maria29 написа:todor73 написа:[Zavislivi sa, moje bi, no pone, ne napuskat RODINATA SI da tqrsiat po-dobqr jivot na mainata si, kato nas

Ами не им стиска, Тошко. То и кураж се иска за това. Мислиш ли 4е не си ме4таят да живеят в USA или Европа... Можеш даже да ги питаш...

това е много точно maria29 .
за моята фирма - от 60 човека , говорила съм по тази тема с около 15-тина , родени тук , повечето от родители иммигранти от Гърция , Испания и Италия , всеки иска да отиде да живее в Европа .
Много пъти са ме питали , аз как съм се решила да отида в друга държава . На въпроса ми , защо след като искат толкова много да живеят в Гърция или Италия и имат наследствени имоти , а не са като мен да си търсят апартамент под наем в Монреал не го направят , отговора е :" Ами тука вече имам работа , родителите ми са тук , вярно , студено си е през зимата , но си е страшно да се преместиш , освен това трябват и пари ."
Но си е вярно , че има различни идеали .
А за последващите коментари за български феодали и 300 лв заплата в България , винаги съм била на мнение , че както човек идва тука и почва да си търси каквато и да е работа по ресторанти и фабрики , само и само да не харчи прословутите " готови пари от България " и учи френски , колкото и да му се харесва или не , така и в България , човек може да направи същото .