APOCALYPSE COW

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

St.Anger написа:Абе в общи линии не като да си отидеш на село и да напълниш багажника до козирката с бурканите на баба, хем много хем екологично произведени :lol: ! И да си набереш череши и кайсии направо от дървото, на обяд баба да направи една хубава селска супичка и да притичаш до близкия гараж за 5-6 бирички... :lol: Ех живот... :cry:
убих та! само ме разстрои с това описание и селската идилия :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

sasho71 написа:
St.Anger написа:Абе в общи линии не като да си отидеш на село и да напълниш багажника до козирката с бурканите на баба, хем много хем екологично произведени :lol: ! И да си набереш череши и кайсии направо от дървото, на обяд баба да направи една хубава селска супичка и да притичаш до близкия гараж за 5-6 бирички... :lol: Ех живот... :cry:
убих та! само ме разстрои с това описание и селската идилия :D
На мен от време на време ми се налагаше по работа да пътувам из селата в Странджата и....какво да ти кажа, такова съчетание на красота и спокойствие, всичко е толкова естествено, и най-вече хората...Като се пенсионираме там ще идем! :lol:
To Live Is To Die
Аватар
mitko pitko

Мнение от mitko pitko »

И в крайна сметка какво да купувам от магазина? А? Искам спешен отговор защото току що(след прочита на по-горните изказвания) изхвърлих всичкото ядене!
А искам да ям здравословна храна и да живея 100 (словом:сто) години!Хелп!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

sled kato pro4etoh napisanoto ot Hem. i babino..
se zastreliah sega 2-ta mi prusta pi6at v predsmurtna konvulsia:)

muskulnata masa i slaninata - razni legendi hvur4at...
babinoyarentze ti moje i ot vuzrasta da ima6 zatrudnenia sus svalianeto na teglo - zabavia se metabolizma i tui to

dajte miiii teleta s hormoni da iaaam da stanaa teleee
6to sum buden v 2 am da spia po-dobre
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

mitko pitko написа:И в крайна сметка какво да купувам от магазина? А? Искам спешен отговор защото току що(след прочита на по-горните изказвания) изхвърлих всичкото ядене!
А искам да ям здравословна храна и да живея 100 (словом:сто) години!Хелп!
отиваш в бг магазина- зимаш 1 бг лютеница, 1кило бг сирене , 1 хлеб и мажеш. това е спасението. иначе лощо ти се пише с таз храна тука.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

ами щом и в океанската риба има гадости то незнам какво може да се яде вече, освен ако някои не отскочи до Марс да каже как е там :lol: ,

Вярно че в хищниците се натрупва в по-големи количества, но това означава че и дребните не са кои знае колко по-малко отровни.

Няма начин човечеството само е тръгнало по-този път, и на мен не ми харесва, но маи няма начин като се е почнало май няма спиране
simon
Обратна връзка:

Мнение от simon »

Ei kakvo vi stava na vsi4ki samo se 4udite kakvi kritiki da napishete za Canada.Kakvo si mislite 4e iadete v Bg kato izklu4im horata koito imat sela i iamt vuzmognost da si nabaviat produkti koito ne sa vredni za tiahnoto zdrave.Ponege rabotia v sferata na restorantite pogledami e malko po razli4en zashtoto sum se nagledal na kavi li ne gnusotii.Kakvi si mislite 4e sa vsi4ki produkti koito se vnasiat v Bg, ne sa po razli4ni ot tezi tuk pulni s vsiakakvi bokluzi.No tova 4e rodnoto proizvodstvo po4ti iz4ezna si e drug problem .I vie ako znaete kolko ot neshtata v Bg se izlsledvat i kakuv e na4ina na obrabotka ,a za kontrola na higiena izobshto niama da govoria ,i vie niama da iskate da konsumirate .Taka 4e produlgavaite v sushtia duh qiveite taka kakto si znaete, a neka da ima mnogo starzi v Canada .Te giveiat dosta nishto 4e iadat takiva bokluzi.
Ako spazvash vsi4ki pravila,gubish zialoto udovolstvie.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Саймън, старците не са яли боклуци от 0-годишна възраст, това са нови технологии все пак. ГМ, транс-фати, екстри :?
А за БГ никой не сравнява, ние си говорим за Канада. Тук сме и това ни вълнува. Но в защита на твойта теза да кажа, че в БГ аз не можах да намеря консистентен превод на транс-фати (или на "hydrogenated", не помня) на различните продукти. Щом няма еднакъв превод, не съм си и помислял какво остава за контрол. :oops:
chavdar_71

луканки, зеле. лозови сарми

Мнение от chavdar_71 »

ужас, ужас, драги ми смехурко!

И ние сме тръгнали с децата си да отиваме в Канада!!!

Истински български камикадзета. бих казал, ако ми позволите, дет'съ вика, другарки и другари.

Един мой приятел би казал и "' bahsimamta" което на френски звучи малко по-благопристойно, поне що се отнася до звучене.

В БГ-то поне производителите нямат толкова пари за отрови, живак и т.н. ама ако в Канада са я подкарали през пръсти, може и да не стигна до Алианс Франсез. Неслучайно един БГканадец сносхти ми каза "Ако тук е толкова примамливо, едва ли биха пускали толкова лесно - by the way интервютата май са вече 3 месеца след подаването на първите документи - доста са се разбързали - не е много читава тая работа....

Хайде, ще очаквам още коментари по темата.
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Пич,
аз БЯХ на възраст като дойдох в канада - така че не ме бъзикай на тема метаболизъм :)

що се отнася до българия, аз вече писах, че тя е една от много малкото страни в европа, която ползва кравешки хормон на растежа за увеличаване на млеконадоя и угояване на говедата (животинките и другите и те).

в този ред на мисли поне в калифорния е по-добре с млякото, защото пишат на етикетите когато няма добавен IGF.

що се отнася до пестицидите в родната, имам 6 дена престой във военна болница в пловдив 1987 лятото заради отравяне с пестициди от пловдивско равно поле.

за съжаление с храната и лекарствата в северна америка нещата са на принципа на майкрософт - пуска се на пазара и ако има бъгове се фиксират в движение, и/или се скрапва продукта. Малката разлика е, че с продуктите на майкрософт (все още) не можеш да си изтровиш децата.

в този смисъл западна европа (за сега) е далеч по доброто място, поне не третират консуматора като морско свинче.

а живака, ах живака - ние българите имаме много малък принос в замърсяването почнало още в края на 18 ти век по време на златните трески в калифорния и аляска - моем да ви светнем и как - камънака се мели после се полива с живак, живака образува амалгама със златото, после живака се събира и изпарява и voila златото остава, що тонове живак са се отлели в реките, а под формата на органични комплекси - плъзнала е навсякъде гаддта. Сега суперчистите въглищтни електроцентрали на бушмена бълват живак, германии, няма нужда от серен двуокис и киселинни дъждове.

така че народе нема е се пуашиш, всички сме пътници, едни повече други по-малко. Жалко за децата.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Това вече на хорор филм избива :)

Не знам дали си спомняте но преди 10-15 години на децата живеещи около КЦМ-то в Асеновград им откриха колосални количества желязо в кръвта (дано никой от вас не е родом от Асеновград :)
Аватар
mitko pitko

Re: луканки, зеле. лозови сарми

Мнение от mitko pitko »

chavdar_71 написа: В БГ-то поне производителите нямат толкова пари за отрови, живак и т.н. .
Имат,имат. В това отношение БГ е доста напред. И там големите производители тъпчат животните с продукти на тежката химия. Антибиотици, стероиди и т.н. Това е основно изискване за успех в бизнеса. Вервай ми! Бачкал съм в тази сфера. Единственото хубаво нещо за потребителя е ,че все още има много животни ( и мляко) от селяните които се изкупуват за преработка.
Ама за канада ставаше въпрос...
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

St.Anger написа: в Странджата и....какво да ти кажа, такова съчетание на красота и спокойствие, всичко е толкова естествено, и най-вече хората...Като се пенсионираме там ще идем! :lol:
аха, аха...
и по комшийски, на заник слънце, ще сядаме на ракийка с доматена салата и кротки приказки....
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

drifter написа:Това вече на хорор филм избива :)

Не знам дали си спомняте но преди 10-15 години на децата живеещи около КЦМ-то в Асеновград им откриха колосални количества желязо в кръвта (дано никой от вас не е родом от Асеновград :)
Абе не знам за Асеновград, но от Пловдив като че сме доста...
А то КЦМ не е по-далече от нас. Добре че изследването не е направено за Пловдив /или по-вероятно- резултатите не са видели бял свят.../.
Така че няма страшно! Цветните метали и отровите ще си ги донесем от тук и няма много да Ви ощетяваме на местна почва!! :lol: :lol: :lol:
А и да погледнем от положителната страна!
Ще се движим между Вас като малки КЦМ-та и даже собствен бизнес може да захванем... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Изображение
chavdar_71

Мнение от chavdar_71 »

Не знам дали си спомняте но преди 10-15 години на децата живеещи около КЦМ-то в Асеновград им откриха колосални количества желязо в кръвта (дано никой от вас не е родом от Асеновград
ОЛОВО в кръвта са открили - ако беше желязо нямаше да е толкова страшно. предполагам. Е, това си има и своите добри страни - рибарите от околността спряха да дават пари за тежести за риболов - просто сами започнаха да си ги отделят (след хранене :) )
Заключено