Нов проектозакон за гражданството

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
umeiko

Re: Нов проектозакон за гражданството

Мнение от umeiko »

Аз лично нямам проблеми да стоя и 100г ако трябва, и да плащам пълната пенсия на още хиляда местни идиоти, стига само след като ще ме третират като пълноправен канадец по отношение на данъците, да ме третират и като пълноправен канадец по отношение и на заплатата и работата.
Бъдещи имигранти, не че се оплаквам, не че не взех това което търсех, не че съм очаквал да съм по канадец от оня дето преди 20г родителите му кацнали на родна почва, ама такава явна и скрита дискриминация просто никъде няма.
Само като пример, след хиляда зора и интервюта за една мижава позиция, бях изгонен на 1-ят месец не заради нещо друго, ами щото тяхната дружка дето била напуснала да учи, решил да се върне пак обратно!!! та трябваше да му освободят място?!?!?!?! Не че 1г по късно фирмата наново почна да си търси балами, ама такава гавра дори и в БГ не съм имал честа да преживея.
Е, преживях го, намерих си работа в по нормална фирма, малко по малко изкарах и заветният паспорт, и сега съм мигрант в щатите на по висока заплата и по ниски данъци отколкото в любимата Канада. Парадокс, ама истина.
Това което искам да ви кажа е да гледате реалистично, и да не се поддавате на глупави "патриотични" чувства. Да ви светна, и след 100г, вие ще си останете мръсни имигранти за местните, дори и да достигнете то ЦЕО. Най смешното е че ще ви гледат отгоре хора дето даже и не знаят що е това ХАШ 2 ОУ. Не е майтап, наистина не знаят :rofl: :rofl: :rofl:
Та, смело напред бъдещи канадци, винаги помнете за какво ще дошли, колко можете да понесете, и какви са ви плановете след като получите паспорта.
Мойте колеги от Индия само като ги гледам горките през какъв ад минават за да изкарат визата, и то в повечето случаи е за максимум 6г, а канадците могат да бачкат на местна почва почти без усилия, и то за неограничен период от време....просто срам ме хваща че толкова малко канадци се възползват от това си право.
НО, всеки сам си знае за какво се бори, и какво иска от живота.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

За някои хора 10 години чакане може да не са проблем, но ако не си гражданин, освен че не можеш да гласуваш, не можеш да работиш някои професии (моята, например до не толкова отдавна) и е почти невъзможно да работиш за федералната администрация. Ако бяхме в Бутан, Япония или някоя неколониална европейска държава като Словакия, разбирам. Но не е редно държава, която уж се води имигрантска, да третира като втора класа хора, които в много случаи плащат стотици хиляди в данъци да им хартунят бъмовете и пенсионерите (ама сакън да си доведат собствените родители!) докато им дойде реда да станат граждани.

Optics, в момента, единственото изискване в закона е да събереш "at least three years of residence", но residence не е дефинирано като физическо присъствие в Канада. Ако си изкарал физически 1095 дни в Канада, тогава ясно (и дори съдилищата напоследък - от 2011 насам - предпочитат този начин на доказване на residence). Но в много случаи при сегашния закон, хора са получавали гражданство без да са били в страната 1095 дни, защото кандидатът "has centralized his mode of existence" тук.

В новия закон изрично пише, че кандидатът трябва да е бил "physically present in Canada for at least 1,460 days during the six years immediately before the date of his or her application", плюс "physically present in Canada for at least 183 days during each of four calendar years that are fully or partially within the six years immediately before ..." Представи си, че си дошъл в Канада и за три години не си излизал, но в началото на четвъртата ти се налага да идеш да се грижиш за болен родител 7 месеца, след което го погребваш го и се връщаш. Няколко месеца след това изпълняваш изискването за 1460 дни, обаче си бил извън Канада за повече от 183 през година номер 4 и следователно почваш пак от нулата. Резултатът е, че можеш да кандидастваш едва на осмата година. Което в относителни цифри е още по изгодно, щото ти трябва само 4/8 ;).
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ясно. Значи досега е можело и да те няма стига да си изкараш документи че основно тук живееш. Егати глупостта.
Тогава, признавам, че затягане има. След като преди е било толкова лабаво.
А с цифрите си играеш много хитро - ако се завърти цикъла още ен пъти и имигранта живее достатъчно дълго, може да докара сметката да клони към 0% процента и пак да е минал. :lol:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
speedy

Мнение от speedy »

umeiko написа: ...такава явна и скрита дискриминация просто никъде няма... Най смешното е че ще ви гледат отгоре хора дето даже и не знаят що е това ХАШ 2 ОУ. Не е майтап, наистина не знаят :rofl: :rofl: :rofl:
И аз не знам какво е ХАШ 2 ОУ. Явно съм местен. Новоидващите имигранти да се приготвят да ги гледам отгоре.

Мен никой не ме дискриминира. Тоест всяко глобално твърдение е всъщност личната преценка на пишещия мнението (моето включително).
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
pumpy

Мнение от pumpy »

umeiko написа:Аз лично нямам проблеми да стоя и 100г ако трябва, и да плащам пълната пенсия на още хиляда местни идиоти, стига само след като ще ме третират като пълноправен канадец по отношение на данъците, да ме третират и като пълноправен канадец по отношение и на заплатата и работата.
Мен пък никой не ме третира като втора ръка канадец и преди и след паспорта.....явно е въпрос на лично усещане. Е след паспорта мога да се ползвам от АЛЕНА, но това не е кой знае колко на делавера: в САЩ, включително и Аляска бих изкарвал в пъти по-малко от това, което правя в БК.....явно пак въпрос на лично усещане.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

optics написа: А с цифрите си играеш много хитро - ако се завърти цикъла още ен пъти и имигранта живее достатъчно дълго, може да докара сметката да клони към 0% процента и пак да е минал. :lol:
Много се изкушавах да го направя :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Като каза Хаш 2 Оу, през акъла ми първо мина ша-1 и ем-ди-5.
:)
Тях нищо чудно да не ги знаят.

Любознателните форумци не е трудно да се досетят защо никой в америките не знае що е то "хаш" в смисъла влаган от умейко.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

optics написа:Като каза Хаш 2 Оу, през акъла ми първо мина ша-1 и ем-ди-5.
:)
Трябваше ми известно време да зацепя, че става дума за SHA-1 и MD5. "Ша-едно" е трепач !

Много важно, че някой си не знае какво е "Хаш 2 Оу", по-важно е да знае къде да намери Це 2 Хаш 5 Оу Хаш. :D
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

То в по-лесен за помнене вариант беше "Цапни две, хайде още пет.... оооохаааа(ш)"
:handshake:

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Marto написа:За някои хора 10 години чакане може да не са проблем, но ако не си гражданин, освен че не можеш да гласуваш, не можеш да работиш някои професии (моята, например до не толкова отдавна) и е почти невъзможно да работиш за федералната администрация. Ако бяхме в Бутан, Япония или някоя неколониална европейска държава като Словакия, разбирам. Но не е редно държава, която уж се води имигрантска, да третира като втора класа хора, които в много случаи плащат стотици хиляди в данъци да им хартунят бъмовете и пенсионерите (ама сакън да си доведат собствените родители!) докато им дойде реда да станат граждани.

Optics, в момента, единственото изискване в закона е да събереш "at least three years of residence", но residence не е дефинирано като физическо присъствие в Канада. Ако си изкарал физически 1095 дни в Канада, тогава ясно (и дори съдилищата напоследък - от 2011 насам - предпочитат този начин на доказване на residence). Но в много случаи при сегашния закон, хора са получавали гражданство без да са били в страната 1095 дни, защото кандидатът "has centralized his mode of existence" тук.

В новия закон изрично пише, че кандидатът трябва да е бил "physically present in Canada for at least 1,460 days during the six years immediately before the date of his or her application", плюс "physically present in Canada for at least 183 days during each of four calendar years that are fully or partially within the six years immediately before ..." Представи си, че си дошъл в Канада и за три години не си излизал, но в началото на четвъртата ти се налага да идеш да се грижиш за болен родител 7 месеца, след което го погребваш го и се връщаш. Няколко месеца след това изпълняваш изискването за 1460 дни, обаче си бил извън Канада за повече от 183 през година номер 4 и следователно почваш пак от нулата. Резултатът е, че можеш да кандидастваш едва на осмата година. Което в относителни цифри е още по изгодно, щото ти трябва само 4/8 ;).

Ами в САЩ да не е по-различно? Арни колко милиона е налял в икономиката, пък не можа да се кандидатира за президент, само щото е натурализиран.

Не мога да не си призная, че съм приятно изненадан от проблясъците които напоследък се забелязват у теб, примерно политически-некоректното :D ти изказване по-горе. Мислех си, че завинаги и безусловно ще подкрепяш несправедливото толериране на разни малцинства, бъмове, наркомани и обратни. Аз също бих искал висшето образование или разните трейд-курсове в Канада да са безплатни за всички, не само за индианците. Бих искал всички да са равни пред закона, независимо от цвета на кожата им. Бих искал парите на данъкоплатците да отиват за субсидиране на детски градини, за да не плащаме по $1000 и кусур на месец, а не за безплатни спринцовки или крак-пайпс* (в Бг викат "крек" :rofl: ) за наркоманите.

*..............................
http://www.theglobeandmail.com/news/bri ... e16769973/"

Позволявам си да се отклоня от темата и да цитирам писмо на читател (Майк Рогозински) публикувано в днешния "The Province". Толкова брилянтно, с ирония и чувство за хумор е написано, да си помисли човек, че е излязло от моите уста :D

Help with 'addictions'

Mike Rogozinski, The Province
Published: Wednesday, February 12, 2014

I'm delighted that the people of influence recognize that addicts need access to resources and have installed crackpipe vending machines.
My addictions are paying my mortgage, feeding my family and working to earn an honest, modest living. I really want to stop, but I just can't.
I just keep working, working and working ...
Will there be vending machines doling out taxpayer-funded cash for me? This will help cross-contamination and prevent millions of other people from getting infected with the "work to make a living" disease.

It's an addiction and we can't help ourselves and it's not our fault. Please help!

Mike Rogozinski

Coquitlam
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

http://www2.canada.com/theprovince/news ... 3fdcc1c7c9"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
umeiko

Мнение от umeiko »

Арнолд е лош пример щото все пак стана говърнър на Калифорния, че и се ожени за щерката на клана Кенеди :rock:
Както и да е, най голямото предимство на щатите е че местната администрация има откъде да цока трилиони долари (разбирай целият свят), докато канадското правителство може да цока само от излъганите камилчета, т.е. имигранти де....
Една проста сметка. На година в Канада имигрират 200 000 балъци. Всеки един от тях треба да носи кеш $6000. Общо 1.2 билиона долара на година....чиста пара.....
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Но да се върнем на химията. Не е съвсем оф-топик, защото показва, че зависи в какви среди се движиш и с какви хора си говориш (колко интелигентни).
Днес един от тия сред които аз се движа, по професия не е нито химик, нито физик, нито каквато и да било природна наука и въобще химията няма нищо общо с работата му, разказа как преди повече от 30 години се олял в училище с ейч-2-ес-оу-4 с normality 36 (което си е дибидюс концентрат), какво пострадало и какво не....
Човека помни формулата, помни мярка за концентрация и колко точно е била концентрацията.

==
Ботъм лайн - ако ви се струва, че се движите сред тъпанари, може би не се движите където искате.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

optics написа:Но да се върнем на химията. Не е съвсем оф-топик, защото показва, че зависи в какви среди се движиш и с какви хора си говориш (колко интелигентни).
Днес един от тия сред които аз се движа, по професия не е нито химик, нито физик, нито каквато и да било природна наука и въобще химията няма нищо общо с работата му, разказа как преди повече от 30 години се олял в училище с ейч-2-ес-оу-4 с normality 36 (което си е дибидюс концентрат), какво пострадало и какво не....
Човека помни формулата, помни мярка за концентрация и колко точно е била концентрацията.

==
Ботъм лайн - ако ви се струва, че се движите сред тъпанари, може би не се движите където искате.
Я, виж ти! И защо така охарактеризира човека?
Сам казваш, че не е бил химик. Може да не е внимавал, когато са обяснявали за последствията от евентуално заливане (ако са им въобще обяснили) или поради малшанс да е бил невнимателен.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Нищо не си разбрала. Очевидно ботъм лайн-а касае примера даден от умейко, не моя.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

optics написа: Ботъм лайн - ако ви се струва, че се движите сред тъпанари, може би не се движите където искате.
Във връзка с това - виждал ли си скоро ябълката из градския транспорт или парковете на Виктория?
Публикувай отговор