И ти се вреш, само че виртуално. Няма голяма разлика между чуто и прочетено "подхвърляне".Bistra написа:Бе то и нашето е различно, ама пуста стара генерация все у българи се вре, макар да е страдал от такива. Не можах да го отуча и туй то, въпреки че хвърлям доста усилия в тази посока.Pointzero написа:хм, аз пък откакто съм в Канада, не ми се е случвало да бъда обект на подобни "подхвърляния". Или може би "обкръжението" ми е различно?
Простотии на българския манталитет
- roumensp
Re: Простотии на българския манталитет
- Bistra
- Напуснал форума
Позволи ми да не се съглася. Ти, ако познаваш половината форум в реалния живот, при мен не е така.roumensp написа:И ти се вреш, само че виртуално. Няма голяма разлика между чуто и прочетено "подхвърляне".Bistra написа:Бе то и нашето е различно, ама пуста стара генерация все у българи се вре, макар да е страдал от такива. Не можах да го отуча и туй то, въпреки че хвърлям доста усилия в тази посока.Pointzero написа:хм, аз пък откакто съм в Канада, не ми се е случвало да бъда обект на подобни "подхвърляния". Или може би "обкръжението" ми е различно?
Както и въобще нямам намерение това да се случва.
А какво са си казали 2 анонимни ника roumensp и Bistra, има ли въобще някакво значение? Аз дори не се казвам Бистра, нито пък съпругът ми Щерю. Това простотийско име Мухата му го измисли.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- roumensp
Предполагам че има, иначе нямаше да ползваш игнор-лист.Bistra написа:А какво са си казали 2 анонимни ника roumensp и Bistra, има ли въобще някакво значение?

- Bistra
- Напуснал форума
Има една приказка: "Убий простака с мълчание!"
Съжалявам, че не се възползвах по-рано. Прекалено ми е хубав животът за да си го развалям с простотии.
То е същото като отказът ми да чета български вестници преди време, след като видях публикувани останки от взривена мутра на първа страница.
Съжалявам, че не се възползвах по-рано. Прекалено ми е хубав животът за да си го развалям с простотии.

То е същото като отказът ми да чета български вестници преди време, след като видях публикувани останки от взривена мутра на първа страница.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Интересно как ще мълчиш сама на себе си,съобразно твоят игнор лист.Bistra написа:Има една приказка: "Убий простака с мълчание!"

- optics
- Модератор
По повод темата за продаващият се компютър (хем и с монитор).
Винаги когато съм продавал нещо в България съм се сблъсквал с тая простотия - купувачът се кълне едва ли не в живота си, е той ще го купи, че е супер сериозен че ей сега идва, а сигурно се е заклел по същия начин на още няколко места, после тръгва да ги обикаля и ако там вече са го преварили или пазарлъка не стане, се отправя към следващото. В случай че купи от друг (или въобще се откаже) въобще не е важно да се обади на тия продавачи на които се е клел колко е сериозен.
Винаги когато съм продавал нещо в България съм се сблъсквал с тая простотия - купувачът се кълне едва ли не в живота си, е той ще го купи, че е супер сериозен че ей сега идва, а сигурно се е заклел по същия начин на още няколко места, после тръгва да ги обикаля и ако там вече са го преварили или пазарлъка не стане, се отправя към следващото. В случай че купи от друг (или въобще се откаже) въобще не е важно да се обади на тия продавачи на които се е клел колко е сериозен.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- Bistra
- Напуснал форума
Да и в този стил на мисли. (Наблюдения само.) Сядаш с някого на маса, той те вижда, че си в затруднено положение и ти казва: "Обади ми се утре!" Почва едно звънене на другия ден и едно криене, не ти е работа...Абе просто като не можеш...кажи си го: "Не мога!". Толкова ли е трудно? Аз мисля, че не и го използвам често. Е, не съм супер любимка, ама инак си ли? Да излъжеш надежда - пошло!

Не ти се разбира за какво става на въпрос !Bistra написа:Да и в този стил на мисли. (Наблюдения само.) Сядаш с някого на маса, той те вижда, че си в затруднено положение и ти казва: "Обади ми се утре!" Почва едно звънене на другия ден и едно криене, не ти е работа...Абе просто като не можеш...кажи си го: "Не мога!". Толкова ли е трудно? Аз мисля, че не и го използвам често. Е, не съм супер любимка, ама инак си ли? Да излъжеш надежда - пошло!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
A ти престани да ми апострофираш всяка реплика, че ще те пратя пи Гинес и компания - последно предупреждение!myhata II написа: Не ти се разбира за какво става на въпрос !

Кой разбрал - разбрал!
P.S.S.S. За помощ става въпрос, Мух, за помощ! Нали си силен по тази част?!

наистина доста объркани мисли.и аз нищо не разбрахmyhata II написа:Не ти се разбира за какво става на въпрос !Bistra написа:Да и в този стил на мисли. (Наблюдения само.) Сядаш с някого на маса, той те вижда, че си в затруднено положение и ти казва: "Обади ми се утре!" Почва едно звънене на другия ден и едно криене, не ти е работа...Абе просто като не можеш...кажи си го: "Не мога!". Толкова ли е трудно? Аз мисля, че не и го използвам често. Е, не съм супер любимка, ама инак си ли? Да излъжеш надежда - пошло!
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Да бе, сядаш на маса пък си бил в затруднено положение, освен да си се напил и наял и да не са ти стигнали парите да си платиш сметката.... 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
myhata II написа:Да бе, сядаш на маса пък си бил в затруднено положение, освен да си се напил и наял и да не са ти стигнали парите да си платиш сметката....

Като на малоумен обяснявам, дано ти светне!
Обаждаш се на твои приятели. Те знаят за затрудненията ти, че си търсиш, примерно, работа. И те канят, нарочно (за да стане връзката) на маса с друг техен приятел, който може да се яви евентуално твой бъдещ работодател. Да продължавам ли още или ти е вече ясно?

Аз на маса винаги казвам: "Не." Отговори си сам защо!

Еми така е, прихвалинти аршитекти като не могът да се оправят в БГ-то и висват на врата на тати в КанадатаBistra написа:myhata II написа:Да бе, сядаш на маса пък си бил в затруднено положение, освен да си се напил и наял и да не са ти стигнали парите да си платиш сметката....![]()
Обаждаш се на твои приятели. Те знаят за затрудненията ти, че си търсиш, примерно, работа. И те канят, нарочно (за да стане връзката) на маса с друг техен приятел, който може да се яви евентуално твой бъдещ работодател. Да продължавам ли още или ти е вече ясно?![]()

Bistra написа:myhata II написа:Да бе, сядаш на маса пък си бил в затруднено положение, освен да си се напил и наял и да не са ти стигнали парите да си платиш сметката....![]()
Обаждаш се на твои приятели. Те знаят за затрудненията ти, че си търсиш, примерно, работа. И те канят, нарочно (за да стане връзката) на маса с друг техен приятел, който може да се яви евентуално твой бъдещ работодател. Да продължавам ли още или ти е вече ясно?![]()
Толкова много кандърми за да си намериш работа, ужас ....!
Ние тук сами си намерихме работа, без никакви българета ...!
В България аз сам си създадох фирма и давах работа на много познати и роднини които ме крадяха и лъжеха !
От мен да го запомниш, докато сам не си направиш нещата ,ще си береш ядове и нерви !

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Ние също.
Правило: От българи помощ не търся, нито съм склонна да оказвам (с малки изключения).
Причина: Калят те после по форумите за благодарност или по-лошо - съдят те - висша форма на благодарност (Пак наблюдения).
Правило: От българи помощ не търся, нито съм склонна да оказвам (с малки изключения).
Причина: Калят те после по форумите за благодарност или по-лошо - съдят те - висша форма на благодарност (Пак наблюдения).