исках да кажа това на val, а написах Elia

Мерси за препоръката!St.Anger написа:flateric, дано да извадиш късмет, но се подготви за всякакви варианти. Аз например кацнах в Монреал, защото имах покана (орална) за работа от една голяма фирма. Освен това имах препоръка от мениджъра на фирмата за Източна Европа, с който съм работил и който ми е добър приятел. Имах доста голяма увереност, че ще почна работа при тях, бях си пратил резюмето още от БГ и ме уверяваха, че като дойда в Мтл и почвам работа...Да ама не! Така че имай едно на ум! Още веднъж късмет!
flateric, не съм специалист в тая област, предполагам, че е много добре, че имаш този сертификат, но имай предвид също, че в Канада най-вероятно ще ти искат CIFFA, който е много на почит тук и често се поставя като изискване за работа. Да не говорим за позиции като team leader и нагоре, там почти не може да се мине без него.flateric написа:Elia - аз работя в спедиторска фирма като
Manager Airfreight Import Department -
което значи че съм организатор на Въздушно карго - като имам и сертификат за попълване на въздушни тоеварителници от IATA (международната организация на всички авиокомпании).
flateric написа: Надявам се че ще взема и доста солидни препоръки от фирмата на която сме екслузивен агент за България - Expeditors Int'l - Фирмата която е с най голямо Freight Revenue в Щатите и на пето място в света от всички спедиторски фирми.
Те разполагат със 170 офиса и по принцип при тях заплатите са едни от добрите в логистичния бизнес.
Предполагам че с помоща на шефката на Еврпоейските агенти ще мога да си осигуря интервю и то с доста добри препоръки.
Сейлс мениджърите пък взимат 7%-10% че бяха от бизнеса който осигуят - и не искам да помисля колко взима този който е осигурил всяко едно парцалче произведено от GAP където и да е по света да се движи от Expeditors ( при положение че само офисът в Истанбул изнася 6000 контейнера годишно )
И аз като St.Anger бих те посъветвала да не разчиташ много на изречения от рода на "когато пристигна ... можем да поговорим винаги за работа". Дано приятеля ти да е сериозен, но от опита си тук мога да ти кажа, че най-умното, което можеш да направиш е, да започнеш конкретни разговори още сега. Пиши на човека email на коя дата пристигаш тук, попитай го има ли свободна позиция СЕГА (или дали ще има след 2 месеца, когато ще пристигнеш примерно), поискай описание на позицията и си назначи КОНКРЕТНА дата за интервю. Щом ти е познат, би трябвало да направи това за теб.flateric написа: А отделно има един супер готин пич собственик на по малка канадска компания, който ми прати супер референция, която като показах на мадам Волси само се усмихна и каза:
Mai c'est tres bien ca !
Та този пич в и-мейла си ми каза, че когато пристигна в Монреал може да поговорим винаги за работа.