Има ли Българско заведение в Торонто?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
OILERS

Re: Има ли Българско заведение в Торонто?

Мнение от OILERS »

Павел написа:
AsicsFan написа:
Павел написа:Само се чудя, какъв див селянин на квадрат трябва да си, да избягаш на хиляди км от чалгарска България и после да искаш да се забиеш в сръбски ресторант за ракия и сръбска чалга?!
Много е лесно Павка. Ще ти кажа какъв селянин съм. Но да видим първо ти какъв кандидат-гражданин си. Изброй ми за последните 3 години на какви музикални събития си ходил за които обаче ти си дал пари. Демек безплатните прояви тип площад Дъндас или пристанището не се броят, както и ако някой ти е купувал билета. После аз ще ти кажа на какво съм ходил. После другите да си правят изводи. Но сериозно си покажи списъка. И да забравиш едно-две неща ще ти простя.

Впрочем всеки желаещ може да направи упражнението и да видим. :)

Та ти къде ходи казваш? :D

Аз списък вече съм поствал - намери си го сам; ти по всяка вероятност сновеш непрекъснато м/у виенската опера и миланската скала и само за разнообразие искаш да посетиш сръбски ресторант, за да видиш напредъка на сръбската чалга :D

Ако сметнеш сумата която съм дал за концерти, може и да стигне да купуването на виенската опера :D

:oops: :oops: :oops:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Павел написа:Ако сметнеш сумата която съм дал за концерти, може и да стигне да купуването на виенската опера :D
Да, бе, да, а пък ревеш за една детска градина. :^) Баси, не я ли омъжи вече тая щерка? Или жената те праща теб на детска, щото не те издържа в къщи? :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
AsicsFan

Мнение от AsicsFan »

Павел написа:Аз списък вече съм поствал - намери си го сам; ти по всяка вероятност сновеш непрекъснато м/у виенската опера и миланската скала и само за разнообразие искаш да посетиш сръбски ресторант, за да видиш напредъка на сръбската чалга :D

Ако сметнеш сумата която съм дал за концерти, може и да стигне да купуването на виенската опера :D
Така си и знаех - измъкна се. Ако имаше какво да кажеш щеше да напишеш. Поне в този си въпрос бях сериозен към тебе, макар че очаквах и да пейстнеш някакви неща от NOW. Ходил си ти - от монитора до кенефа. Ма се избърши другия път и не медитирай толкова миризливо във форума :rofl:

И какво да ти търся - в твоите 2077 мнения ли? Баси спамера. То количеството винаги е за сметка на качеството :rofl: :rofl:
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
Аватар
AsicsFan

Мнение от AsicsFan »

Bistra написа:Или жената те праща теб на детска, щото не те издържа в къщи? :lol:
Чакай сега, не виждаш ли че е зает - кандидатирал се е за гражданство :rofl: :rofl:
Citizenship 2014-11-13
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

AsicsFan написа:
Павел написа:Аз списък вече съм поствал - намери си го сам; ти по всяка вероятност сновеш непрекъснато м/у виенската опера и миланската скала и само за разнообразие искаш да посетиш сръбски ресторант, за да видиш напредъка на сръбската чалга :D

Така си и знаех - измъкна се. Ако имаше какво да кажеш щеше да напишеш. Поне в този си въпрос бях сериозен към тебе, макар че очаквах и да пейстнеш някакви неща от NOW. Ходил си ти - от монитора до кенефа. Ма се избърши другия път и не медитирай толкова миризливо във форума :rofl:

И какво да ти търся - в твоите 2077 мнения ли? Баси спамера. То количеството винаги е за сметка на качеството :rofl: :rofl:

Казах ти да намериш списъка сам, ама явно и на тва не си способен.
Взимайте сега с отчаяната съпруга елката и смятайте:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ce#p543337"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
newcomer

Мнение от newcomer »

Павел написа:
kiro написа:Най-близо до това, което търсиш е:

Ракия Бар
http://www.rakiabar.com/rakia-bar-toronto/home.84.html"

Сръбско заведение, но сервират само ракия и има жива свирка :)

Само се чудя, какъв див селянин на квадрат трябва да си, да избягаш на хиляди км от чалгарска България и после да искаш да се забиеш в сръбски ресторант за ракия и сръбска чалга?!
павка не те знам какъв див гражданин на куб или на квадрат си ,но когато фактите говорят и боговете мълчат
http://www.youtube.com/watch?v=SxaaujV11b0"
половин милион диви селяни на квадрата/скуара/ слушат дивашка музика
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
newcomer

Мнение от newcomer »

Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

newcomer написа::rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: chek 2,05 min
http://www.youtube.com/watch?v=_Pp5rh-q9Ls"
Половин милион, визираш членовете на състава ли? :rofl:

Ако се поразровиш ще намериш и какво съм казал по-рано за Горан Брегович, който съм слушал много преди теб - още от времето на Белото Копче, т.е. когато правеше истински рок (тук-там крадеше от този и онзи, като примерно Елтън Джонската "Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding". На Горан не може да му се отрече бизнесменския нюх да се ориентира към чалгата, която е много по-комерсиална. В момента е на ниво Слави Трифонов, който също е най-гледания в БГ. Даже и тук като дойдЕ, дивите селяни се избиха да го гледат; и ти беше там, нали? А цифрите нищо не говорят, не само защото сърбите имат сигурно най-голямата диаспора тук, ами защото не са никакъв показател за качество - хиляди примери - като почнеш от хип-хопа и свършиш с Джастина Бийбърова.

Айде като си такъв Горан Брегович-разбирач, кажи коя негова песен е копие на инструменталната част от това парче?

http://www.youtube.com/watch?v=5GYI6XJH9Ss"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
newcomer

Мнение от newcomer »

Павел написа:
newcomer написа::rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: chek 2,05 min
http://www.youtube.com/watch?v=_Pp5rh-q9Ls"
Половин милион, визираш членовете на състава ли? :rofl:

Ако се поразровиш ще намериш и какво съм казал по-рано за Горан Брегович, който съм слушал много преди теб - още от времето на Белото Копче, т.е. когато правеше истински рок (тук-там крадеше от този и онзи, като примерно Елтън Джонската "Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding". На Горан не може да му се отрече бизнесменския нюх да се ориентира към чалгата, която е много по-комерсиална. В момента е на ниво Слави Трифонов, който също е най-гледания в БГ. Даже и тук като дойдЕ, дивите селяни се избиха да го гледат; и ти беше там, нали? А цифрите нищо не говорят, не само защото сърбите имат сигурно най-голямата диаспора тук, ами защото не са никакъв показател за качество - хиляди примери - като почнеш от хип-хопа и свършиш с Джастина Бийбърова.

Айде като си такъв Горан Брегович-разбирач, кажи коя негова песен е копие на инструменталната част от това парче?

http://www.youtube.com/watch?v=5GYI6XJH9Ss"
не му разбирам аз на горан и това лято когато му беше концерта аз бях командировка на тръстиката на форт мак :D
бях чел тогава от пресата ,че е имал 500 хиляди зрители на концерта му на джаз феста в монтреал,а в монтреал я има 5 хиляди сърбина я не
пусни си втория линк дето дадох.половин монтреал слуша чалга :D

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Батка, ти като чете за тези 0,5 млн. зрители на "скуара", не се ли замисли дали може да се съберат токоз люде на Place des festivals? :)
Та то най-големите футболни стадиони в света събират едва около стотина хиляди човека.
Голям скуар ще да е бил този. ;)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
newcomer

Мнение от newcomer »

agent Ozo написа:Батка, ти като чете за тези 0,5 млн. зрители на "скуара", не се ли замисли дали може да се съберат токоз люде на Place des festivals? :)
Та то най-големите футболни стадиони в света събират едва около стотина хиляди човека.
Голям скуар ще да е бил този. ;)
ми брой и тия по покривите и по дърветата и ще ги докараш до 500 000

Аватар
спиро

Мнение от спиро »

абе, да попитам аз, у тоя форум останаха ли неексперти???
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

спиро написа:абе, да попитам аз, у тоя форум останаха ли неексперти???
Да, аз. Признавам си най-чистосърдечно - скъсаха ме на всички изпити по интрига. Не ставам за тази работа, един вид. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

agent Ozo написа:....Голям скуар ще да е бил този...
ваджи си изводжичи.
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
AsicsFan

Мнение от AsicsFan »

Павел написа:
AsicsFan написа:И какво да ти търся - в твоите 2077 мнения ли? Баси спамера. То количеството винаги е за сметка на качеството :rofl: :rofl:

Казах ти да намериш списъка сам, ама явно и на тва не си способен.
Взимайте сега с отчаяната съпруга елката и смятайте:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ce#p543337"
Дедо Пафле, аз ти казах че в твойте хиляди спамове няма да ровя бре. Форума по статистика вика че средно почти всеки ден постваш по нещо. Дето се вика на манджата мерудия си.

Е поне накрая постна нещо. Видях го. Макар че си хитрец на дребно - някои от групите за бройка си ги писал на отделни редове ама се види че са в един ден, демек фестивал е бил. Освен това се вижда че си китарна консерва майна. С много малки изключения туй дето си го изписал е стара школа. Тия са лесни - Пешо казал "ей туй бате китара да дрънчи, туй гуляма култура и хубава музика!!" и оп всички подире му "какво слушаш бате Пешо дай и ние да станем одухотворени". такива под път и над път бате - фукат се какви динозаври слушат и само това знаят щото между кепенците за друго е кухо. гледах ги аз - последния концерт в БГ на който бях беше точно Пърпъл - направих си експеримента да ида щото жената им е фенка. Единствените динозаври на които ще ида ако ги мерна пак са Тото. Никой друг. Е и Грейтфул Дед ако бяха в пълен състав щяха да са другите. Ама не са.

И още нещо Дедо Пафле - сложи очилата. Писах с молба да пуснеш списъче от последните 3г а точно те леко липсват. Айде от мен да мине.

Освен това те спасява и друго нещо - по-отдавна си дошъл тук. Повече възможности си имал да ходиш. Аз съм тук само от 3г и половина и макар количествено да не се надувам, всяко мероприятие е подбирано.

Но аз понеже съм съвестен пионер и си държа на думата, сега ще пусна аз къде съм ходил. Както казах тук съм само от 3г и половина и не съм имал възможност да ида на всичко което съм искал, още повече в момента съм с малко бебе и не искам да го оставям на други да го гледат, а винаги ходим заедно с жена ми, та сега пропускам малко отново.

На мероприятията отбелязани с червено съм чакал 10-15г да ги мерна на живо (предвид че не се появяват често на живо иначе) и съм им върл фен.

И както казах, пиша само каквото съм гледал откак съм дошъл, горе-долу по реда на гледането (всичко е в Торонто):

- Scissor Sisters (поп) - едни от хората които правят добър купон на живо
- "Wicked" - първия мюзикъл който посетих тук, Mirvish Theatre. чаках да видя това към 3г и хем новопристигнал без да мисля изсипах пари за каквото докопах от предните редове (за съжаление не сварих първата петица че вече я бяха изкупили)
- Michael Franti & Spearhead (реге-рок) - като рок не е добро, но реге песните им са супер, известни са с доста полит-песни
- "Fela" (мюзикъл), Mirvish Theatre
- "Jeckyl and Hyde" (мюзикъл), Mirvish Theatre
- "Amaluna" - Cirque de Soleil (модерен цирк) - с малки изключения общо взето позьорско, бездарно представление със скъпи ефекти, костюми и маркетинг (втори път не отивам)
- "iD" - Cirque Eloise (модерен цирк), Sony Centre - страхотно и талантливо представление без скъпи костюми, ефекти и маркетинг, но достатъчно ефектно като цяло (пак ще ида)
- Tap Dogs (степ-шоу с малко перкусии), Royal Alexandra - обожавам добре направени перкусивни шоута, тия дори не се надявах да ги вида предвид че рядко излизат от Австралия. За съжаление не в оригиналния състав но аз съм ок.
- "Alice in Wonderland" (балет), постановка на националния балет, съответно и там като локация
- Stomp! (перкусии и степ-шоу), Royal Alexandra - за съжаление пак не в оригиналния състав но аз съм щастлив
- "The Wizard of Oz" (мюзикъл), Mirvish Theatre
- Gougoush (традиционен поп), Sony Centre - Иранската Лили Иванова - много добро
- "Stars on ice" (ледено шоу), Sony Centre - добро шоу на канадските шампиони по фигурно пързаляне
- Collie Buddz (реге) - много купонджийска музика

Е изпуснах нещо, но не се сещам какво беше. Иначе аз съм маниак на модерни мюзикъли но не отивам на кое бъде. И основно съм клиент на Мирвиш театрите.

Умишлено пропуснати: Blind Guardian, KMFDM, Paradise Lost - чудех се и накрая реших че няма смисъл. Каквото съм слушал в училище не ме вълнува сега. Дори Dream Theatre бих пропуснал без да се замисля много вече. В момента ме е яд че ще изпусна сегашните постановки на балета, а именно "Лешникотрошачката" и "Лебедово езеро" които са ми най-любими, но първото го дават всяка година и ще го хвана другата. Другото което умишлено пропуснах е The Who - "Tommy" - просто немога. Ако го няма дядо Елтън да ми изпее лично "Pinball Wizard" или баба Тина да ми изпее "Циганска кралица" (бахти чалгарското заглавие, ако човек не знае какво е :rofl: :rofl: ) не ми е на душата.

Както и да е. Както казах - обещах и написах. За половината от тези неща съм ръсил за предни редове и по две щото винаги сме с жената.

И така. Какво имам на МП3 няма да казвам, щото всеки може да точи от нета. Обаче имам легално купени CDта и bluray дискове тук в Торонто пак с внимателно подбирани неща, вкл.хорова музика. Това не ми пречи да си слушам и Sasa Matic. Просто си знам цената Дедо Пафле. Да не говорим че ако те питам от кой точно квартал на София и кое училище си задето така си се кандидатирал за гражданин, може да не кажеш щото с мене малко хора ще се класират. И това не ми пречи да си слушам сръбското, нито да си пия ракията (миналата седмица сварих една бутилка "Хан Крум" в LCBO та си имам и комерсиална освен домашната).

Айде по живо по здраво Дедо Пафле.
Citizenship 2014-11-13
Заключено