Стачка в ville de Quebec

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Джой, аз съм съгласна с Хемоглобин: наистина има такава програма, но аз досега не съм видяла некебекар да е шофьор на градски автобус. Та как си изпълняват програмата, не ми е ясно. След някоя година, като се пробвам да им стана колежка, ще ви кажа как са нещата 8)
Аз по принцип съм за синдикализъм, защото примерът без синдикати ни е добре познат от БГ, както казваш. Но това тук е прекалено. Те не защитатват някакви нарушени техни права, а направо се уливат, просто защото са силни. А това в много случаи даже вреди на икономиката,, съответно на правото на хората да работят и да печелят. Но те явно са на принципа: след мен и потоп. Заради синдикални искания се закриват заводи даже.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Незнам какви са по произход шофьорите ама не ми е ясно как им дават книжките.Честно да ви кажа напоследък ме е страх като се возя. Днес една караше като луда по магисралата и на всичко отгоре на едната спирка така спря че се удари в рейса пред нея. Миналата седмица един така взе завоя че се качи на съседният тротоар за ужас на намиращите се там граждани .Също така ми се случвало шофьора да е толкова заспал сутрин че да се удря в тротоара на всяка спирка. Едната сутрин пък ни возеше някакъв пуснат според мен от лудницата.Пееше песнички и рицитираше стихотворения за независим кебек,на всичко отгоре сбърка и пътя и трябваше да се връща.
Незнам дали ги пускат тия само по мойта линия ,но напоследък зачестиха доста.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

IRA написа:Незнам какви са по произход шофьорите ама не ми е ясно как им дават книжките.Честно да ви кажа напоследък ме е страх като се возя. Днес една караше като луда по магисралата и на всичко отгоре на едната спирка така спря че се удари в рейса пред нея. Миналата седмица един така взе завоя че се качи на съседният тротоар за ужас на намиращите се там граждани .Също така ми се случвало шофьора да е толкова заспал сутрин че да се удря в тротоара на всяка спирка. Едната сутрин пък ни возеше някакъв пуснат според мен от лудницата.Пееше песнички и рицитираше стихотворения за независим кебек,на всичко отгоре сбърка и пътя и трябваше да се връща.
Незнам дали ги пускат тия само по мойта линия ,но напоследък зачестиха доста.
Еее, това уби змея :rotfl:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ха-Ха
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ik

Мнение от ik »

Това с тоя дето пее песни въобще не е майтап. Доста често ми се е случвало да пътувам с него и всеки път така се вдъхновява, че ми иде да слезна на следващата спирка, и всеки път се питам дали тук се държат психотестове от професионалните водачи защото в БГ се държат! Нямам думи! :twisted:
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Някой спомена нещо за програми за емигранти. Да вярно е, напълно съм съгласен. Програми има много. Много чиновнически позиции се крепят на тях. Много "умни" глави взимат заплати по тези програми. Ако можеше и нещо да се прави и да има резултати от тези програми щеше да е страхотно, но все пак не може всичко да е идеално , нали.
Аз лично не познавам нито един който да е намерил работа по емигрантска програма.

Между другото ми беше много пиятно когато Клинтън, по време на стачка на синдикираните авиодиспечери преди няколко години съобщи че е негов дълг да осигури на гражданите си нормално функциониране на на обществото в което те живеят и обясни, че като президент е над всякакви синдикати, и че ако стачката не се прекрати функциите на диспечерите ще бъдат иззети от военен персонал и хората ще продължат да пътуват.

Все пак заплатите на тези господа идват от данъците които плащаме. Какво се получава , аз им плащам заплатите и те отгоре на всичко бойкотират обществото (при условие че имат много повече облаги от поне 80% от работните позиции тук)
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

ik ti s koia linia putuvash? Az go zasi4am toia na 168 ama naposleduk go niama.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Todd

Мнение от Todd »

Тия с тяхната стачка ме накараха пак да яхам колелото! :smhair:
А пък скоро чух едно мнение за възможността да започне човек работа в градския транспорт:
1. Трябва някой от тях /шофьорите/ да се гътне.
2. Ти /кандитат-шофьора/ да си Tremblay!
Ха сега :beer:
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Aetos BG

до селския

Мнение от Aetos BG »

Тод най-накрая те открих бе селски.Ти си бил много активен в тая твоя Канада бе. Аз тук в Айтос съвсем изневиделица попадам на това нещо интърнета и нещеш ли гледам наш Тод писател.Добре пишеш бре момче, ама нещо май се представяш за такъв какъвто не си а? Пък и можеш да щтракаш с апаратчето, е правиш каквото можеш.Само така селски, ти си нашият представител в Канадата, та като само ти успя да избягаш от Айтос. Остани си със здраве, поздрави на жената , детето и да не оставате само с едно ей!!!! :roll:
кафа от селяци
Joy

Мнение от Joy »

Аз лично не познавам нито един който да е намерил работа по емигрантска програма.
Аз съм човек,който успешно завърши емигрантска програма. Не съм с работа само по мое желание заради следването ми. Всичките ми колеги намериха работа на първата седмица след завършването.
наистина има такава програма, но аз досега не съм видяла некебекар да е шофьор на градски автобус. Та как си изпълняват програмата, не ми е ясно.
Може би защото пътувам горе-долу в еднакви часове, или може би не са чак толкова много автобусите, но си познавам всички шофьори по линията. Имам едно младо момче, много усмихнато и симпатично,което е емигрант с доста силен акцент (но пък говори прекрасно и френски и английски, разбира се).
За програмата,за която писах, също съм слушала много добри отзиви и с намирането на работа нямат никакви проблеми.
Все пак заплатите на тези господа идват от данъците които плащаме.
И тези господа също плащат данъци... :roll: И явно са преценили,че риска на професията им е по-голям от парите,които получават за това. Един IT например получава повече,а не носи отговорност за ничий човешки живот. Несправедливости в заплащането-бол! След като им е държавна и синдикализирана работата- ДА СТАЧКУВАТ! За тези данъци,които плащаме,имаме право и да изискваме от държавата. Това е моето мнение.
ivandi

Мнение от ivandi »

JOY написа: Един IT например получава повече,а не носи отговорност за ничий човешки живот. Несправедливости в заплащането-бол! След като им е държавна и синдикализирана работата- ДА СТАЧКУВАТ! За тези данъци,които плащаме,имаме право и да изискваме от държавата. Това е моето мнение.
Da se dava vuzmojnost za stachki pri nalichie na pulen monopol si e chisto bezumie. Dnes stachkuva RTC, utre ste stachkuvat Hydro Quebec ili Bell. Ako v BG stachkuva gradskia transport, ste polzvash marshrutka. Da ne govorim che vav Varna avtobusnia i troleybusnia transport sa otdelno. A tuk nikakuv izbor. Nisto protiv sindikalnata zastita, no durjavnite slujiteli se samozabraviat:
http://www.radio-canada.com/url.asp?/no ... ffre.shtml

A kolkoto do tova kakva otgovornost nosi edin IT. Zamisliala li si se kakvo moje da se sluchi v edna bolnica kato se skape informacionnata sistema. Ili na edno letiste... E ako niakoj bezotgovoren IT v bankata ti zatrie bankovata smetka niama da te ubie, ama ste ti skusi jivota :)

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

JOY написа: Един IT например получава повече,а не носи отговорност за ничий човешки живот. Несправедливости в заплащането-бол! .
Ot rabotata na "IT-spezialista" ne zavisi priako edin choveshki jivot.Zavisiat kostveno stotizi, daje moje stotizi hiliadi choveski jivota.Ex : logistika,transport, medizina,energetika, voenna industria, razuznavane.Vshushtnost niama oblast ot ejednevieto ni koiato da ne zavisi ot dobre svurshenata rabota na IT spezialistite.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
Joy

Мнение от Joy »

Zavisiat kostveno stotizi
Всъщност,няма област,от която косвено да не зависи човешки живот...Както видяхме и от работата на чистачите на тоалетни също зависят... :roll:(не сравнявам,просто мисли на глас)
Имах все пак впредвид областите,от които ПРЯКО зависи човешки живот. Тук обикновенно има не малко пречки за допускането към практика точно по тази причина...
И не е ли все пак логично,на един такъв,на който ръката му не трябва да трепне през цялото работно време,защото десетки и стотици хора могат да пострадат,да получава повече от бърникащия по платки и чаркове... :roll: Няма две мнения,че днешния свят е немислим без компютри, а те трябва да си имат свои "доктори",но все пак... :roll: Защо един тираджия да взима повече от един шофьор на автобус например? Примерите са много...Ако пътувахте всеки ден през реката, може би бихте ме разбрали... :lol:
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

JOY написа: И не е ли все пак логично,на един такъв,на който ръката му не трябва да трепне през цялото работно време,защото десетки и стотици хора могат да пострадат,да получава повече от бърникащия по платки и чаркове... :roll: Няма две мнения,че днешния свят е немислим без компютри, а те трябва да си имат свои "доктори",но все пак... :roll: :
Joy, rabotata na IT-spezialista se prostira daleche nad burkane po platki i charkove, pravene na internet stranichki i komputrite kato zialo daje.I kato govorim za medizinata -vsichkite onia jiznenovajni uredi v syvremennata medizina sa tochno delo na takiva spezialisti, kordinaziata mejdu razlichnite zvena pri prisajdane na organi, rabotatat na edna bolnitza sa nemislimi bez otlichnoto funkzionirane na IT-sistemite.

Pomisli za atomnite zentrali syshto.Dali ne e priaka otgovornostta , kak mislish?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
ivandi

Мнение от ivandi »

JOY написа:бърникащия по платки и чаркове...
Joy, i na men edin hirurg i edin ginekolog mi izglejdat ednakvi, i dvamata burnikat iz razni vutreshnosti :D . Obache kato ne razbiram ne si pozvoliavam da davam ocenki. Sto se izkazvash nepodgotvena be :?:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Заключено