Получих предложение за работа в Канада с Unnamed/Open LMO ??

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
optics
Модератор

Re: Получих предложение за работа в Канада с Unnamed/Open LM

Мнение от optics »

Снимал съм много из Банф, но нещо дето няма да видите другаде е следното:
в Градския музей толкова не стига мястото, че са наслагали картини и в кенефите. Например писоара е украсен с 3 картини на художничката Linda Cote:

Изображение
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
AsicsFan

Мнение от AsicsFan »

Ааа чакай. Това няма нищо общо с липсата на място. И го има на бая места по света и Канада. Хората създават уют. Ако предпочиташ реклами на бири, вестници, листовки на лотарията или друго - и то го има - забий се в някой спортен бар. Но тия дето си ги снимал са от по-културните.

Не виждам нищо лошо в сниманото.
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
Аватар
nikolinabo

Мнение от nikolinabo »

AsicsFan написа: Честно казано препоръчвам, щото мисля ще ти излезне по-спокойно и по-евтино, кандидатствай си нормално по процедурата за имиграция от БГ, отиди (тоест ела тук) в Канада и на място си търси каквото желаеш.
Много благодаря за съвета!!! Под процедура за имиграция това със skill worker ли имате предвид? Защото ако е така, аз не отговарям на изискванята за търсените професий от клас 0,A или В..
tanyatais

Мнение от tanyatais »

newcomer написа:какво стана с Танечка от Лъндъна.в саскачуанските прерии ли си вече или все още се губиш из гъстата лъндънска мъгла
къде се покри напоследък Танечка
Чета ви само .Нищо ново за рапортуване.. 8)
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
the_missy

Мнение от the_missy »

Интересно ми е какво се е случило с дамата...:). Моят съпруг също има предложение за работа, но за постоянна такава...макар че все още не е ясно как ще се действа, дали с работна виза или по някоя Федерална процедура...Като имам повече инфо ще пиша, надявам се да помогнем на някого:). Успех!
pinokio1972

Мнение от pinokio1972 »

Здрачи да поясня:
Получаването на LMO отворено или затворено(за определен работодател) ,не означава непременно ,че си вече в Канада. Да имаш вече голям шанс да ти се даде входна виза ,но посолството има определени изизквания за кандидата: да покаже че има стаж в работата ,по която кандидатства, да покаже документ за добро владеене на език ,и да представи един куп документи.
Ако ги удоволетвори това се издава многократна работна виза. Самото LMO е работното разрешение което се заверява при влизане в Канада. Попадайки в провинцията в която ще рабоиш с LMO-to, е хубаво да се провери дали съответната провинция има улеснени програми за професията,която ще упръжняваш. Ако е така то може да кандидатстваш за провинциялна номинация за имиграция но след една година работа без прекъсване към една и съща фирма. Също от значение е и фирмата за която работиш. Тя в случая ти се явява спонсор. Има случай на хора работили 2-3 г към фирми и в последствие имат отказ от провинцията за номинация. Ако си в канада и ти изтече LMO-to ,може да извадиш ново такова ,отнема от 4-6 седмици ,като не е необходимо да си ходиш , LMO-to не е входен документ а работно разрешително с валидност 2-г. След изтичане на тези 2-г ако не си си оправил документите за Перманент и нямаш номинация тогава трябва да си заминеш ,като нямаш право за 4-г да идваш ,чрез LMO в Канада(нямаш право на работа).Това е което съм разбрал
the_missy

Мнение от the_missy »

@pinokio1972 - Незная дали това инфо е към мен, но все пак много благодаря. Изчетох доста неща в официалния сайт за емиграция на Канада и мисля че повечето неща са ми ясни. Аз доколкото разбрах обаче, имаш право на 4 год работа с работна виза макс, след това ако не предприемеш нещо, трябва да напуснеш страната за период от 4 години. Ние в момента сме в САЩ, затова казвам че не знам как ще процедираме. Все още сме в съвсем начален етап, но се надявам всичко да мине успешно.:)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

nikolinabo написа:Разбира се че целта ми не е да правя пари след като заплащането е $12.. Просто искам да опитам нещо ново.. причините са лични. А относно $300, не са за хотел, обясниха ми че има построена сграда за персонала.
Когато споменах че искам да си наема жилище в Canmore, ме прекъсна да ми обясни че условията в квартирата са били много прилични и ще съм сама в стая. Но мен това не ме интересува защото ще замина заедно с приятеля ми и искаме да си наемем квартира.
А в Banff жилищата са под наем за седмица, дни или месец и цените са ужасно високи, за това работодателят предлага и квартира.
300 кинта за стая е добре, това е и минималното възможната цена за Калгари примерно. В Кенмор също не е евтино, ама как ще "ходите" между 2-та града? Ще ви изядат вълците зимата, автобуси там не знам да има. Автостопа е забранен официално. Може примерно да си носите 5 бона канадски, ще ви стигне за трошка, застраховка и бензин за година. Ако и приятеля работи, вече е друг въпрос... :*
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Иначе не е зле да си турист в Банф. Каскейд Мнт. на заден план.
Изображение

Замлъзнали водопади в Джонстън Кениън.
Изображение
:party:
Embrace your climate change!
Публикувай отговор