Установяване във Ванкувър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
tanyatais

Re: Установяване във Ванкувър

Мнение от tanyatais »

newcomer написа:
tanyatais написа:
Daisy2 написа:
Аз не се захващам с нищо, преди да съм го обмислила и преценила добре, от всички възможни страни. А цените на имотите според мен са сред най-важните параметри, когато човек иска да се установи някъде. Затова и ги преценявам и мисля предварително. Но съвсем не налагам своя модел на другите. Всеки си има свой начин за планиране на живота.
Още един/а съфорумец/ка ,който мисли точно като мен . :handshake:
Не се захващам на "стари" години с неизпипани неща ,та всичко е важно ,но инфо няма тук ,за съжаление! Браво на fighter за мненията :)
танче какво инфо ти трябва още.нали ти обеснихме,че риджайна е трета глуха.ванкувър става ,но имотите са много скъпи и ако искаш да си купиш или построиш там къща трябва със съпруга ти да се ориентирате към добре платени работи,освен това и да успеете да ги вземете щото само да си ориентиран и с мераци не става.
:) Ние имаме добре платени работи, благодаря ,но отиването до Реджина се оказва проблемно :)) Сверявам си часовника ,нищо друго ;)
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

tanyatais написа:
newcomer написа:
tanyatais написа:
Daisy2 написа:
Аз не се захващам с нищо, преди да съм го обмислила и преценила добре, от всички възможни страни. А цените на имотите според мен са сред най-важните параметри, когато човек иска да се установи някъде. Затова и ги преценявам и мисля предварително. Но съвсем не налагам своя модел на другите. Всеки си има свой начин за планиране на живота.
Не се захващам на "стари" години с неизпипани неща ,та всичко е важно ,но инфо няма тук ,за съжаление! Браво на fighter за мненията :)
танче какво инфо ти трябва още.нали ти обеснихме,че риджайна е трета глуха.ванкувър става ,но имотите са много скъпи и ако искаш да си купиш или построиш там къща трябва със съпруга ти да се ориентирате към добре платени работи,освен това и да успеете да ги вземете щото само да си ориентиран и с мераци не става.
:) Ние имаме добре платени работи, благодаря ,но отиването до Реджина се оказва проблемно :)) Сверявам си часовника ,нищо друго ;)

добре платени работи засега в канада няма как да имате защото все още не сте там,само ти сверявам часовника.
и навместо да си губиш времето по форуми ти давам една идея.използвай го да понаучиш малко френски и минавай по процедурата за кебек.ако започнеш от днес след година ,макс 2 ще имаш повод да черпиш.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Таня, има българи мортгидж брокери във Ванкувър. Те биха ти дали най-добро инфо за имотите тук.Не знам обаче доколко ще им се занимава да отговарят на въпроси от рода на "Просто питам".
Като кацнахме тук, и аз по стар български навик решавам да купя употребяван принтер от craigslist.ca, i първия на който попадам го продава българка, мортгидж брокер. За момента без нейно съгласие не мога да ти дам и-мейла й, но ако много държиш, мога да я попитам. Знай, че тук хората ценят страшно много времето си, и за да ти обърне внимание, трябва да си наистина сериозна, потенциален клиент един вид.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

newcomer написа:
tanyatais написа:
newcomer написа:
tanyatais написа:
Daisy2 написа:

добре платени работи засега в канада няма как да имате защото все още не сте там,само ти сверявам часовника.
и навместо да си губиш времето по форуми ти давам една идея.използвай го да понаучиш малко френски и минавай по процедурата за кебек.ако започнеш от днес след година ,макс 2 ще имаш повод да черпиш.
Мерси ,но няма да стане така :( - надявам се да имам повод да почерпя и по-рано ,но се бавят мноооого тези Канадци- нерви да имаш да ги начакаш да се натуткат :( Така бизнес ако се прави :puke:
Направо бият англичаните по любезна мудност и разтягане на локуми ...
fighterБлагодаря ти много . ;) Но знам и ценя и моето и времето на хората ,бих ги занимавала само ако и когато сериозно съм там и съм на етап купуване . Ще те потърся когато стане нужда :handshake:

Никола Вапцаров
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

newcomer написа: добре платени работи засега в канада няма как да имате защото все още не сте там,само ти сверявам часовника.
Хм, с малко френски не става вече. Кебекарите искат сертификати - IELTS по английски и TCFQ за френския. Инък няма точки в графата за езици ;) И не е само това, условията са много променени, има хора пуснали документи преди 20 месеца и още не са поканени на интервю. Таня, разгледай подфорум имиграция в Квебек и виж за какво чакане става въпрос. Прибави към това и ученето на френски, че и сдобиването със сертификат.
В началото на май ще отворят федералната процедура, вижте там какви ще бъдат условията.
Моя позната се е обърнала към агенция Легал Практис (имаха наскоро обява тук във форума), имала е интервю с работодател, и до 6 месеца трябва да си получи работната виза.
newcomer

Мнение от newcomer »

fighter написа:
newcomer написа: добре платени работи засега в канада няма как да имате защото все още не сте там,само ти сверявам часовника.
Хм, с малко френски не става вече. Кебекарите искат сертификати - IELTS по английски и TCFQ за френския. Инък няма точки в графата за езици ;) И не е само това, условията са много променени, има хора пуснали документи преди 20 месеца и още не са поканени на интервю. Таня, разгледай подфорум имиграция в Квебек и виж за какво чакане става въпрос. Прибави към това и ученето на френски, че и сдобиването със сертификат.
В началото на май ще отворят федералната процедура, вижте там какви ще бъдат условията.
Моя позната се е обърнала към агенция Легал Практис (имаха наскоро обява тук във форума), имала е интервю с работодател, и до 6 месеца трябва да си получи работната виза.
че кой е казл на танчето да научи малко френски,трябва да го научи добре и да си вземе сертификата,плюс това се предполага,че английския и е перфектен и с него няма проблеми.и 2 години да чака накрая е ПР в ръцете,с работна виза може да отидат и по шече години докато вземе ПР статут.
ние от пускането на първите докс до получаване на визата чакахме точно 33 месеца.то тогава и 11.09.01 малко забавиха нещата де
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Кучето кат одъртеело...... :D
newcomer написа:
fighter написа:
newcomer написа:
.... и навместо да си губиш времето по форуми ти давам една идея.използвай го да понаучиш малко френски и минавай по процедурата за кебек.ако започнеш от днес след година ,макс 2 ще имаш повод да черпиш.
Хм, с малко френски не става вече. Кебекарите искат сертификати - IELTS по английски и TCFQ за френския. Инък няма точки в графата за езици........
........ че кой е казл на танчето да научи малко френски,трябва да го научи добре и да си вземе сертификата,

Сутринта ти написах на лични, че ми е забавно да те чета :D
newcomer

Мнение от newcomer »

fighter написа:Кучето кат одъртеело...... :D
newcomer написа:
fighter написа:
newcomer написа:
.... и навместо да си губиш времето по форуми ти давам една идея.използвай го да понаучиш малко френски и минавай по процедурата за кебек.ако започнеш от днес след година ,макс 2 ще имаш повод да черпиш.
Хм, с малко френски не става вече. Кебекарите искат сертификати - IELTS по английски и TCFQ за френския. Инък няма точки в графата за езици........
........ че кой е казл на танчето да научи малко френски,трябва да го научи добре и да си вземе сертификата,

Сутринта ти написах на лични, че ми е забавно да те чета :D
естественно,че за такъв малък период от време и липсата на франкофонска сред в която да го упражнява френският и няма как да е перфектен,а и на интервюто никой и няма да и го иска.трябва и малко да го научи езика ,а това малко е точно толкова което е достатъчно за да издържи изпита за сертификата и да направи добра комуникация с интервюиращия и те моля да не се хващаш за думата малко като количествено измерение,а я възприемай като критерий за някаква достатъчност

Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

С какво ниво да бъде сертификата от TCFQ зависи от точките, които не й достигат. Инъче си прав, че на интервюто е лесно -нормален разговор, хората са дошли с презумпцията да ти кажат "Биенвеню о Кебек". Лично според мен е нужна 1 година учене на френски преди да се явиш на TCFQ.
newcomer

Мнение от newcomer »

fighter написа:С какво ниво да бъде сертификата от TCFQ зависи от точките, които не й достигат. Инъче си прав, че на интервюто е лесно -нормален разговор, хората са дошли с презумпцията да ти кажат "Биенвеню о Кебек". Лично според мен е нужна 1 година учене на френски преди да се явиш на TCFQ.
виждаш ли.а тя има цели 2 до интервюто.предполагам в лондон не е трудно да се намери курс или учител по френски.аз бих и предложил услугите си ,но съм много надалеч,а и не знам мъжа и до колко е ревнив. ;)

Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Daisy2 написа: Аз чета и се информирам много предварително, и затова смятам, че знам доста за имотите в Канада - посочих си дори и източниците, методите за оценка (price-ro-rent, price-to-income) са ми част от професионалната квалификация. Затова коментирам от тази гледна точка. Това, което ме подразни и изкоментирах е твоето и на симеонов, и на руменсп съмнение в моята професионална квалификация по този въпрос.

А съм постнала тема по въпроса точно за да може тези, които са живели по 5 и повече години във Ван, да кажат своето мнение, ако е различно от написаното в изследванията. За съжаление, нищо ново не бе казано, но затова пък някои собственици с ипотека побързаха да ме уведомят, че този въпрос не ги касаел, което, дори и да е така (което е много съмнително и това също бе дискутирано), не допринася изобщо за темата и за информацията по нея.

Аз не искам от теб ти да знаеш защо е така. Щом не знаеш, казваш "не знам" и това е. Но ти ми обясни, че АЗ няма как да знам. Което не е вярно и аз го доказах с линковете и източниците, не от уикипидия. Не казах, че знам ВСИЧКО, но знам някои неща и съм показала и доказала защо и как ги знам. Който знае нещо повече, е добре дошъл да го сподели. Ако желае, разбира се.

Колкото до пазара и условията, разбира се, че е динамичен, и че се купува на тези цени - те иначе нямаше да бъдат такива. Постнах и анализ на факторите за тази динамика. Това не е въпрос, който да търси отговор.
Кое е част от префосионалната ти клалификация?Какво работиш и колко години си в тази сфера?
Нищо не си доказала с линккове от 2007 и познание къде на е картата Канада.
Има неща които няма как да знаеш ако не си живяла, рентвала, търсила, купувала имот.
Например:
Трафик. Купуваш къща на по-отдалечено място и прекарваш по 30 мин на ден повече в трафик , този загуба на време на година може да ти излезе ваканцията като дни. Бензина е разход и ти се прибавя към мортгиджа.
Добри yчилища, спортни центрове, арт академии - тези увеличават стойността на имотите в този квартал.
Общински закони/правила, bylaws. Гледаш малка къща и си викаш на тази ще добавя гараж, две три стаи ,за какво ми е този бякярд. Може да нямаш право, на такива имоти цените не растат паралелно като процент в сравнение с подобни имоти но с възможности.

Евтина къща в бачкаторски квартал- имали блокове под рент в този квартал, колко секс офендърс са регистрирани там, колко са имигрантите там. В такива квартали имаш повече къща за парата и какво. Цените им може да са стил с години.

И никой не те е наричал никаквица статистичка и незнам си какво. Аз също съм учил статистика една година в университет. При това се водеше не математика. Взимахме интервюта, сървейс, полс, и манипулирахме върпоси и информация.

Поуспокой топката малко.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

simonovi, аз съм съвсем спокойна :)

Изписах половин страница с обяснения преди да видя, че освен че съм бил давала линкове от уикипидия, съм била давала и линкове от 2007 - а този за цените във Ван е от 2013, януари. И линка от Икономист е от янувари 2013. За мен е ясно, че няма смисъл да пиша за човек, който не си прави труда да ме чете. Остани си със здраве!

П.С ставаше въпрос за сравняване на Ван с другите канадски големи градове ( защо Ван е по-скъп от Торонто - друга причина освен климата и природата), а не вътре във Ван по квартали - но явно толкова не ти се чете, че дори и това не си забелязал :)
Последно промяна от Daisy2 на Сря Фев 13, 2013 3:11 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Дейзи, въпросът за цените във Ванкувър изобщо не трябва да фигурира в дневния ти ред поне за още 3 години. В момента ще си доста по-полезна и на себе си и на другите, ако се хванеш да си подобриш езика и оправиш документите наместо да спамиш половината теми с твоите "проучвания" и мисли на глас. Вече си имаме примери за такива "проучватели", на които всичко им беше ясно още преди да дойдат - сега ядат в закусвални на мазни мушами, броят бикини по спирките и отвреме-навреме за разтоварване пускат по някой пост за това колко са дебели, тъпи и лошо облечени канадците. :D
От всички твои постове досега едно-единствено нещо се набива в очи - липса на мотивация за емиграция (всичко в БГ е "по" - култура, облекло, молове :D) , така че не виждам изобщо за какво си губиш времето.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

newcomer написа:
fighter написа:С какво ниво да бъде сертификата от TCFQ зависи от точките, които не й достигат. Инъче си прав, че на интервюто е лесно -нормален разговор, хората са дошли с презумпцията да ти кажат "Биенвеню о Кебек". Лично според мен е нужна 1 година учене на френски преди да се явиш на TCFQ.
виждаш ли.а тя има цели 2 до интервюто.предполагам в лондон не е трудно да се намери курс или учител по френски.аз бих и предложил услугите си ,но съм много надалеч,а и не знам мъжа и до колко е ревнив. ;)
Ха,ха ..добре ,че стоя ,че можех и да падна :lol:
С малко френски не става (аз съм с базисен френски и среда ),а и нямам желание за това, имаме други планове и по тях действаме ,но чакането ми докривява доста вече.
Апропо, на ЛС си пишехме с един потребител от Лондон доста ,уговорихме си среща да се видим тук и се видяхме -оказа се стар познат с много близък общ приятел на мъжа ми и заминаващ към същата провинция като нас. Ето толкова е ревнив мъжа ми :)))
Последно промяна от tanyatais на Сря Фев 13, 2013 3:08 pm, променено общо 1 път.

Никола Вапцаров
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

rumen, може би разбираме различно с теб понятието "мотивация" :) Аз определено не го разбирам като "отчаяна и на всяка цена". Затова и питам, проучвам, обмислям. Не само за пътя натам, но и за живота там. А имотите са много важна част от живота, навсякъде.
Според мен, когато човек не е притиснат или отчаян, може да мисли и решава далеч по-разумно, отколкото когато е. В този смисъл досега в живота си съм се старала винаги да се подсигурявам и да имам варианти, за да не бъда притисната от обстоятелствата и да бъда принудена на неизгодни за мен, но неизбежни решения. Засегга съм успявала, до кога- ще видим :)

А за БГ нещата пиша, защото ви чета и виждам колко сте, не знам как да го изразя, "назад във времето". Но съжалявам, че изобщо влязох в дискусии по темата - в крайна сметка защо да ви убеждавам в обратното на вашето? Нито вие искате да се връщате, нито аз го искам - :) Значи, е все едно какво мислите за БГ :) Но стореното - сторено.

Само ще помоля да не бъда отъждествявана с предишни форумци - аз съм си аз и ако сгреша, можете да сте сигурни в едно - няма да обвиня вас - никого от вас. Вие всички, който както го разбира и може, се опитвате да давате инфо и гледна точка (изключвам дребните и неизбежи "кой е по-по-най") и ви благодаря на всички за това.

Възпитана съм така и смятам, че е редно всеки сам да си носи отговорност за решнията и последиците от тях.
Публикувай отговор