Бъдещи имигранти, не че се оплаквам, не че не взех това което търсех, не че съм очаквал да съм по канадец от оня дето преди 20г родителите му кацнали на родна почва, ама такава явна и скрита дискриминация просто никъде няма.
Само като пример, след хиляда зора и интервюта за една мижава позиция, бях изгонен на 1-ят месец не заради нещо друго, ами щото тяхната дружка дето била напуснала да учи, решил да се върне пак обратно!!! та трябваше да му освободят място?!?!?!?! Не че 1г по късно фирмата наново почна да си търси балами, ама такава гавра дори и в БГ не съм имал честа да преживея.
Е, преживях го, намерих си работа в по нормална фирма, малко по малко изкарах и заветният паспорт, и сега съм мигрант в щатите на по висока заплата и по ниски данъци отколкото в любимата Канада. Парадокс, ама истина.
Това което искам да ви кажа е да гледате реалистично, и да не се поддавате на глупави "патриотични" чувства. Да ви светна, и след 100г, вие ще си останете мръсни имигранти за местните, дори и да достигнете то ЦЕО. Най смешното е че ще ви гледат отгоре хора дето даже и не знаят що е това ХАШ 2 ОУ. Не е майтап, наистина не знаят

Та, смело напред бъдещи канадци, винаги помнете за какво ще дошли, колко можете да понесете, и какви са ви плановете след като получите паспорта.
Мойте колеги от Индия само като ги гледам горките през какъв ад минават за да изкарат визата, и то в повечето случаи е за максимум 6г, а канадците могат да бачкат на местна почва почти без усилия, и то за неограничен период от време....просто срам ме хваща че толкова малко канадци се възползват от това си право.
НО, всеки сам си знае за какво се бори, и какво иска от живота.