Блокадата на Народното Събрание 23 юли 2013

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Блокадата на Народното Събрание 23 юли 2013

Мнение от ablood »

Постни, моля те, защото ми звучи доста крайно.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Гледай внимателно момичето с белите дрехи след 44 секунда. Последно се вижда как я свалят и тя вика.
После от 1:15 минута. Това са кадри от 3 часа тази нощ. По това време хората са били насядали по земята.
Читави кадри няма, всичко е станало бързо, полицията е отнела камерите на журналистите в парламента, за да не заснемат фронтално какво става, както и извеждането на депутатите с охранители в цивилни дрехи.

http://www.youtube.com/watch?v=mSMTfeX0Vxs"

Как са влязоха при седналите хора към 22 часа предполагам сте видели вече? те тези кадри обиколиха медиите.

Намерих ги от някакъв стрийм май:
http://www.youtube.com/watch?v=Crt87VGa8S4"

и втора част: http://www.youtube.com/watch?v=-IzjuxrDQrw"
Последно промяна от jasmin_veni на Сря Юли 24, 2013 12:54 pm, променено общо 2 пъти.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Изображение
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Полицаите пипат твърде меко , може би поради грешни инструкции.
Правилната тактика е да се арестуват най-агресивните протестиращи един по един с кратки набези на малки групи от по 4-5 жандармеристи и да се отведат в районното.
В най-лошия случай ще пострадат само набелязаните, които и без друго си го търсят.
Ако тълпата даде организиран отпор, се прибягва до водни струи, сълзотворен газ, лютив спрей и т.н., но мисля че не е такъв случая - твърде малко са били протестиращите, дето се вика за всеки има по една палка.
Липсата на десетки или стотици арестувани миналата вечер говори за зле свършена работа, довела и до счупени глави, уплашени депутати и т.н. симптоми.
Справка - действията на торонтовската полиция по време на Г20 и на монреалската такава по време на студентските протести.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

И двете главни политически сили не ми понасят и честно вече не ме интересува, ама по каква логика се иска свалянето на едно законно избрано правителство на практика от ден първи? Фор рекорда, сегашните по не ги харесвам (и също мисля, че Дянков беше един много добър финансов министър), ама народа си каза думата на изборите, сега да си сърба попарата.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

c200 написа:Полицаите пипат твърде меко , може би поради грешни инструкции.
Правилната тактика е да се арестуват най-агресивните протестиращи един по един с кратки набези на малки групи от по 4-5 жандармеристи и да се отведат в районното.
В най-лошия случай ще пострадат само набелязаните, които и без друго си го търсят.
Ако тълпата даде организиран отпор, се прибягва до водни струи, сълзотворен газ, лютив спрей и т.н., но мисля че не е такъв случая - твърде малко са били протестиращите, дето се вика за всеки има по една палка.
Липсата на десетки или стотици арестувани миналата вечер говори за зле свършена работа, довела и до счупени глави, уплашени депутати и т.н. симптоми.
Справка - действията на торонтовската полиция по време на Г20 и на монреалската такава по време на студентските протести.
Тогава най-добре направо танковете да дойдат, какво ще си играят с полиция, арести и т.н.?
Всички протестиращи пред стената на растрел - няма протестиращи, няма проблем.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Направо е трябвало тебе и Чък Норис да ви пратят там, като най-корави бойци и да ги разчистите тия за нула време!
Или най-малкото е трябвало да те ангажират да даваш тактически указания на полицаите през IP-телефон от Канада.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Marto написа:И двете главни политически сили не ми понасят и честно вече не ме интересува, ама по каква логика се иска свалянето на едно законно избрано правителство на практика от ден първи? Фор рекорда, сегашните по не ги харесвам (и също мисля, че Дянков беше един много добър финансов министър), ама народа си каза думата на изборите, сега да си сърба попарата.
Не мисля че някой поставя под въпрос това дали правителството е законно, причината да им искат оставките се дължи на меко казано неадекватните им управленски решения, с които започнаха наистина от самото начало на управлението си. В добавка на това и кадровата политика, която както стана ясно днес от публикувано интервю с Орешарски е диктувана задкулисно от коалициония партньор, разбирай Ахмед Доган и картината става съвсем плачевна. За около двата месеча откакто правителството беше избрано, много ясно ни показаха че типично по комунистически нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.
Исканията за оставка на кабинета вече далеч не са само искане на протестиращите на площада, отделно че според социологическите проучвания публикувани в последно време над половината от населението подкрепя протеста, въпреки че далеч не всички ходят на протестите. Вече го написах, но пак ще го повторя - според мене с тази си управленска политика сегашният кабинет води държавата към икономически и финансов колапс, няма да им е за пръв път, и колкото по-бързо си тръгнат, толкова по-добре.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Koko написа:.... а почне ли полицията да използва палки срещу хората, то дните на правителството пратило полицията да бие са преброени.
Не задължително.
По време на тройната коалиция, постуваха здраво и учители, и миньори, ама правителството си изкара докрай мандата.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Pointzero

Мнение от Pointzero »

myhata II написа:Днес в България стана модерно да си Олигарх и да си купуваш "протести" барабар със протестиращите !
Тотално потвърждение на думите ми е провеждането на последните 4 избори !
Как ще се оправят нещата ли ?
Само, ако всички се арестуват и вкарат в затвора,най големия проблем на България е "прокуратурата"
Който притежава прокуратурата той "управлява" България-във него са лостовете за изнудване ,а по умните хора и интелигенцията да ходи да се събира пред прокуратурите и там да се правят протести за 23 годишното им бездействие !!!
Съгласен съм.
За тези преходни години няма ЕДНО правителство да е изкарало 2 последователни мандата. Прави ми впечатление, че докато едни са в опозиция, афишират шумно как управляващите крадяли и обещават да ги вкарат в затвора, ако те вземат властта на следващите избори. И после вземат властта.. И? Досега не съм чул за нито един бивш управляващ да е в затвора. Защо ли?
Pointzero

Мнение от Pointzero »

ablood написа: Любопитното е защо на сцената няма нито един читав играч? Биват задушени в зародиш (компромати и директни вреди )? Покварени и асимилирани? И как допуснаха такъв вредител като Волен да изпълзи и да им мъти водата?
Волен, за чиято партия гласувах през 2005-та (то тогава ми беше и за последно, де), държеше "златния коз" в ръката си и (според мен) го пропиля най-хамалски.
Имам пред вид, когато трябваше да се гласува правителството. БСП+ДПС = 120, няма кворум, трябваше им един единствен депутат!
Ако Волен беше хитър, щеше шумно да разгласи, как той никога не ще подкрепи БСП и още по-малко най-големия му враг - ДПС. Така щеше да предизвика нови предсрочни избори и т.к. се е изявил като герой, гарантирам, че щеше да вкара повече депутати.
Защо обаче не направи горното?
Ами или е много тъп, или играе с ДПС/БСП задкулисно или просто е приел доста солидна персонална сума - такава, каквато не би изкарал и за 2-3 мандата в народното събрание.
Каква е истината едва ли ще узнаем.
Едно е сигурно, той тотално се срина, така че партията му при едни нови избори (били те редовни или предсрочни) жестоко ще пострада. Пък и НФСБ и ВМРО отдавна потриват ръчички да откъснат от неговите гласоподаватели.
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Koko написа: ДЪЛГОВЕ

Брутният ни външен дълг към края на май 2013 г. е 37 297.6 млн. евро. Той е нараснал с 843.4 млн. евро в сравнение с май миналата година, сочат оповестени вчера данни на БНБ. Само за месец, в сравнение с април, дългът е нараснал с близо 138 млн. евро. Задълженията на държавата към края на май 2013 г. са 3.157 млрд. евро. За година те са нараснали с 391.8 млн. евро. Задълженията на банките пък са 6.179 млрд. евро (15.1% от БВП). Спрямо май 2012 г. дългът на сектора нараства с 544.8 млн. евро.
По-горното (статията) не мога да коментирам, т.к. не съм финансист, но пък математиката и логиката ми е силна страна, така, че това ще коментирам: данните са сравнителни на база май 2012 - май 2013.
Очевидно имаме негативна тенденция (затъване). Обаче, кой беше на власт тогава?
Pointzero

Мнение от Pointzero »

jasmin_veni написа: Не знам дали биха ви се заредили кадри от 3 часа тази нощ, ако ги постна, как маскирани и немаскирани полицаи влизат в тълпата и бият наред жени.
Дай линк (към снимки ако може). Иначе твърденията ти стават "празни приказки".
Не, че се съмнявам, че е възможно горното, но все пак.
Сега, както и преди твърдях, аз не симпатизирам на протестите. Да уточня, изобщо пък не са ми лицеприятни новите триглави змейове, но се опитвам да разсъждавам логично.
Тааа... по закон, протести след 22:00 са забранени. 40 дена този закон се погазва от протестиращите, вкл. и снощи.
Докато обаче досега се погазваше "мирно", снощи не беше така. Снощи беше погазено още едно изконно човешко право: правото на свободно придвижване. (не коментирам изобщо блокадите на Орлов мост, т.к. теоритично, придвижващите се са имали алтернативни маршрути). Я да помислим, какво би направила RCMP при подобна ситуация - ами същото, че и отгоре. Нека си припомним, че на студентските протести преди 1.5 год полицията в Монреал също не си "поплюваше".
Или както някой беше казал: не може да искаш законност с незаконни средства.
Pointzero

Мнение от Pointzero »

jasmin_veni написа: http://www.youtube.com/watch?v=mSMTfeX0Vxs"
Намерих ги от някакъв стрийм май:
http://www.youtube.com/watch?v=Crt87VGa8S4"
и втора част: http://www.youtube.com/watch?v=-IzjuxrDQrw"
Добре е, че си постнала и клипчетата. Така има повече достоверност.

Ами какво да кажа - грозна картинка. Ясно се виждат полицай, които си рамахват палките за кеф (или по-точно им е писнало - то и на мен при 40 дни извънрден труд ще ми писне). Някой замхват просто да сплашат, на други целта е да ударят.
Но определено считам, че не е "масов побой над протестиращи". Аз честно очаквах да видя една "спартанска фаланга", която със щитове избутва тълпата (нещо като кадри от "300" :rofl: ), а не разходки измежду тях и замахване наляво-надясно.
Друго ми направи впечатление още - от 2:00 мин - където момчето обяснява как кордона го изблъскал и попаднал на тълпа полицаи, които "започнаха да ме удрят с палки и да ме ритат"...Абе много леко са го удряли изглежда, нямаше видими следи от "удари с палки"....Да не би да са го пък галели :devil:
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Е, не мога да не се съглася.
Определено на клипчетата се виждат доста хора с вдигнати нагоре ръце - т.е. те не искат провокации с полицията. Същата полиция, която 39 дена получаваше одобрението на протестиращите!!!!
Публикувай отговор