Joya написа: ... същите селски тарикати като в България.
Не казвам, че трябва така да се действа, напротив, но стигам до извода, че тук хората много ги мързи.

Joya написа: ... същите селски тарикати като в България.
Не казвам, че трябва така да се действа, напротив, но стигам до извода, че тук хората много ги мързи.
Ето това трябва да се сложи някъде да се ВИЖДА през цялото време. Хората все бързат за някъде, а тук нещата СТАВАТ, но бавно......Joya написа: Това което на мен не ми харесва в цялата процедура тук по търсене на работа е че нещата стават много бавно. Но тук явно всичко става бавно, ще свикнем.
speedy написа:Хмм, прочетох за двете случки на Joya. Всъщност не виждам нищо ненормално да ти кажат, че техник ще дойде между 9 и 2 часа. Той излиза сутринта с, примерно, 6 адреса, на които трябва да инсталира разни неща. Нито знае колко точно време ще му отнеме клиент #2, нито дали ще асфалтират улицата и ще трябва да повиси в задръстване.
Направо са си същите... Ако искаш да ги форсираш магическите думи са: ок отказвам се от вашите услуги ще си намеря друга фирма или "не съм доволен от вашето обслужване, кой е мениджъра бих искал да говоря с него" и особено успешното I will file a complaint /че ако пиша жалба некой тук ще ревнат насреща ми/... Бързо си се ориентирала Joya, на мене ми отне доста повече време докато започна да се опъвам по подходящ начин. Браво, натискай ги до дупка тези лениви тарикати! Тук си мислят, че с мазното "сорри" могат да те накарат да си премълчиш и да ти нарушат правата... Е при вас трябва да е je suis désolé...crusader написа:Joya написа: ... същите селски тарикати като в България.
Не казвам, че трябва така да се действа, напротив, но стигам до извода, че тук хората много ги мързи.![]()
![]()
Не знам за какво се преговаряли , но ние като преговаряхме ипотеката точно така по стъпихме, други предложиха по ниска лихва и скоша банк я приеха . Тка няколко пъти. Това с мениджъра също върви обикновено, ако не стане с тия на ниските нива отиваш нагоре.optics написа:Ако се развикате и в крайна сметка викнете мениджъра, той първо бива уведомен че клиентът си е изтървал нервите и автоматично се настройва в полза на своя човек. Като се замисля честно, на негово място и аз бих се настроил. Още помня как преди години на имигрейшън контрола на летището точно преди нас една кокошка българка направи скандал и се стигна до викане на мениджър който тутакси разбра че тая просто се е изнервила. Аз пък разбрах че явмо мъжът й който е по-отдавна в Канада я беше инструктирал че викането на мениджър е вълшебен метод, едва ли не че "виновният" служител ще почне да й се кланя до земи. Да ама не.
По въпроса - ще ви сменя, ще отида при други - не винаги върви. При големите банки твърдо не върви. Знам от първа ръка случаи, даже на единия присъствах. Казваш им - добре, ще си затворя акаунта при вас. Те казват - ами хубаво.
С Shaw (интернет провайдър от Албърта до тъдява) - личен опит - как ли не ги притисках, няколко пъти се обаждах на различни телефонисти да се случа, давах им примери как Телъс предлагат повече за по-малко пари - не и не. Аз викам от толко години лоялен клиент, вместо да се чупя по-рано седя и ви снасям, снесъл съм толко и толко в сравнение ако бях скачал като скакалец от прИмоция на прИмоция. Господине вика - ако искате да плащате по-малко, може да се даунгреднете. Викам - е от къв зор като в Телъс ще се ъпгрейдна спрямо вас и ще плащам по-малко ? Еми вика, господине, ваше право си е, решете си. Виках и мениджър - същия бетон.