Защо резюмето ви е отхвърлено - гледна точка на рекрутъра

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
tanyatais

Re: Защо резюмето ви е отхвърлено - гледна точка на рекрутър

Мнение от tanyatais »

Никога не съм слагала снимка на СВ ,както и не съм виждала да има такива на други такива .
В Англия това е много не популярно.
Апропо и в "Макдоналдс ", и за стюрaдеси и в silver service ресторантите навремето така ни избираха -по дългите крака ,бялата усмивка и добрата кожа:)) :lol:
Последно промяна от tanyatais на Сря Май 01, 2013 12:14 pm, променено общо 2 пъти.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа:Хайде не ми се прави на наивна. ;-(

Много добре знаеш, че когато длъжността изисква да работиш с клиенти външността е от голямо значение за бизнеса. Често дори по-важна от квалификациите.

Само виж какви куклички подбират на касите в Costco, Home depot и другите силни американски вериги. Или си мислиш, че сличайно най-дългокраките мацки/пичове обслужват клиентите, а трътльовците редят стоката.
Ако тези на касите са куклични, направо ми се плаче......
scoubidou

Мнение от scoubidou »

pumpy написа:

Много добре знаеш, че когато длъжността изисква да работиш с клиенти външността е от голямо значение за бизнеса. Често дори по-важна от квалификациите.

Само виж какви куклички подбират на касите в Costco, Home depot и другите силни американски вериги. Или си мислиш, че сличайно най-дългокраките мацки/пичове обслужват клиентите, а трътльовците редят стоката.
*** Коментарът тук е изтрит от модератора. Моля, въздържайте се от лични нападки!
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

:clap: "Куклички..." :rofl: :rofl: :rofl:
Dead Eyes See No Future
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

И аз съм склонна да се съглася с това. Изглеждат добре (повечето продавачки), защото са млади. А ги наемат млади за да им плащат по-малко. Вероятно външният вид е решаващ (но не определящ) за длъжности като рецепсионист, рекламен агент, търговски представител и т.н., при които има пряк контакт с клиента и първото впечатление е важно. Примерно: някакси не върви един дебеланко да те убеждава в предимствата на продукта за отслабване, предлаган от неговата компания.
Във всички останали случаи, мисля няма никакво значение.
Имах навремето един колега, който "звънтеше" отвсякъде като външен вид. Беше много сладкодумен, миришеше хубаво и много ме разсейваше. :$ Мъжът ми беше започнал да се притеснява не на шега, щото си ме знае, че съм със слаб ангел....Не го биваше за работа, обаче, ама хич. Та , когато шефът ни попита за мнението ни - мен и останалите колеги, го отсвирихме дружно без да се наговаряме предварително. Не заради друго, ами ...трябваше да вършим и неговата работа - удоволствието от приятният вид е до време. Сори, ама смятам, че тукашната система е по-адекватна. :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В предишната ми офис сграда, имаше естетичен хирург на първи етаж. Там всичките медецински сестри бяха красавици. Предполагам, че не е било случайно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
GRus

Мнение от GRus »

scoubidou написа: ***
Е , това беше грозна реплика. Не познавам нито А-блъд, нито жена му, но това изказване е най-малкото некоректно.
If everything seems under control you're just not going fast enough
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

pumpy написа:

Под куклички не разбирам професионални фотомодели, а подбрани най-прилично изглеждащите измежду целия контингент, съгласен да бачка за тези пари. Макар, че на 2 пъти съм виждал наистина красиви момичета на контракторската каса на Home depot (не на редовната ).
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
speedy

Мнение от speedy »

И Барби , и булката на Чъки, са куклички. В Home Depot кукличките са на касата, защото обикновено нямат познания за водопроводни инсталации, бояджийство и слагане на плочки. Никой не ги избира по красота.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

speedy написа:И Барби , и булката на Чъки, са куклички. В Home Depot кукличките са на касата, защото обикновено нямат познания за водопроводни инсталации, бояджийство и слагане на плочки. Никой не ги избира по красота.
Викаш, те хубавелките по принцип са по-тъпи, а? ;)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
speedy

Мнение от speedy »

ablood написа:Викаш, те хубавелките по принцип са по-тъпи, а? ;)

Не, не викам такова нещо.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Инфото е полезно, за новодошлите още на летището ще ви дадат час и адрес за среща с
информационна цел. Там особено внимание се обръща на СВ-то. Има си правила и е добре да ги спазите. Нещо което се сещам е, че повечето хора идващи от европа с предварително разпечатани СВ използват А4 формат и това също може да е причина да отиде директно в кофата.
Dead Eyes See No Future
Аватар
AsicsFan

Мнение от AsicsFan »

Е всички се хванахте за тия снимки. Ми никъде не е прието, точно както си пише. Прието е ако наемаш актьор/модел...и др. Но принципно не е. Верно в ЛинкдИна рядко има някой без снимка, но пък някой са изтипосали такива неща, че по-добре да нямаха.

А за формата А4 какъв е проблема? Където съм подавал в хартиен вид винаги е било А4, не е имало проблем. Работата е там че вече 90% се подава в електронен.

И в прочем другите неща от картинката са по-интересни поне за мен. За всички не знам, но за някой съм чул и от други места че са така. Примерно за колко време общо ви гледат ЦВто - ми толкова е - секунди. Ако успеете да го задържите повече значи се появява някакъв шанс. Имаше стъди преди няколко месеца по темата, вкл точно в кои части на ЦВто ви гледат.
Последно промяна от AsicsFan на Сря Май 01, 2013 8:27 pm, променено общо 1 път.
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Oсвен ако човекът ще е едно от "лицата" на компанията, не виждам какво толкова би ги интересувало колко е красив. И тъй като тук не е прието да се слагат снимки, не съм изненадан от големия процент, които хвърлят такива право в кошчето.

Не че и в Северна Америка не дискриминират по външен вид. Преди години имаше едно предаване, където пращаха 2 жени, една стройна и една пълна, но с на практика идентични ЦВ-та на интервюта за работа със скрита камера. В доста от случаите отписваха пълната преди дори да си отвори устата, а на хубавелките им предлагаха позицията независимо какви глупости излизаха от устите им.

Аз лично мога да ви уверя, че не е лесно да бъдеш красив. Даже наскоро една съди работодателя си, заради това че е била твърде красива. :rofl:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

AsicsFan написа:Е всички се хванахте за тия снимки. Ми никъде не е прието, точно както си пише. Прието е ако наемаш актьор/модел...и др. Но принципно не е. Верно в ЛинкдИна рядко има някой без снимка, но пък някой са изтипосали такива неща, че по-добре да нямаха.

А за формата А4 какъв е проблема? Където съм подавал в хартиен вид винаги е било А4, не е имало проблем. Работата е там че вече 90% се подава в електронен.
Всъщност това може да се окаже още по-голям проблем, защото като го разпечатат на местната хартия, в зависимост от форматирането, може да изглежда лошо.

Буквално оня ден един клиент псуваше точно заради това, щото договора от чуждестранна фирма беше форматиран за А4 и нямаше място за печатите.
Публикувай отговор