Вече кацнахме в Квебек!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
crusader

Re: Вече кацнахме в Квебек!

Мнение от crusader »

Joya написа: ... същите селски тарикати като в България.
Не казвам, че трябва така да се действа, напротив, но стигам до извода, че тук хората много ги мързи.
:y: :y: :y:
pumpy

Мнение от pumpy »

Joya написа: Това което на мен не ми харесва в цялата процедура тук по търсене на работа е че нещата стават много бавно. Но тук явно всичко става бавно, ще свикнем.
Ето това трябва да се сложи някъде да се ВИЖДА през цялото време. Хората все бързат за някъде, а тук нещата СТАВАТ, но бавно......
speedy

Мнение от speedy »

Хмм, прочетох за двете случки на Joya. Всъщност не виждам нищо ненормално да ти кажат, че техник ще дойде между 9 и 2 часа. Той излиза сутринта с, примерно, 6 адреса, на които трябва да инсталира разни неща. Нито знае колко точно време ще му отнеме клиент #2, нито дали ще асфалтират улицата и ще трябва да повиси в задръстване.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

speedy написа:Хмм, прочетох за двете случки на Joya. Всъщност не виждам нищо ненормално да ти кажат, че техник ще дойде между 9 и 2 часа. Той излиза сутринта с, примерно, 6 адреса, на които трябва да инсталира разни неща. Нито знае колко точно време ще му отнеме клиент #2, нито дали ще асфалтират улицата и ще трябва да повиси в задръстване.

Не е приятно, но като ни стане леко неприятно нека се върнем към мислите за България, защото милите съпортаджии от БТК едва не ме набиха като поисках някой да дойде на място :)
Тук поне хората идват. АМа било с голям диапазон - с голям ама идват ;)
Joya

Мнение от Joya »

Ами, може да не ти се вижда ненормално, но за мен е.
Не може човек да излезе от работа цял ден, за да може да осигури присъствие, или да си жертва целият ден, за нещо, което не е моя вина. В първият случай, скъсана жица на Бел, в втория, продаден некачествен електроуред. Както аз не мога да ида в Сак и да кажа, днес ще дойда на листовки между 9 и 2.
За мен това е коректност, да не говорим че има масово случаи на българи тук, които се оплакват, че техника, или доставката не е дошла даже в рамките на деня и се е налагало повторно отсъствие от работа.

Балби, не казвам че в Бг е прекрасно, просто казвам, че тук хората не са много по-различни. Ако няма кой да те пресира, се покриваш.
А пък ние си имаме такава добра закалка от България, че поне в тези ситуации можем да се оправим.
Освен това, като се замисля, така ако техника е бил много зает, или попаднал в трафик, как се озова толкова бързо пред моята врата :angel:
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Това никак не е нормално, но с времето май свикваме. Днес трябва да чакам доставка от Brault & Martineau, определят ти ден, но се чака между 7-19h, т.е. целия ден и ако го пропуснеш следващия път ще си платиш отново за доставката. Правят го за да им е по-лесно за бизнеса понеже клиентите вече са платили и нямат много избор.
apple

Мнение от apple »

crusader написа:
Joya написа: ... същите селски тарикати като в България.
Не казвам, че трябва така да се действа, напротив, но стигам до извода, че тук хората много ги мързи.
:y: :y: :y:
Направо са си същите... Ако искаш да ги форсираш магическите думи са: ок отказвам се от вашите услуги ще си намеря друга фирма или "не съм доволен от вашето обслужване, кой е мениджъра бих искал да говоря с него" и особено успешното I will file a complaint /че ако пиша жалба некой тук ще ревнат насреща ми/... Бързо си се ориентирала Joya, на мене ми отне доста повече време докато започна да се опъвам по подходящ начин. Браво, натискай ги до дупка тези лениви тарикати! Тук си мислят, че с мазното "сорри" могат да те накарат да си премълчиш и да ти нарушат правата... Е при вас трябва да е je suis désolé... ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

А има и нещо друго за Кебек (само да добавя)...Хубаво е да се "разправяте", ама имайте предвид, че ако се "разправяте" на английски (негласно правило) по не хваща дикиш.
Та с 2 думи казано...направо ви пращат в 10-та глуха....Предполагам същото важи по отношение на френския език за английско-говорящите провинции, макар че Канада на книга е двуезична. Също думата "разправяне" не е много подходяща. Ако си мислите, че някой ще ви обърне внимание след крещене по телефон ,тупане по космати гърди мъжки или по маса...Цъ! Пак не става! Търпение му е майката! Любезност и многократност в обажданията! :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз Brault & Martineau затова не ги понасям. Corbeil 1 в това отношение са много коректни. Доставката е безплатна и доставят събота, казват в рамките на 2 часа кога ще дойдат и идват. А техниците за поправка идват и след 5 часа.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
speedy

Мнение от speedy »

Съгласен съм че хората до известна степен са еднакви.

Когато пристигнах в Канада имах тенденция да подозирам, че всеки иска да ме мине и когато съм имал проблеми с доставки (случвало се е), винаги започвах разговорите с троснат тон. После разбрах, че става и по-спокойно.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ако се развикате и в крайна сметка викнете мениджъра, той първо бива уведомен че клиентът си е изтървал нервите и автоматично се настройва в полза на своя човек. Като се замисля честно, на негово място и аз бих се настроил. Още помня как преди години на имигрейшън контрола на летището точно преди нас една кокошка българка направи скандал и се стигна до викане на мениджър който тутакси разбра че тая просто се е изнервила. Аз пък разбрах че явмо мъжът й който е по-отдавна в Канада я беше инструктирал че викането на мениджър е вълшебен метод, едва ли не че "виновният" служител ще почне да й се кланя до земи. Да ама не.

По въпроса - ще ви сменя, ще отида при други - не винаги върви. При големите банки твърдо не върви. Знам от първа ръка случаи, даже на единия присъствах. Казваш им - добре, ще си затворя акаунта при вас. Те казват - ами хубаво.
С Shaw (интернет провайдър от Албърта до тъдява) - личен опит - как ли не ги притисках, няколко пъти се обаждах на различни телефонисти да се случа, давах им примери как Телъс предлагат повече за по-малко пари - не и не. Аз викам от толко години лоялен клиент, вместо да се чупя по-рано седя и ви снасям, снесъл съм толко и толко в сравнение ако бях скачал като скакалец от прИмоция на прИмоция. Господине вика - ако искате да плащате по-малко, може да се даунгреднете. Викам - е от къв зор като в Телъс ще се ъпгрейдна спрямо вас и ще плащам по-малко ? Еми вика, господине, ваше право си е, решете си. Виках и мениджър - същия бетон.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
apple

Мнение от apple »

Никой не дава съвети за крещене, викане и "попържане" :lol: по български обаче трябва да си асертивен както е модерно сега да се казва. Въртиш, увърташ, но си знаеш твоето и не мърдаш докато не стане на твоята... Че няма винаги да сработи няма, ама шансовете да си постигнеш своето определено се повишават ако се "разправяш"... Нищо ново под слънцето, все тая от коя страна на Земята те огрява! ;)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

optics написа:Ако се развикате и в крайна сметка викнете мениджъра, той първо бива уведомен че клиентът си е изтървал нервите и автоматично се настройва в полза на своя човек. Като се замисля честно, на негово място и аз бих се настроил. Още помня как преди години на имигрейшън контрола на летището точно преди нас една кокошка българка направи скандал и се стигна до викане на мениджър който тутакси разбра че тая просто се е изнервила. Аз пък разбрах че явмо мъжът й който е по-отдавна в Канада я беше инструктирал че викането на мениджър е вълшебен метод, едва ли не че "виновният" служител ще почне да й се кланя до земи. Да ама не.

По въпроса - ще ви сменя, ще отида при други - не винаги върви. При големите банки твърдо не върви. Знам от първа ръка случаи, даже на единия присъствах. Казваш им - добре, ще си затворя акаунта при вас. Те казват - ами хубаво.
С Shaw (интернет провайдър от Албърта до тъдява) - личен опит - как ли не ги притисках, няколко пъти се обаждах на различни телефонисти да се случа, давах им примери как Телъс предлагат повече за по-малко пари - не и не. Аз викам от толко години лоялен клиент, вместо да се чупя по-рано седя и ви снасям, снесъл съм толко и толко в сравнение ако бях скачал като скакалец от прИмоция на прИмоция. Господине вика - ако искате да плащате по-малко, може да се даунгреднете. Викам - е от къв зор като в Телъс ще се ъпгрейдна спрямо вас и ще плащам по-малко ? Еми вика, господине, ваше право си е, решете си. Виках и мениджър - същия бетон.
Не знам за какво се преговаряли , но ние като преговаряхме ипотеката точно така по стъпихме, други предложиха по ниска лихва и скоша банк я приеха . Тка няколко пъти. Това с мениджъра също върви обикновено, ако не стане с тия на ниските нива отиваш нагоре.

Радой Ралин
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Хм... Джоя тази случка с хладилника е доста кофти... Странно ми е, че в Канада се случват такива неща... :^)
Що се отнася до сървиса в БГ във връзка с поста на Балби, аз мога да кажа, че не съм имала никакво проблеми с идването на техници. Всъщност като се замисля с почти никоя компания - БТК ми дават час за следващия или най-много за по-следващия ден в интервал от 2 часа, което е напълно приемливо. Отделно, че са се съобразявали да идват извън работно време, понеже иначе няма никой вкъщи. Същото важи за Булсатком, СОТ - Варна и гаранционния сервиз на Елдом Инвест. А БТК идваха 5 пъти в рамките на един месец, понеже имах проблем с нета, който не можеха да отстранят. Не помня преди години дали нещата са били по-зле...
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Да не ти е странно, тия дето продават хладилници на старо са или араби, или бангладеш... В ликвидационен центрове на големите вериги може да си купите хладилник на по ниска цена, по добре нае купувайте на старо, там продават боклуци на високи цени.

п.с. Ние тук с техниците се разбираме да звънат на телефона като заидват, да отиде някой да ги чака .

Радой Ралин
Публикувай отговор