Welfare?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Noname

Нека да спрем безсмислените забележки ... please!!!

Мнение от Noname »

Здравейте отново!

Не мога да повярвам, че няколко точно формулирани въпроса ще породят толкова много безсмислени и безполезни изказвания.

Благодаря на тези, които дадоха линкове към старата тема за социала и към статията! За съжаление там няма някои отговори - например дали трябва да си закрия кредит-картата :(

Недоумявам, как някои (като miloto и sofia) си позволяват да правят такива генерални изводи за мен и такива като мен, които се интересуват от тази тема. На тях специално държа да им кажа няколко простички факта: НИКОГА, преди да тръгна за Канада не ми е минавала мисълта, че мога да мина на социал. Дори и сега съм убеден че няма да стигна дотам. Но нося (заедно със съпругата ми разбира се) отговорност за 2 деца и трябва да съм подготвен ако се стигне дотам, че да ни свършат парите. Колкото до тях, смятам че сумата с която влязохме (>20К) е прилична, но рано или късно ще свърши. За съжаление търсенето на работа тук е цяло изкуство и се иска време да се намери добра такава. Надявах се, че двете ми висши образования (едното е Computer Science) и няколкото сертификата от Майкрософт ще ми помогнат да започна сравнително бързо работа в бранша, но уви :( Естествено general labour може да се почне на следващия ден, но напълно съм съгласен с мнението, че след като прекараш 10 часа във фабриката, после няма да ти до самоусъвършенстване и пускане на резюмета. Вече пуснах над 200 резюмета, които доведоха до няколко телефонни обаждания без продължение. Животът никога не е толкова прост както изглежда на пръв поглед.

За едно обаче съм съгласен - много българи пристигат тук неподготвени и недостатъчно информирани! Радвам се, че форумът bgcanada.com е изключително полезен източник на информация. И тайно се надявам, че ще безмислените постинги ще отстъпят място на наистина полезните. И че взаимните нападки и обиди между членовете във форума ще изчезнат. Или това ще си останат само мечтииииииии?
Заключено