Daisy2 написа:
Аз чета и се информирам много предварително, и затова смятам, че знам доста за имотите в Канада - посочих си дори и източниците, методите за оценка (price-ro-rent, price-to-income) са ми част от професионалната квалификация. Затова коментирам от тази гледна точка. Това, което ме подразни и изкоментирах е твоето и на симеонов, и на руменсп съмнение в моята професионална квалификация по този въпрос.
А съм постнала тема по въпроса точно за да може тези, които са живели по 5 и повече години във Ван, да кажат своето мнение, ако е различно от написаното в изследванията. За съжаление, нищо ново не бе казано, но затова пък някои собственици с ипотека побързаха да ме уведомят, че този въпрос не ги касаел, което, дори и да е така (което е много съмнително и това също бе дискутирано), не допринася изобщо за темата и за информацията по нея.
Аз не искам от теб ти да знаеш защо е така. Щом не знаеш, казваш "не знам" и това е. Но ти ми обясни, че АЗ няма как да знам. Което не е вярно и аз го доказах с линковете и източниците, не от уикипидия. Не казах, че знам ВСИЧКО, но знам някои неща и съм показала и доказала защо и как ги знам. Който знае нещо повече, е добре дошъл да го сподели. Ако желае, разбира се.
Колкото до пазара и условията, разбира се, че е динамичен, и че се купува на тези цени - те иначе нямаше да бъдат такива. Постнах и анализ на факторите за тази динамика. Това не е въпрос, който да търси отговор.
Кое е част от префосионалната ти клалификация?Какво работиш и колко години си в тази сфера?
Нищо не си доказала с линккове от 2007 и познание къде на е картата Канада.
Има неща които няма как да знаеш ако не си живяла, рентвала, търсила, купувала имот.
Например:
Трафик. Купуваш къща на по-отдалечено място и прекарваш по 30 мин на ден повече в трафик , този загуба на време на година може да ти излезе ваканцията като дни. Бензина е разход и ти се прибавя към мортгиджа.
Добри yчилища, спортни центрове, арт академии - тези увеличават стойността на имотите в този квартал.
Общински закони/правила, bylaws. Гледаш малка къща и си викаш на тази ще добавя гараж, две три стаи ,за какво ми е този бякярд. Може да нямаш право, на такива имоти цените не растат паралелно като процент в сравнение с подобни имоти но с възможности.
Евтина къща в бачкаторски квартал- имали блокове под рент в този квартал, колко секс офендърс са регистрирани там, колко са имигрантите там. В такива квартали имаш повече къща за парата и какво. Цените им може да са стил с години.
И никой не те е наричал никаквица статистичка и незнам си какво. Аз също съм учил статистика една година в университет. При това се водеше не математика. Взимахме интервюта, сървейс, полс, и манипулирахме върпоси и информация.
Поуспокой топката малко.