Нашата виза също бе със срока на изтичане на медицинските.
Не си правете експерименти, търсете билети преди преди 10 ноември и започвайте да събирате багажа!
Ако пък не искате да ходите в Канада това вече е друга тема.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "
strange_bird написа:Здравейте,
Ще се радвам някой да ми даде съвет по следния казус:
Минахме на интервю още през март 2012 г. Януари 2013 г. получихме визите, които са с дата на изтичане 20.01.2014 г. Ние все още не сме заминали, поради необходимост да се уредят някои лични неща тук в БГ. Датата на медицинския ни преглед беше 10 ноември 2012 г. В медицинските, които получихме тогава, пише, че трябва да влезнем в страната до 1 година от датата на първия медицински преглед, т.е. до 10 ноември 2013 г.
Въпросът ми е: Кой според Вас е крайният срок за влизане в Канада - 10 ноември 2013 или 20.01.2014? Кой би могъл да даде официален отговор на този въпрос?
Благодаря предварително!
Нищо не ви пречи да направите пътуване до Канада, да си активирате ПР и след това да се върнете в България да си оправяте там проблемите, факт е обаче е че все пак едно такова пътуване си е скъпо удоволствие. С активиран статут можете да отложите окончателното имигриране във времето и да пристигнете в Канада когато на вас ви е удобно, като отчитате какви са изискванията за да не си загубите ПР статута.
От друга страна ако съм на ваше място при никакви обстоятелства не бих поел риска имиграционните ви визи да изтекат и след това да се окажете в ситуация че ако искате да имигрирате, трябва да започнете цялата процедура от начало.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Бих искала да задам въпрос към вече имащите опит с това:
Колко време престой е необходимо, например в Монреал, за да се активира ПР статута (да се направят всички необходими процедури за това) и да се вземе Permanent Resident Card ? И колко време след това човек може да отсъства от Квебек без да си загуби правата ?
Благодаря много на всички отговорили! Лошото е, че изпаднах в стрес, т.к. досега смятахме, че датата на визата е важна.
Моля, дайте e-mail на Букурещ, за да питам официално. Благодаря още веднъж от сърце!
Shenia написа:Бих искала да задам въпрос към вече имащите опит с това:
Колко време престой е необходимо, например в Монреал, за да се активира ПР статута (да се направят всички необходими процедури за това) и да се вземе Permanent Resident Card ? И колко време след това човек може да отсъства от Квебек без да си загуби правата ?
Благодаря предварително за отговора !
3 дни за първото: първия ден да подадете за здравни карти и са СИН. Втория и третия ден за всеки случай. Картата се подава на летището и се получава на посочен от вас адрес след известно време. Спокойно може да яполучи някой вместо вас и да ви я прави по пощата. А относно запазването на статута на постоянно пребиваващи са ви необходими 2 то всеки 5 години да сте в Канада, това се явява необходимо условие най-вече, когато и ако требва да си подновявате картата след 5 години.
Означава ли това, че официално медицинските ни изтичат на 22 януари 2014 г. при положение, че правихме мед. прегледи на 10 ноем. 2012 г.? Не знам на какво се дължи това разминаване.
strange_bird на ваше място задължително бих писал до Букурещ да ги питам за тази разлика (ако решите да пътувате януари). Последният път когато реших да "икономисам" едно писмо с питане до Букурещ това ми струваше около два месеца и половина забавяне на процедурата. Освен това, когато въпросите са важни Букурещ отговарят много бързо.
Освен E-mail адресите може да ползвате и тази форма за запитване:
domino написа:strange_bird на ваше място задължително бих писал до Букурещ да ги питам за тази разлика (ако решите да пътувате януари). Последният път когато реших да "икономисам" едно писмо с питане до Букурещ това ми струваше около два месеца и половина забавяне на процедурата. Освен това, когато въпросите са важни Букурещ отговарят много бързо.
Освен E-mail адресите може да ползвате и тази форма за запитване:
Още едно питане до всички, които имат желание да споделят: Какво пише вав Вашия CONFIRMATION DE RESIDENCE PERMANENTE срещу тези две графи? (интересуват ме само датите):
DETAILS DE LA DEMANDE: Valide jusqua'au: .......???
DETAILS MEDICAUX: Valide jusqua'au: ........???
+ действителната дата, на която сте се явили на медицинския преглед (моля да я посочите, т.к. с това се надявам да съпоставя нашия казус с този на останалите)
Благодаря предварително на всички, които се отзоват на молбата ми!
не си спомням някои в КА да ми е гледал тея измислени медицински,докато напротив визата ти я гледат на 1000 места.За мен лично валидноста на визата е по важна !!!!! но.....най -добре е да се питат официалните лица за по голяма сигурност !
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"