Paypal за превеждане на пари към БГ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Дякон Игнатий

Re: Paypal за превеждане на пари към БГ

Мнение от Дякон Игнатий »

Chomsky написа:
Добре. Значи си асоциирал визата си със иПей.БГ, така ли?
4 лв е такса за зареждане на 200лв в иПей.бг сметката, нали? АКо това е така 2% загуба е поносима дотук.
А каква е после таксата за изтеглянето на парите от иПей.бг в брой?
Мисля, че иПей.бг удържат пари допълнително когато дърпаш и дори когато плащаш нещо (след като си заредил и са ти взели такса за зареждане). Горе долу какви отечки имаш там?
Кажи защото мисля това да пробвам засега.
1.Да визата я асоциирах с ePay.bg
2.Такси плащани от мен :
100 лева-такса 3.70 = 103.70 лева
200 лева- 6.60=206.60 лева
300 лева-9.50=309.50
500 лева-15.30=515.30
1000 лева-29.80=1 029.80
3. нещо май не си разбрал-правя превод до БГ сметка в Бг банка в лева директно(от тук ти е нужен само IMEI на бенефициента).Таксата за теглене(от банкомат с дебитна карта на въпросната сметка) е на всяка банка различна май....последно 2005-та РайфайзенБанк беше 20 стинки на транзакция.Можеш да преведеш на уйна ти 1000 лева в сметката все едно е получила заплата (или 2 заплати или 3 ....) и тя да си ръшне из моловете и да си гледа кефа образно казано.Междинната банка в Бг е Централна Кооперативна Банка.Не'ам идея кой, колко и къде прави удръжките по транзакцията.Сумите изписани са крайни за теб умножено по курса на деня и voila
Друга тема е ,че имат и директен превод ,който е по-скъп както MoneyGram ili UN. Стига в БГ-то за 15 мин. И няма такса при получаване. А моя вариант е за 1-2 дни.Пак повтарям-НИЩО НЕ ЗАРЕЖДАМ
4. Мисля,че говориш за "микросметка" което аз не ползвам и не съм наясно.А и като гледам досега 5-6 години не ми е и трябвала.Мисля ,че е по-полезна ако си в Бг-то или плащаш сметките и консумативите на родителите си оттук например-тогава е ОК
5. С MoneyGram последно помня,че за 100 CAD в PostCANADA ми взеха 7.50, което е 2,5-3 пъти по-скъпо за мен. Така , че пробвай ако искаш, и дай мнение.Никой не кандърдисвам и не ми пука за ePay.bg, просто са ми най-евтиния вариант.
АКО: сте постигнали апогея си от престоя си в Канада и става въпрос за трансфер на суми 5к, 10к, 20к, 50к,....то забравете прочетеното.

такси и тарифи
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
Chomsky

Мнение от Chomsky »

да наистина аз мислех за 'мкросметка'.
т.е. в твоя случай ипей дърпа от картата за ди гпреведе тези пари веднага на банковата сметка на уйна ти, без да се налага да прехвърляш и държиш пари в самите ипей.
Загуба от 4% пак се ядва. ако ге
реша в горенаписаното ме поправи. инак ще го пробвам и ще дам отзив.
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Не за всеки може да е удобно, но да го спомена за пълнота.
Сметка в лева в българска банка. Превеждам от сайта на банката за 95 стинки без значение на сумата до сметка в друга българска банка.
Аналогично могат да ми привеждат и на мен.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор