Идеи за смяна на покрив
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Идеи за смяна на покрив
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- optics
- Модератор
два долара нищо не е, на фона на това което се спрягаше в сравнителното четиво.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Не шингълите са причината а недобрата изолация/циркулация в подпокривните пространства. Ама като гледам вече си разпорил покриваablood написа:Една от основните причини поради които искам да превключа от шингъли на панели е че при по-дебел сняг се получава този ефект:

За неговия тип покрив шингълите не изглеждат добро решение. Изискват сериозна вентилация която той и да иска не може да им осигури.
- ablood
- Обратна връзка:
Всъщност точно обратното.Godis написа:Не шингълите са причината а недобрата изолация/циркулация в подпокривните пространства. Ама като гледам вече си разпорил покрива
Ice dam ми се получава в най-ниската част на покрива над гаража, който не се отоплява, а таванът му на практика е отворен от страни. Тоест - перфектна вентилация. Шингълите тан бяха като сложени вчера.
Дори и в перфектно състояние обаче шингълите са направени да предпазват от течаща вода, а не от езерце върху покрива, което се получава при топенето на снега. Всеки топъл зимно-пролетен ден осначава теч в гаража.
Друг е въпросът, че това бардо на покрива е почти 100 квадратни метра, и събира мноооого навят сняг.
Аз проблема с топенето го реших с реотани - покривът ми е от този тип които конструктивно няма начин да се вентилира (не е прав като твоя а с дъга накрая). Пак си се събира лед но поне това което се топи се изнася по реотана надолу.
Един въпрос, не се ли казва шиндли, а не шингъли?
- Bistra
- Напуснал форума
Shingles - Englishsucces написа:Един въпрос, не се ли казва шиндли, а не шингъли?
Bardeaux - Français
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
Бъркаш се с един филм на Спилбърг.succes написа:Един въпрос, не се ли казва шиндли, а не шингъли?

Shingles is an infection of a nerve and the area of skin around it. It is caused by the herpes varicella-zoster virus, which also causes chickenpox.
Roof Shingles - Roofing -Building Materials.Roof shingles are a roof covering consisting of individual overlapping elements.
Компетентна както винаги

Roof Shingles - Roofing -Building Materials.Roof shingles are a roof covering consisting of individual overlapping elements.
Компетентна както винаги

- Bistra
- Напуснал форума
Дам, на мен това ми е работата, Писе.
Никой не казва Roof Shingles и въпреки това не ни карат за облицовка мазила срещу екзема, освен ако Home depot не са си разширили дейността .

Никой не казва Roof Shingles и въпреки това не ни карат за облицовка мазила срещу екзема, освен ако Home depot не са си разширили дейността .

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
Ooooooo не!
Сега Павел и Мухата ще ми довършат темата.
Моля не се обсъждайте помежду си тук!
ablood написа:Ooooooo не!
Не се притискай, аз обсъждам само особено интересните ти теми, като например "шумка под чистачката" + това, ние нямаме сняг + това покрива ми е цели 3 етажа над мен.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
"Не спирам на СТОПове" и други такива
Така и не разбрахме по темата майстор Абдул, сложи ли керемиди или още е с найлоновото покривало

Така и не разбрахме по темата майстор Абдул, сложи ли керемиди или още е с найлоновото покривало

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Битумни шиндли - БългарскиBistra написа:Shingles - Englishsucces написа:Един въпрос, не се ли казва шиндли, а не шингъли?
Bardeaux - Français
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин