smurfieta написа:Здравейте!
Днес ми е пьрвия ден с лепенка Никодерм(купих направо за 2-ри етап-14 мг)По-кьсно познатите ми казаха,че е трябвало да изчакам,за да ми я предпише лекар,но нали сьм новобранка,не ми се чака до 1 ноември,когато влиза в сила застраховката ми.Ужасно ми е трудно,не усещам никакьв ефект.Изпитвам неистов никотинов глад.Все още не сьм запалила,но не се дьлжи на лепенката,а на факта,че всички си мислят,че няма да издьржа.(Дали не са прави?)

При мен лично мотива е здравето(малко си падам хипохондричка),а и сутрин кашлям ужасно.Дано да имам воля,явно това е единственото,което би ме спряло.
Кьсмет на всички,които са решили да отказват пушенето!

Има един страхотен феномен в Канада...С пристигането си, всичко живо почва трескаво да мисли за здравето си.
Интересно, smurfieta,в България не беше ли помисляла за цигарите и здравето?
За мен най-силната мотивация беше, че не искам щерката да си остане без баща по никое време (в най-лошия случай) или да има кофти пример за подражание (в най-мекия).
Ако няма наистина сериозни мед. показания, да си мислиш,че от цигари ще си отидеш без време, е малко...симптом на психично разстройство.

Номерът с примера за детето не върви. За един-това е положителен пример,за друг отрицателен. Деца на алкохолици, не са алкохолици и деца на пушачи също могат да бъдат непушачи.От друга страна,толкова много деца на непушачи, са пушачи. Ако отчетем статистиката с родители и деца, едва ли ще проследим зависимост.