Изпратили документи след 01.07 2011

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
pumasapu

Re: Изпратили документи след 01.07 2011

Мнение от pumasapu »

Първото, което прави впечатление е, че писмото е доста дълго и подробно (може би защото CIC са контактували с имиграционен посредник, както става ясно). Въпреки това смятам, че е достатъчно разбираемо.

На ваше място бих изчакал, докато получа отговор, въпреки забавянето. Тогава и ще се разбере точно как да се процедира. Практиката показва, че канадците си вършат нещата по точно определената си процедура, дори и да е със закъснение. Мисля, че е редно да отговорят на всички поне с по два реда, пък ако ще и да са 1500 души. Според мен в момента просто са блокирани от многото кандидатури. Аз лично смятам, че те няма да си пълнят архивите с непотребни за тях документи и да създават файлове за кандидатури, пристигнали след запълване на квотата, които така и няма да разгледат - просто няма логика... та нали кандидатурите можеше да са 5000 или 15000?!

По отношение на преводите: след като навремето дадох документите си за превод в последствие си ги получих заедно с тяхно копие на електронен носител (CD), за да мога да ги използвам повторно, в случай че ми се наложи. Преводачът ми каза, че това е стандартната практика. Това значи, че при необходимост ще се нуждая само от неговата заверка с подпис и печат на новите разпечатки, което, сигурен съм, би струвало многократно по-малко от нови преводи. Надявам се така да е и при всички вас.
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Leda78

Мнение от Leda78 »

Ами да, явно международния форум не е надежден източник на информация. Аз също не му се предоверявам, въпреки че не мога да разбера точно с какви отклонения трябва да си, за да дезинформираш и лъжеш безцелно, без определена полза или мотив, по форумите...

Дано да ни върнат документите, защото мислехме почти веднага да ги пращаме обратно (съпругът ми също е с търсена професия, по която има квота все още, но решихме аз да съм водещ, защото съм с по-добър английски от него). И ние имаме копия от всички документи, имаме и на електронен носител преводите, но макар и по-малко от предния път, това са си пари отново, чакане по опашки в институциите отново, нотариални заверки отново, т.е. още пари ... Не че очакваме процедурата да ни излезе безплатно, но не е приятно да плащаме по два пъти... Достатъчно е, че само куриерът е около 180лв.

Все пак от получаването на нашите документи минаха повече от 3 месеца, а от последния им отговор по мейл, който казва, че документите ни са "waiting initial review", мина вече месец - ще изчакам още седмица-две, но след това мисля, че е редно да попитам може би... Имам две опции в питането - хора от Канада да се обадят по телефона или да им пиша мейл. За мейла ме притеснява само това, което пише в сайта:
Please do not send the same enquiry more than once. You can reach the CSU at FSW‑Sydney‑Search‑Enquiry@cic.gc.ca.
Но първо ще попитам на семинара как да постъпим евентуално.
Чакането продължава... стискането на палци също :)
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
PHOENIX ARIZONA

Мнение от PHOENIX ARIZONA »

Но първо ще попитам на семинара как да постъпим евентуално.
Чакането продължава... стискането на палци също :)[/quote]

Да според мен на 29.11 ще се изясни какво ще бъде върнато. ;)
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

Ам целта е очевидна и явно са си свършили работата - доста сте притеснени :) За да се успокоите малко ето какво направихме ние: По принцип си пише в инструкцийте, че няма смисъл да пращаш запитване преди да са минали поне 6 седмици от пристигането на документите ти - аз изпратих запитване на 5-та седмица. Понеже те отговарят след около 2-3 седмици, на 6-та седмица изпратих НОВО запитване, без да дочакам отговора на първото. След около 2 седмици хората ми отговориха на първото - нямат инфо за моите документи - все още. След още 2 седмица (горе долу около 2 месеца и половина от както са получили документите) ми изпратиха отговор на второто запитване - документите са при тях и чакат initial processing. След което си получих отговора, че cap reached и изпращат ЦЕЛИЯ пакет обратно. Предполагам, че са ги пратили с пощенски гълъб, защото им отне 2 месеца да пристигнат обратно, но важното е че дойдоха (опаковани в 4 плика :) ) и нищо не липсваше. Докато чаках да дойдат, изпратих едно запитване как ще си получа парите, отговориха ми ясно и точно. Накрая след като мина месец и половина от както казаха, че са изпратили докс, им изпратих едно запитване, с не много учтив тон, как може аз да използвам нормални БГ пощи и докс да пристигнат при тях за 6 дена, а когато те ги връщат обратно да чакам 2 месеца, на което също ми отговориха (доста учтиво), че не зависело от тях и че ако до 2 седмици все още нямам инфо да им пиша пак и те ще контактнат пощенската им служба да потърсят инфо.
Така че, моят съвет е, пиши им за всяко нещо което се съмняваш и притесняваш, те затова са го дали тоя мейл. А ако имаш кой да им звънне от там - още по-добре :) Ако нямат инфо, просто ще ти кажат, че трябва още да чакаш, но поне няма да се притесняваш, че нищо не се случва.
Успех! :)
Valeto

Мнение от Valeto »

Здравейте! Много благодарим за положителната енергия. Ние още не сме си резервирали час, защото за "късмет" на жена ми й се възпали мъдрец. Ще трябва да го вади и докато не мине всичко, няма смисъл да ходим.

Леда и аз си мисля, че има хора в другия форум, които пускат разни постове да разбунят духовете. Това, което ми направи впечатление от всичкото изписано до сега е, че те не връщат документите веднага при запълнена квота, защото трябва да проверят молбите на останалите кандидати, дали няма друг NOC в списъка им с професии, който да е от търсените. Ако няма, връщат документите. Просто изчакайте да стигнат до вас.
В сегашните документи нямам спомен дали придружаващият кандидат трябваше да въведе NOC-овете си. Спомням си за случай тук в нашия форум, при който бяха направили автоматично придружителя основен кандидат, поради по-големи шансове. Но честно казано не си спомням по коя от двете процедури беше.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Valeto, благодаря за окуражаващите думи! Дано перипетиите с мъдреца отминат бързо и да няма повече забавяния по никакви причини :)

Това, което казваш за разглеждането на всички NOC-ове е много интересно и доколкото си спомням случаи и то от тази година на наши съфорумци - май наистина е така (нали dorisdm се бяха опитали да ги класират по друг NOC), но май не виждам къде се пишат NOC-овете на придружителите, а при мен е само един NOC от началото до края... Ще проверя копията от документите, но имаме шанс за друг NOC, само ако те самоинициативно разгледат съпруга ми като главен кандидат ....

Мисля утре да им пиша все пак - минало е достатъчно време вече. Ако нямат отговор, няма да ми отговорят. Ако имат - поне ще знам да си чакам ли документите или не и т.н.Ще пиша, ако има развитие по нашата одисея.

Успех още веднъж от нас!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Leda78,
Какво става с вашата кандидатура?
Стискам палци за положителна развръзка.
Manchester United Football Club
Leda78

Мнение от Leda78 »

Благодаря за подкрепата! :)

Писахме им миналата седмица мейл, още нямаме отговор.

Интересното е, че на семинара на 29.11. казаха, че щом в сайта има ъпдейт, според който има още 80 места (при нас беше така - имаше ъпдейт ден след като вече ни бяха получени документите, според който ъпдейт, имаше останали 81 места) значи задължително сме влезли в квотата, т.е. сме преброени към момента, към който са ни получили документите. Обясниха, че при получаването на документите ги броели само по NOC-а, който е изписан на самия плик, без дори да ги отварят, така че ако има backlog в Сидни, той не включва отброяването от квотата. Освен това казаха, че ако някой отпадне още в началото, т.е. решат още на първо разглеждане в Сидни, че не е eligible поради някаква причина, то веднага следващия в списъка му заема мястото...

Звучи прекалено хубаво, за да е истина, но засега стискайте палци - към момента надеждата ни леко се посъживи :)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Здравейте на всички!

Искам само да се разпиша, че "отново сме в играта".
След като предишния път ни върнаха пакета поради запълнена квота, освен това и таксата ни беше отишла, не където трябва, сега изпратихме отново пълния пакет, парите за Processing fee са на правилното място и започваме да чакаме стартиране на процеса!

Пожелаваме си успех, както и на всички останали приятели тук, които дерзаете по този път! :) :y:
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Valeto

Мнение от Valeto »

Здравейте и от нас!
Лира, радвам се, че сте отново в играта! :) Желая ви този път успешен завършек! За протокола, би ли ни казала повече подробности за дата на изпращане на документите и за следващите стъпки, за да може останалите да имат представа за сроковете.

Обещахме да разкажем за медицинските прегледи. Единствена възможност беше болница "Вита", защото другият медицински център е в ремонт. Трябваше да минем през 3 кабинета. 1. Лаборатория, 2 Рентген и 3. Вътрешни болести. В лабораторията давахме кръв и урина. Като кръвта се изследва само за ХИВ и Сифилис. В рентгена ни направиха по една снимка. Бяха с добро качество и не откриха смущаващи неща. В кабинета по вътрешни болести ни зададоха няколко въпроса, прослушваха ни, претеглиха и ни премериха кръвното. За тези, които имат деца, да знаят, че на тях не им взимат кръв, урина и не им правят рентгенова снимка. Т.е направо в кабинет 3. Общо взето това беше всичко.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Valeto написа:Здравейте и от нас!
Лира, радвам се, че сте отново в играта! :) Желая ви този път успешен завършек! За протокола, би ли ни казала повече подробности за дата на изпращане на документите и за следващите стъпки, за да може останалите да имат представа за сроковете.
Valeto, много ти благодаря за пожеланието! :)

Разбира се, за протокола -
Изпратихме документите на 28.11.
Получени в Сидни на 01.12., подписано от Майк.

За информация на по-новите съфорумци:
Много сме доволни от куриерската фирма.
Ползвахме UPS, излезе ни 127лв.
На сайта си имат Tracking Information, така че във всеки един момент си следяхме движението на праката.
Не за първи път ги ползваме - коректни са.

Това е за сега.
Чакаме развитие, което вероятно ще се случи към края на февруари 2012.
А дотогава ... терпение ... :)
Leda78

Мнение от Leda78 »

Lira, успех и от нас! Стискаме палци всичко да мине бързо и безпроблемно този път!

Доста добра цена ви е излязал куриера - при нас беше почти 180, пак с UPS... явно сме прекалили с документите за доказване не стаж и т.н. :lol: Но пък май поискахме някаква "гарантирана услуга" (т.е. ако не пристигне в обещания от тях срок, ти дължат парично обезщетение) и това оскъпи нещата с 20тина лева. Тогава решихме, че това ще ги стимулира да гледат внимателно да не ни замотаят документите... Стигнаха с няколко дни по-рано от обещаното май- и ние сме много доволни от UPS.

Леле, толкова отдавна ги пратихме, че съм забравила подробностите почти, а още няма никакво развитие... :worried:
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Leda78 написа:Lira, успех и от нас! Стискаме палци всичко да мине бързо и безпроблемно този път!
Благодаря ти, Leda78. Дано! :)
Успех и на вас!!! :y:
Leda78 написа: Доста добра цена ви е излязал куриера - при нас беше почти 180, пак с UPS... явно сме прекалили с документите за доказване не стаж и т.н. :lol: Но пък май поискахме някаква "гарантирана услуга"

Ама и аз имам спомен, че първия път платихме 170-180лв. (за същите по обем документи, беше през април т.г.) и попитах служителката да не пропуска нещо (до Сидни допълнително се плаща такса за отдалечена зона), но тя ме увери, че всичко е включила и това е цената и тя не е променяна наскоро ... факт.
Leda78 написа: Леле, толкова отдавна ги пратихме, че съм забравила подробностите почти, а още няма никакво развитие... :worried:
Още ли нямате отговор на мейла, който им пратихте около 20.11.? :^)
А парите не ви ли ги дръпнаха? - извинявай, не помня дали си не си го казвала вече.
Според мен е крайно време да ви придвижат кандидатурата.
Току виж ви зарадвали за Коледа! :)
Пожелаваме ви го и ви спискаме палци! :y:
Leda78

Мнение от Leda78 »

Тц, за съжаление. от 21.10.2011, когато отговориха "waiting initial review" - нито звук, нито стон, нито пари теглят от кредитната карта. След като повторно ги запитахме какво става на 23.11.2011, засега също ни убиват с мълчание :)

Все си мисля, че тази седмица ще се включат. Стискайте още малко палци ;)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Leda78 написа:Тц, за съжаление. от 21.10.2011, когато отговориха "waiting initial review" - нито звук, нито стон, нито пари теглят от кредитната карта. След като повторно ги запитахме какво става на 23.11.2011, засега също ни убиват с мълчание :)

Все си мисля, че тази седмица ще се включат. Стискайте още малко палци ;)
Не ми се рови из темите, но някъде беше написано, че на мейлите ни от Сидни отговарят в рамките на 3 седмици, ако не греша.
Считано от 23.11. трите седмици изтичат на 14.12. - така че ще стискаме до тогава! :y:
Няма да се уморим да стискаме палци и след това ;) , но по-добре да не се налага - да ви отговорят и то с PER, че и таксата да са ви я дръпнали до тогава! :) :y:
Успех!
Публикувай отговор