succes написа:Няма значение дали съм пробвал или не. Фактите са следните, Европа е на 100 долара път(2-3 часа, или автобус), Канада е на 1000 и на 15 часа, че и повече с всичките там комбинации. Ако не са пробвали, мисълта ми е първо да пробват. Сега Англия отваря много повече врати например, по мое време можеше само като селф емплойд. Ако нещата бяха различни по мое време щях да пробвам първо там.Другото е, че за Европа не трябва да чакат 2 години, да изтърпяват неудобства от рода на "покани за близки и роднини", а близките ти могат да ти дойдат на гости когато си поискат с личната си карта. и ще им струва много по-евтино. Могат да си хванат самолета по всяко време и да се ранообразят културно с 2 часов полет. Тук е дивотия и никой не може да ме убеди в обратното. Изобщо не сравнявам с Бг, разбирам всички, които искат да се махнат от там и смятам, че трябва да опитат, за да видят как се живее и навън, но Европа е светлинни години напред и няма абсурди, на които тук съм ставал свидетел и още акълът ми не побира как е възможно. Да не говорим за тая сурова, отвратителна зима.optics написа: Не става ясно дали си пробвал Европа и за колко време. Аз съм.
Аналогично на розовото ти изречение по-горе, същото може да се каже и за Европа - че от България нещата изглеждат по-розови. Или че от Канада на тебе Европейските неща ти изглеждат по-розови. На мен не ми изглеждат по-розови.
Допускам че факторите са субективни за всеки и се надявам да няма реплики от ода на кой крив, кой прав. Аз изложих моите аргументи, нека всеки помирному да изложи неговите. А за разпенящите се нека помислят откъде тази пяна и воденето на ожесточени дискусии, когато става дума за приоритети, ценностна система и субективизъм, все пак това не е математика.
Времената се промениха. За себе си казвам, че ако сега трябваше да емигрирам от България, щях да се пробвам в Европа.
Има значение дали си пробвал. Ти пак си имай мнение от прочетени факти, аз имам мнение от видяно и преживяно.
Фактите дето си ги изложил - хубаво - всеки да си прецени колко са му важни.
А че в Европа нямало абсурди и че била светлинни години напред - това явно ти се базира на спяпа вяра. Имай си я, но и читателите да имат едно наум.
Не можах да разбера за кого намекваш че се пенявел, но надявам се не за мен