Неделно четиво
Re: Неделно четиво
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
- Bistra
- Напуснал форума
На атеистите, игнориращи прошката им дойде над гердана да обиждат най-святото им, а именно:
- чувствата към децата им
- чувствата към родителите им
- чувствата към партньора им (някой ще ме опровергае, ама що пък не, ако е обичан)
Та въобще и нямам намерение да го чета. Сам си ги чети. Прошка се дава само на този, който заслужава! (окончателна точка)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Bistra
- Напуснал форума
Няма такива, поне на този етап.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

'леденоо момииче'...........
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
- Bistra
- Напуснал форума
Кой е това? Познавам ли я? 

това за опиумната война не го знаех...
Martin Dimitrov написа:
Като че ли три са важните неща днес: националният ни празник, Оскарите и събитията в Украйна.
Цар Освободител не се нарича така, защото ни е освободил, както мнозина си мислят, а защото премахва крепостничеството в Русия през 1861-ва година - едва 16 години преди началото на Руско-турската (освободителна) война.
Сан Стефано не е град в Италия, както мнозина си мислят, а селище до Истанбул, в последствие квартал.
България никога не е била чак така важна, нито за Османската империя, нито за Русия, както на мнозина им се иска.
Украйна и Крим винаги са били много важни за всички, колкото и на мнозина да не им се иска.
Кримската война от 1856-та отключва Втората опиумна война между Британската империя и династията Цин. Именно опиумните войни дават основание на света да започне да мисли в контекста на глобална икономика, съответно, и на глобална политика.
Санстефанският договор е предварителен мирен договор между Русия и Османската империя, който неокончателно засяга статута на българските територии. Ключовите думи са "предварителен" и "неокончателно".
През 1878-ма България се озовава между двете най-нереформирани велики сили и в сложните им взаимоотношения придобива моментна важност. Тази важност приключва през юли същата година в Берлин, предопределяйки посоката на развитие на националното ни съзнание и участието ни в бъдещи войни на грешната страна.
Честит 3-ти март и научете българската история по-добре от Леонардо Ди Каприо. Иначе, съгласен съм с тези от вас, които смятат, че и него като нас го прецакаха.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Русия- Украйна. тук чета азВИС-2
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Спиро, мой човек, по стар български обичай, с най голямо удоволствие бих ти ударил една майна
И****х ти и гея, така да се ебава с ората, ма то кво да очаква човек от един доносник предател

И****х ти и гея, така да се ебава с ората, ма то кво да очаква човек от един доносник предател

венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Кисинджър е умна глава.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
май се задава нова руско- турска война за крим. кримските татари молят президентите на турция, казахстан и азербайджан да не допуснат излизането на крим от украйна. а ердоган заяви, че ще пази там татарите.
"Крымские татары никогда не будут жить в составе России": Меджлис просит помощи у Турции
/обаче, турската армия е най- модерната в европа и фактически е оперативната сила на нато/.
"Крымские татары никогда не будут жить в составе России": Меджлис просит помощи у Турции
/обаче, турската армия е най- модерната в европа и фактически е оперативната сила на нато/.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
от самото начало чета евреите. пълно мълчание, обаче. кисинджър е първият който написа нещо смислено. ама сигура е видял и преписал от umeiko....speedy написа:Кисинджър е умна глава.

венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
- Bistra
- Напуснал форума
Мухи, барем да беше написал нещо такова...та да се посмеем и ний сред снеговете.
Пътьом през Япония през 1907 г.
...А то,... нищо не обади от околосветското.

Пътьом през Япония през 1907 г.
...А то,... нищо не обади от околосветското.