Най-после дойде и моят ред да напиша как си намерих първата квалифицирана работа

, ако си спомняте преди десетина дни бях писала за трудностите при намиране на хубава работа за новодошлите имигранти... (Искам да кажа също, че още на десетия ден след изпращане на първото ми CV започнах работа в близкия квартален магазин като фльористка, т.е. продавачка на цветя, но не беше работата която търсих.) Обаче преди една седмица намерих работата, която търсих и мога да кажа, че всичко е въпрос на голям късмет, но и на големи усилия в търсенето. Ето как стана:
1. Намерих си работа в град...
Монреал
2. Търсих работа в продължение на....
2 месеца и 18 дни -
3. Работата ми е в областта на....
Администратицията
4. Учил съм / не съм учил по специалността в Канада...
Не сам учила в Канада, от януари ще ставам и студентка, само че не ми е ясно как ще ги съчетавам двете. В България можеше, ама за тук не знам....
5. За тази работа получих информация от...
Пратиха ми е-мейл да си изпратя автобиографията след като бяха прочели моя профил в сайта на Emploi Quebec
6. Работен език френски / английски...
френски и английски
7. Явявах се......пъти на интервю за тази работа.
1 път
8. Обадиха ми се веднага /след ....седмици /след.....месеци/ че съм одобрен
Казаха ми веднага още на първото интервю, че съм одобрена. Интервюто беше в петък, в понеделник започнах работа.
Искам да уточня, че това е голяма международна фирма, но за да си спестят усилия и време да организират конкурс, си бяха подбрали кандидати сами по профила им. За мое щастие, аз бях една от селектираните кандидати!