Принципен въпрос за Федералната процедура.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
umeiko

Re: Принципен въпрос за Федералната процедура.

Мнение от umeiko »

Който чака за виза в момента, да оди да пие една студена вода, докато местното проф.орг. се върнат на работа и почнат пак да обработват визите :)
А иначе, понеже не ми вервахте, ето ви официалният сайт: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... sp#skilled
И даже се оказа че съм преувеличил. Искат се само 1г работа в Канада, и още една година докато ви обработят документите, след което ЗДРАВЕЙ ПерманентРезидент.
pumpy

Мнение от pumpy »

umeiko написа: А иначе, понеже не ми вервахте, ето ви официалният сайт: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... sp#skilled
И даже се оказа че съм преувеличил. Искат се само 1г работа в Канада, и още една година докато ви обработят документите, след което ЗДРАВЕЙ ПерманентРезидент.
Поредно доказателство, че английския език е важно нещо, както и българския. Прецени за какво точно говориш и пак опитай: постоянно жителство или гражданство ???
umeiko написа:Това за перфектният английски е долнопробна лъжа. Иначе за придобиване на гражданство има два начина, нормален, през федералната или квебекарската процедура, или с работна виза и известен период от време бачкане в Канада. "Нормалният" вариант изисква да покриеш определено ниво на знаене на езика, в превед да минеш изпит и да изкараш над еди си колко точки. Вторият вариант не изисква познаване на езика :)
dzverum

Мнение от dzverum »

iankodd написа:Благодаря на Всички хорица с добри сърчица, които прочетоха и писаха по по темата!

Деа, не не смятам да кандидатствам - или поне засега защото незнам езика. Но затова, че ми писа според мен ти си най-красивата българска емигрантка в Канада, или поне по-красива от всички канадки:-)

Специални поздрави с огромно уважение на Коко. Тук не е място да "спорим" какво е реактор Канду, защо в Румъния на Черна Вода(на 200 км от Козлодуй) се строи чисто нова такава централа и как на този фон би се вмвстила наша(Българска) в Белене. Коко, има нова канадска централа в Ню Брънзуик. Пак е реактор КанДу. Но в провинция Саскачеван са 2-те най-големи уранодобивни мини в Канада, които осигуряват голяма част от световното уранопроизводство. Там има драконов дозиметричен контрол - може би най добрия и осигурен в света. Аз по-скоро ако имам някога възможност там бих пробвал.... За съжааление мините са частни и дори и да ми отговорят на изпратен от мен меил - ще ме насочат към федералната процедура... Пак казвам не храня илюзии, че там само мен чакат... наротив искам да пробвам на такова място като помощен персонал... и така... леко по леко.

Има само един начин за всичко това и то това е федералната процедура. Няма дуг начин. А за нея има само ЕДНО ЕДИНСТВЕНО УСЛОВИЕ - ДА ЗНАЕШ ПЕРФЕКТНО ЕЗИК. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО УСЛОВИЕ.
Това разбрах от форума - а повярвайте ми чел съм го от кора до кора. Знаете ли, ще ви кажа нещо... Ходил съм на международни конференции в Германия. И там ми направи впечетление, че отношението към старите руски ядрени академици не беше чак толкова топло...Разбира се никой не подцеляваше техните знания, кооито понякога бяха в пъти над знанията на всички останали взети заедно... Попитах неофициално защо е така.... ами защото говорели английски с руски акцент:-))))))

Пожелавам на Всички Всичко Добро!
Хорица където и да сте - Бъдете Здрави!
Янко, не разбрах дали минаваш по този НОК? Ако минаваш език се учи, имаш време да подадеш документи до април 2014. 6 на IELTS е далече от перфектно владеене. Ако си в София огледай се къде ти е удобно провери си нивото, като обясниш какво искаш да постигнеш и смело напред!
F*ck Google, ask me!
dea

Мнение от dea »

ИЧС е идеален вариант: не е скъпо, преподавателите са опитни, има курсове по различно време и е близо до БАН. А ако си сериозен, мога да ти препоръчам и частен учител по английски. Всичко зависи изцяло от теб. Успех!
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Публикувай отговор