Kpetrov написа:Bistra написа:turist написа:
Само да питам, че не ми е ясно, лятото ще идва ли изобщо, или ще чакаме астрономическото, на 21 юни в Неделя за да се разпишем тая година, че сме видели лято?
То вече дойде. Днес беше много топло. А ние от 1 седмица сме си отворили басейна.

Вече дойде и с замина, ключова дума "днес". От кога на 23 градуса му се вика много топло!?

Ключовата дума "днес" стана "вчера". Днес беше 16 градуса като отивах за работа сутринта.
Гледам сега в 12 наобед, пак е 16 градуса ...
Ми към 5 следобед може да се вдигне за половин час до 19 и това ще е.
Ако се гледа чиста статистика за времето се сравняват 'максимални' температури.
Значи едно на ръка, че 'максималните' между Бг и Канада са с 10-15 градуса разлика.
Вторият, по-тънък момент, за който малко хора се срещат, че 'количествено' има огромна разлика между 'максимална за деня' между бг и Канада. Ако в Бургас 'максимална' означава от 7 сутринта и до 10 вечерта да е с 3-4 градуса разлика от 'максималната за деня', то в Квебек 'максимална' означава в 7 сутринта да е с около 20 градуса ПОД обявената, и само ЗА ПОЛОВИН ЧАС, някъде около 5 следобед да се стигне 'максималната', а през целия останал ден да зинзикаш и да ти треперят мартинките.
И ако 'максимална' някъде зимата е обявено примерно '0' градуса, това означава през едно 80% от деня да е, да кажем -15. Отделно 40-50-60км/ч вятър. Той е допълнителен бонус, за който не ми се пише. И който определено не е същия в Бг.
Дъждовния юни и снежните април и май, ветровития и студен септември, ветровития и дъждовен август, тях да ги говорим ли?