Докато чакам БГ взе да ми харесва.....
Аха ... я да се опитам нещо да направя от този текст
Интересно ми е да споделите дали и вие сте изпадали в подобна ситуация.
Като започнах да върша нещо, в което виждах смисъл след 2 години и нещо тук в Канада взе да ми харесва.
Абсурдно или не, но в сферата в която исках да се реализирам, видях как нещата започнаха да се движат скоростно, на пълни обороти и то се движат само в положителна посока. Говорим не за социалните придобивки, които тук не са за пренебрегване, а за самото предизвикателство да работиш на готино място с качествени хора.
Виждах приятели от Монтреал, които си бяха за кратко в БГ и те се бяха побъркали буквално от това което видяха в отрицателен аспект разбира се
. бля - бля - бля.......
Газейки в най-гадната киша защото тук в Монреал вали страхотен сняг видях неща, които преди са ми убягвали. Радоста в очите на младите хора....за съжаление приятелите от Монреал дори не се усмихвали докато са били в БГ и признаха че там малко са се затворили дори....а тук са се отпуснали душите им....та това е в общи линии....
Аз знам, че НЯКОГА ужасно исках да живея в БГ и щях да го направя но....се питах дали няма да си изпусна младоста си гонейки дивото в тая държава където абсурда е издигнат на пиедестал....

Интересно ми е да споделите дали и вие сте изпадали в подобна ситуация.
Като започнах да върша нещо, в което виждах смисъл след 2 години и нещо тук в Канада взе да ми харесва.

Виждах приятели от Монтреал, които си бяха за кратко в БГ и те се бяха побъркали буквално от това което видяха в отрицателен аспект разбира се

Газейки в най-гадната киша защото тук в Монреал вали страхотен сняг видях неща, които преди са ми убягвали. Радоста в очите на младите хора....за съжаление приятелите от Монреал дори не се усмихвали докато са били в БГ и признаха че там малко са се затворили дори....а тук са се отпуснали душите им....та това е в общи линии....
Аз знам, че НЯКОГА ужасно исках да живея в БГ и щях да го направя но....се питах дали няма да си изпусна младоста си гонейки дивото в тая държава където абсурда е издигнат на пиедестал....
- estoyanova
- Обратна връзка:
Благодаря ви приятели от сърце!Интересна тема се получи май......нека да има по-често тук подобни неща!Помагате ни много вярвайте ми в лутането на безвремието между БГ и Канада.
Времето е в нас и ние сме във времето........В.Л.
Аз съм сигурна в себе си и сърцето си и затова бързам да дойда просто исках и другата гледна точка.
А какво ли би написал dokidok тук-:-))))))
Времето е в нас и ние сме във времето........В.Л.
Аз съм сигурна в себе си и сърцето си и затова бързам да дойда просто исках и другата гледна точка.
А какво ли би написал dokidok тук-:-))))))
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
докато чакам взе да ми харесва в БГ
Eestojanova,
не се коси че се чустваш така - в сумнението се ражда истината.
И ние все още сме в БГ и бавно, но славно напредваме към Са. Но нито за момент не се съмнявам че искам да замина. Няма да коментирам дали в БГ върви към по добре или по зле, въпреки че съм на противното на твоето мнение.
Само искам да кажа - самия факт, че държейки Са-визата имаш право на избор как да постъпиш е стократно по стойностен от всички хубавини в БГ. Надчвам се никой няма да спори че в БГ нямаш право на никакъв избор за ништо. Та значи исках да кажа - като емигрант ти винаги имаш право да избираш дали да се върнеш или не. В това се закл\чава според мен разликата. А отказвайки се сега, оставайки в "прекрасната" БГ ти не можеш да избираш- оставаш си тук.
Пък и от друга страна си струва човек да опита там за да е сигурен след време, без значение какъв ще е резултата, че е имал този шанс и го е дирижирал по свой избор.
И трето си мисля, че хората с деца осъзнават много по силно необходимоста да живеят в държава, където всеки има право на избор. Не се обиждай , но като съдя по думите ти май още не си достигнала до този етап в живота си. Дано човека до теб е добро рамо и гръб - ще ти е по леко.
А що се отнася до близките - за тях винаги ще ти е мъчно. Но това може да се случва и в БГ - ако си в невъзможност да им помогнеш или да ги подкрепиш.
Така разсъждавам аз. Ако твоите доводи или съмнения са по силни - ти сама си вземи решението.
Успех на всички съмняващи се!!!
не се коси че се чустваш така - в сумнението се ражда истината.
И ние все още сме в БГ и бавно, но славно напредваме към Са. Но нито за момент не се съмнявам че искам да замина. Няма да коментирам дали в БГ върви към по добре или по зле, въпреки че съм на противното на твоето мнение.
Само искам да кажа - самия факт, че държейки Са-визата имаш право на избор как да постъпиш е стократно по стойностен от всички хубавини в БГ. Надчвам се никой няма да спори че в БГ нямаш право на никакъв избор за ништо. Та значи исках да кажа - като емигрант ти винаги имаш право да избираш дали да се върнеш или не. В това се закл\чава според мен разликата. А отказвайки се сега, оставайки в "прекрасната" БГ ти не можеш да избираш- оставаш си тук.
Пък и от друга страна си струва човек да опита там за да е сигурен след време, без значение какъв ще е резултата, че е имал този шанс и го е дирижирал по свой избор.
И трето си мисля, че хората с деца осъзнават много по силно необходимоста да живеят в държава, където всеки има право на избор. Не се обиждай , но като съдя по думите ти май още не си достигнала до този етап в живота си. Дано човека до теб е добро рамо и гръб - ще ти е по леко.
А що се отнася до близките - за тях винаги ще ти е мъчно. Но това може да се случва и в БГ - ако си в невъзможност да им помогнеш или да ги подкрепиш.
Така разсъждавам аз. Ако твоите доводи или съмнения са по силни - ти сама си вземи решението.
Успех на всички съмняващи се!!!
It's difficult but it's interesting to live in this world.
- drifter
- Обратна връзка:
Поддържам изказването на Megy, но с едно уточнение. Щом в момента и работата и заплащането ти харесват най-вероятно е в Канада отначало да попаднеш в по-неблагоприятна ситуация. Както някой съветваше остави си вратичка за връщане на същата работа тук. Два три месеца са малко, ако можеш да си вземеш да речем една година неплатен отпуск сигурно ще е достатъчно за да се ориентираш.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
estoyanova,
Аз си задавам същите въпроси като теб. Доволен съм от работата. Заплатата не е лоша. Приятели, родители и т.н. За къде съм тръгнал?
Отговарям си сам:
1.Няма да си вечно млад и здрав, а банката всеки месец си иска паричките по кредита ( и ние в Бг си купуваме жилища понякога )
2.Всеки момент очакваш дете - в Бг ли искаш то да расте или да му дам начална скорост в живота в несъмнено по-развита държава
3.Все още не е ясно как ще се отрази финансово наседника на бюджета ми
4. Всяка среща с родителите ми ( пенсионери ) ме угнетява - те на заслужават да мизеруват по този начин ,НО ТОВА ЧАКА И МЕН ЕДИН ДЕН АКО ДОЖИВЕЯ
5.Ако остана в България по далеко от София и Бургас няма да ида ( аз и досега не съм ходил навън )
Та така. Сигурно мога да напиша и други, но въртим , сучим и все май за парици става въпрос...
А иначе мисълта, че сина ми ще говори български с акцент или като мангал ме кара да се изривам от сега...
Аз си задавам същите въпроси като теб. Доволен съм от работата. Заплатата не е лоша. Приятели, родители и т.н. За къде съм тръгнал?
Отговарям си сам:
1.Няма да си вечно млад и здрав, а банката всеки месец си иска паричките по кредита ( и ние в Бг си купуваме жилища понякога )
2.Всеки момент очакваш дете - в Бг ли искаш то да расте или да му дам начална скорост в живота в несъмнено по-развита държава
3.Все още не е ясно как ще се отрази финансово наседника на бюджета ми
4. Всяка среща с родителите ми ( пенсионери ) ме угнетява - те на заслужават да мизеруват по този начин ,НО ТОВА ЧАКА И МЕН ЕДИН ДЕН АКО ДОЖИВЕЯ
5.Ако остана в България по далеко от София и Бургас няма да ида ( аз и досега не съм ходил навън )
Та така. Сигурно мога да напиша и други, но въртим , сучим и все май за парици става въпрос...
А иначе мисълта, че сина ми ще говори български с акцент или като мангал ме кара да се изривам от сега...
- Lub0
- Обратна връзка:
Аз пък наобратно, като излетя самолета и камък ми падна от сърцето, можеби защото шапкарите бяха почнали да затягът обрача около мен, но като се отделихме от пистата, се нахилих като тиква и викам на жената "пак ги прее*ах тия тъпаци"sasho71 написа:ami в момента, в който се качиш на самолета за Канада ще те обхване странно чуство на страх, примесен с тъга, ще започнеш да се питаш къде отиваш, какво ще правиш, дори се питаш дали като се върнеш след неизвестен период от време ще намериш нещата така, дори дали някои от близките ти ще са живи и т.н. така е, гадна е имигрантската съдба

Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
"....И ЧЕЗНЕТЕ В МЪГЛИ ДАЛЕКО ВИИ РОДНИ БРЕГОВЕ"
това стихотворение някой спомняли си го - да не се изложа, щот съм забравил май беше заточеници на яворов
нявява настроения точно каквито ги е описал сашо
че защо толкова драма бе хора - като не ви хареса в канада си вдигате куфарите и отивате на друго място или се връщате обратно
"ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК КОГАТО Е НА ПЪТ"
батето не случайно е станал шофьор

това стихотворение някой спомняли си го - да не се изложа, щот съм забравил май беше заточеници на яворов
нявява настроения точно каквито ги е описал сашо
че защо толкова драма бе хора - като не ви хареса в канада си вдигате куфарите и отивате на друго място или се връщате обратно
"ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК КОГАТО Е НА ПЪТ"
батето не случайно е станал шофьор

Приятели, какво да ви кажа. Още едно чудо стана.
Канада не само взема, но и дава понякога.
Дойдох преди година и 2 месеца, учих, работих скапана работа, на социал не съм била, и вече съм горд притежател на 10 годишна американска виза, която смятам скоро да вкарам в употреба. Вярно че е само за посещение, не ми дава право да работя, но дали ако бях кандидатствала от БГ преди да стана на 60 години, щях да я получа.
Канада не само взема, но и дава понякога.
Дойдох преди година и 2 месеца, учих, работих скапана работа, на социал не съм била, и вече съм горд притежател на 10 годишна американска виза, която смятам скоро да вкарам в употреба. Вярно че е само за посещение, не ми дава право да работя, но дали ако бях кандидатствала от БГ преди да стана на 60 години, щях да я получа.
Alina
Az sum si vadil USA turisticheska viza tochno ot BG oshte prez 1998 godina i ne sum imal nikoga niakakav problem. Vadil sum i Shengenska viza prez 2000 godina, sashto bez nikakvi trudnosti. Ne mislia, che tova ima neshto obshto s Canada.
Tam kadeto raboteh kolegite mi patuvaha do kade li ne i vseki poluchavashe visa, vkliuchitelno i canadska, momentalno sled kato pokajeshe kade raboti i kolko poluchava.

Tam kadeto raboteh kolegite mi patuvaha do kade li ne i vseki poluchavashe visa, vkliuchitelno i canadska, momentalno sled kato pokajeshe kade raboti i kolko poluchava.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
- ROSEN HRISTOV
moeto skromno mnenie e ce nestata v bg naistina dosta se promeniat no v otricatelna posoka zastoto nai golemia problem na balgaria e samata darjava koiato ne dava vazmojnost na obiknovennia covek da sasstestvuva. nie reshuhme da emigrirame s 2 malki deca za da im dadem vazmojnost za realizacia a ne da se moliat za obsta rabota na niakoi polugramoten "biznesmen" mersi. i go pravim dokato imame tazi finansova vazmojnost ne mi se iska da gledam povece kak moi uciteli roviat vkofi za smet zastoto tova e samata istina.
КОЙТО НЕ МУ ПОНАСЯ ДА СЕ ИЗНАСЯ
Пепон не се заяждам но според мен точно Канада е причината. Ако ти си работил в някаква голяма и известна компания в БГ, то другите 7 милиона българи не са. Надявам се не искаш да кажеш че е еднакво лесно за средностатистическия българин и канадец да вземат виза за САЩ ? Просто 95% от младите хора в БГ които кандидатстват за туристическа виза за САЩ ще я видят през крив макарон, докато от тук процентите са обратнитеPepon написа:Az sum si vadil USA turisticheska viza tochno ot BG oshte prez 1998 godina i ne sum imal nikoga niakakav problem. Vadil sum i Shengenska viza prez 2000 godina, sashto bez nikakvi trudnosti. Ne mislia, che tova ima neshto obshto s Canada.

Иначе за промените в БГ - някои неща се променят към много по-добро (особено в сравнение с 96-97), други към по-лошо. Хубавите промени стават най-вече в София и по-големите градове, малката провинция затъва все повече. Според мен в момента в който влезем в ЕС (както и следващите 3-5 години) ще има голям спад в стандарта на населението (с изключение на малък процент хора, които ще станат още по-безумно богати).