Права си, така е, човек си носи простотията навсякъде. Но все си мисля, че в едно общество с по високи ценности, на такъв човек ще му е трудничко да си показва характера, защото никой няма да го толерира и търпи. Така че, или ще му се наложи да си притъпи простотията или ще рискува да остане игнориран и отритнат.JOY написа:За най-голяма жалост,арогантността си и простотията си я носим и тук.Който си е простак в България,мислиш ли,че тук ще се промени?Променя се само към по-лошо...
Що се касае случая...Знам,че много имате нужда от желязна мотивация,но отделно взети случаи не могат да бъдат такава.Тук също се случват такива неща,и тъй като новините им по телевизията са страшно неинформативни,обсъждат всеки подобен случай седмици наред.
Вярно е,че поздравяват хората на улиците и са много приветливи,към което бързо свикваш и трудно отвикваш.Това е голяма причина за разочарование от България при първата отпуска обикновенно.Но и аз като Иглика съм на мнение,че само това не стига за мотивация.
Спомних си и аз случай от моята практика в България.Пристига мъж целият окървавен и обезобразен в лицето.Докато го шиех ми разказа,че за 15 години емиграция в Щатите,се прибира за пръв път,за да види майка си,и групичка таксиметрови шофьори го пребили.Малко парадоксално,защото и той е таксиметров шофьор в Лос Анжелис.Викаше и се възмущаваше,че ще ги съди,а аз едва успях да го успокоя и да му напомня,че не се намира в Щатите и може да забрави спокойно за съденето.
Вярно е,че тук се чувстваш малко по-защитен...Всъщност,напоследък в България хич не се чувствах защитена и разбира се,това е сериозна причина,но самичка май не е достатъчна...
Хе-хе,аз сега се сещам,че аз си донесох от България една изрязка с 99 причини да остана в България,които всъщност си бяха антипричини (май и аз съм имала нужда от мотивация допълнителна).Откакто съм тук,това листче не съм го и поглеждала.
Виждала съм изумителна положителна промяна, точно в един такъв човек, за когото си мислех, че където и да отиде, каквото и да му се случи ще си остане все същия арогантен и елементарен тип.
Но всичко е относително, наистина, едни се променят към добро други си тъпчат на едно място и даже си падат под собственото ниво......
Но да се надяваме, че все пак повечето такива хора, ще изберат да се променят в положителна посока.