Как избягах в Канада

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
tonich

Re: Как избягах в Канада

Мнение от tonich »

Bistra написа:...един приятел ми сподели по време на престоя ми в България, че в днешно време не можел и грамотно пишеща секретарка да си намери...
Бе то може, ама няма да е с ТТ данни, каквито приятеля ти очаква.
Иначе всяка 50+ годишна секретарка пише грмотно. ;)
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
succes

Мнение от succes »

Bistra написа:
succes написа:Това да не повярваш че канадка го е писала, толкова българско звучи. То трябвало преди време да затегнат критериите, сега е късно вече, изпунато е положението.
Мислиш ли? :^)
Ако имаш предвид мен под "изпуснато положение" ще те успокоя, че ни канадците, ни българите са били зян, когато съм живяла в едната или другата държава. Работила съм винаги и съм си плащала съвестно данъците. Друг е въпросът, че един приятел ми сподели по време на престоя ми в България, че в днешно време не можел и грамотно пишеща секретарка да си намери. Какво остава за емиграция? Едно е да имаш желание за нещо, но съвсем друго е да го осъществиш. ;)
Българите сме една шепа, погледни паплачта като жълти, черни и латиноси. Повечето Българи спасяват децата си, защото отдавна за тях важи поговорката "Една птичка пролет не прави." Така че не виждам защо трябва да си седят в Бг, където са докарани до просешка тояга и им е отнето правото на мнение от години, държани в страх и лишения.
Иначе относно приятеля ти, предполагам предлага 300 лева, че тогава и някоя дето се е научила да пише и чете му е много.
А за тези дето викат родоотстъпници, нека не забравят, че Българите в Чужбина пращат много повече пари на близките си да ги издържат, отколкото, ако бяха плащали данъци, работейки за българска заплата.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

succes написа:Българите сме една шепа, погледни паплачта като жълти, черни и латиноси. Повечето Българи спасяват децата си, защото отдавна за тях важи поговорката "Една птичка пролет не прави." Така че не виждам защо трябва да си седят в Бг, където са докарани до просешка тояга и им е отнето правото на мнение от години, държани в страх и лишения.
Иначе относно приятеля ти, предполагам предлага 300 лева, че тогава и някоя дето се е научила да пише и чете му е много.
А за тези дето викат родоотстъпници, нека не забравят, че Българите в Чужбина пращат много повече пари на близките си да ги издържат, отколкото, ако бяха плащали данъци, работейки за българска заплата.
1.Къде българите са една шепа? В София ли?
2.За мен човешките същества не са паплач.
3.Прочете ли авторката какво казва?
4.Ти колко би дал на секретарка при средна заплата 400-500 лв? София не е канадски град все пак. И да, длъжна е да е грамотна, въпреки че и журналистите са вече неграмотни, но това е друга тема. :tmi:
5. Кой въобще повдига въпроса за родоотстъпничество? Говорим за друго,алооо...Събуди се! Ако не ставаш за слива в България, няма как да искаш да си "златна превъзходна" в Канада. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
succes

Мнение от succes »

Bistra написа:
succes написа:Българите сме една шепа, погледни паплачта като жълти, черни и латиноси. Повечето Българи спасяват децата си, защото отдавна за тях важи поговорката "Една птичка пролет не прави." Така че не виждам защо трябва да си седят в Бг, където са докарани до просешка тояга и им е отнето правото на мнение от години, държани в страх и лишения.
1.Къде българите са една шепа? В София ли?
2.За мен човешките същества не са паплач.
3.Прочете ли авторката какво казва?
4.Ти колко би дал на секретарка при средна заплата 400-500 лв? София не е канадски град все пак. И да, длъжна е да е грамотна, въпреки че и журналистите са вече неграмотни, но това е друга тема. :tmi:
5. Кой въобще повдига въпроса за родоотстъпничество? Говорим за друго,алооо...Събуди се! Ако не ставаш за слива в България, няма как да искаш да си "златна превъзходна" в Канада. :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

succes написа:Иначе относно приятеля ти, предполагам предлага 300 лева, че тогава и някоя дето се е научила да пише и чете му е много.
Bistra написа:4.Ти колко би дал на секретарка при средна заплата 400-500 лв? София не е канадски град все пак. И да, длъжна е да е грамотна, въпреки че и журналистите са вече неграмотни, но това е друга тема. :tmi:
Абе бистре, вие нормални ли сте с твоя приятел "чорбаджията"? В София средната заплата не е 400 лева, да не говорим, че за 300 лева и чистачка-циганка няма да може да си намери твоя приятел. Тя София не е канадски град, ама не е и Кот-Д'Ивоар, да можеш да изкараш месеца със 50 долара :fubar:
newcomer

Мнение от newcomer »

succes написа:
Bistra написа:М-Дам, позната картинка. Ми те като додат у Канадата па така разсъждават, бе! (стига да им стигне мозъко, да се класират) :D
Ма, май не би. Много съм доволна, че затягат от година на година критериите. Я да си седят на тенекийката! Колко е хубавко! :lol:
Аз да се похваля...тъкмо си се върнах в цивилизацията. Аре, отчетох се за 5 години напред. :party:
Това да не повярваш че канадка го е писала, толкова българско звучи. То трябвало преди време да затегнат критериите, сега е късно вече, изпунато е положението.
абе направо изтървана работа.нека канадците сега си чупят главите.на мен не ми дреме.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ама Вие четете, но не разбирате.. Въпросната канадка си е все още в България,само се кани да напуска,
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа: Абе бистре, вие нормални ли сте с твоя приятел "чорбаджията"? В София средната заплата не е 400 лева, да не говорим, че за 300 лева и чистачка-циганка няма да може да си намери твоя приятел. Тя София не е канадски град, ама не е и Кот-Д'Ивоар, да можеш да изкараш месеца със 50 долара :fubar:
А не знам колко и дава честно. Аз обаче и толкова не бих и дала при описаните обстоятелства. На архитект в бюрото му сподели, че дава 1000 лв. Та колко викаш да даде на секретарката?
Не е Кот-Д'Ивоар, ама майка ми за сравнение работеше (щото вече напусна) на "държавна" работа и нейната заплата беше ~ 800 лв. Тя е проектант с N на брой години стаж. Та колко викаш е средната заплата в София? И колко в Кот-Д'Ивоар да направим сравнение?
Знам много добре, че не можеш да изкараш месеца, ама без нищо пък съвсем... :tmi:
P.S. Не е "чорбаджия", щото и той се пече на същия огън, т.е. не му плащат баш онбашиите.
...
@ Батето
Бате, мислех, че си на площада да протестираш - не пред компютъра.
Я сподели как ще се отрази на бизнеса ти поправката в закона, която гласят управляващите - при всяко отдаване на кола рента кар на друг човек, последната да бъде прехвърляна в КАТ от собственика на управляващия я за периода на ползване?
IRA написа:Ама Вие четете, но не разбирате.. Въпросната канадка си е все още в България,само се кани да напуска,
Ами и аз така разбрах. Затова и заговорих за критериите, макар че ..грях ми на душата. Тя е все пак българка, с което не се гордея междувпрочем. Maй, аз единствена не виждам в горното нищо смешно. :fubar:
Последно промяна от Bistra на Сря Авг 28, 2013 7:11 am, променено общо 1 път.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Аз на батето отдавна му казах че ще спуска кипенците,ама не слуша ! ;)
Я ти кажи сега България хареса ли ти или не ?
Само не ми обаждай за матряла, че и теб ще те сложим в графата НЕбългарка! :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Аз на батето отдавна му казах че ще спуска кипенците,ама не слуша ! ;)
Само не ми обаждай за матряла, че и теб ще те сложим в графата НЕбългарка! :lol:
Да хареса ми - като на всеки турист. Грешка - не като на всеки! Пристрастна съм и сякаш виждах повече хубавото. Към морските курорти имам само забележка - много са пренаселени.
Е, какво да не ти обаждам? Зер не е вярно?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа:Аз на батето отдавна му казах че ще спуска кипенците,ама не слуша ! ;)
Да хареса ми - като на всеки турист. Грешка - не като на всеки! Пристрастна съм и сякаш виждах повече хубавото. Към морските курорти имам само забележка - много са пренаселени.
Е, какво да не ти обаждам? Зер не е вярно?
Зер мер,това си у българина,това че някой селяни издигнаха простотията в култ през прехода, не ти дава право на определения !
Я виж сега как ти се пречупи мирогледа,а аз като ти казвах че в България е гот ти не вярваше ! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
newcomer

Мнение от newcomer »

Бате, мислех, че си на площада да протестираш - не пред компютъра.
Я сподели как ще се отрази на бизнеса ти поправката в закона, която гласят управляващите - при всяко отдаване на кола рента кар на друг човек, последната да бъде прехвърляна в КАТ от собственика на управляващия я за периода на ползване?

никак.ще продължавам да си отдавам автомобилите под наем на клиентите си с договор и фотокопие на личните им карти и шоф книжки.
в случай ,че получа фото фиш с глоба на мое име/защото колите са регистрирани на мое име/ си действам по законния ред.декларация по член 157 ,че колата е управлявана при констатираното нарушение от лицето еди кой си и приложение на фотокопия от договора от който се виждат датите за които е отдадена и лична карта и шоф книжка.от там нататък претенциите към мен отпадат кат си търси потенциалния нарушител.
та бистре ,ако се замислиш този закон искат да го вкарат за да няма шикалкавене и укриване на нарушителя,а аз в случая на 100% в едно с представените доказателства съдействам на кат да си прибере парите от глобата на реалния нарушител,а не укривам и не правя опити за замитане на следи.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ако закона трябва да се спазва, както би трябвало... Не само няма да получиш фиш, ами би трябвало да ти задържат колата. Нарушителя-клиента в зандана - до изясняване на случая. А на теб солена глоба като собственик.
Не ти го пожелавам, ама недей да приказваш, че..."Няма нищо гнило в Дания, пардон България!"
Не е тайна, че това го гласят, за да могат мутренските банки да събират такса от всяка транзакция по прехвърлянето. Те от това само се и издържат, де. Та пак гори обикновения човечец. Сори! ;)
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:Ако закона трябва да се спазва, както би трябвало... Не само няма да получиш фиш, ами би трябвало да ти задържат колата. Нарушителя-клиента в зандана - до изясняване на случая. А на теб солена глоба като собственик.
Не ти го пожелавам, ама недей да приказваш, че..."Няма нищо гнило в Дания, пардон България!"
Не е тайна, че това го гласят, за да могат мутренските банки да събират такса от всяка транзакция по прехвърлянето. Те от това само се и издържат, де. Та пак гори обикновения човечец. Сори! ;)
абе що не се занимаваш там с чертежите на работа или плетивото в къщи ами се товариш с неща които изобщо не са ти ясни

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

:) Не се сърди, де! Без лоши чувства! :inlove: ;)
Публикувай отговор