В Англия това е много не популярно.
Апропо и в "Макдоналдс ", и за стюрaдеси и в silver service ресторантите навремето така ни избираха -по дългите крака ,бялата усмивка и добрата кожа:))

Ако тези на касите са куклични, направо ми се плаче......ablood написа:Хайде не ми се прави на наивна. ;-(
Много добре знаеш, че когато длъжността изисква да работиш с клиенти външността е от голямо значение за бизнеса. Често дори по-важна от квалификациите.
Само виж какви куклички подбират на касите в Costco, Home depot и другите силни американски вериги. Или си мислиш, че сличайно най-дългокраките мацки/пичове обслужват клиентите, а трътльовците редят стоката.
*** Коментарът тук е изтрит от модератора. Моля, въздържайте се от лични нападки!pumpy написа:Ако тези на касите са куклични, направо ми се плаче......ablood написа:Хайде не ми се прави на наивна. ;-(
Много добре знаеш, че когато длъжността изисква да работиш с клиенти външността е от голямо значение за бизнеса. Често дори по-важна от квалификациите.
Само виж какви куклички подбират на касите в Costco, Home depot и другите силни американски вериги. Или си мислиш, че сличайно най-дългокраките мацки/пичове обслужват клиентите, а трътльовците редят стоката.
Е , това беше грозна реплика. Не познавам нито А-блъд, нито жена му, но това изказване е най-малкото некоректно.scoubidou написа: ***
Под куклички не разбирам професионални фотомодели, а подбрани най-прилично изглеждащите измежду целия контингент, съгласен да бачка за тези пари. Макар, че на 2 пъти съм виждал наистина красиви момичета на контракторската каса на Home depot (не на редовната ).pumpy написа:Ако тези на касите са куклични, направо ми се плаче......ablood написа:Хайде не ми се прави на наивна. ;-(
Викаш, те хубавелките по принцип са по-тъпи, а?speedy написа:И Барби , и булката на Чъки, са куклички. В Home Depot кукличките са на касата, защото обикновено нямат познания за водопроводни инсталации, бояджийство и слагане на плочки. Никой не ги избира по красота.
ablood написа:Викаш, те хубавелките по принцип са по-тъпи, а?
Всъщност това може да се окаже още по-голям проблем, защото като го разпечатат на местната хартия, в зависимост от форматирането, може да изглежда лошо.AsicsFan написа:Е всички се хванахте за тия снимки. Ми никъде не е прието, точно както си пише. Прието е ако наемаш актьор/модел...и др. Но принципно не е. Верно в ЛинкдИна рядко има някой без снимка, но пък някой са изтипосали такива неща, че по-добре да нямаха.
А за формата А4 какъв е проблема? Където съм подавал в хартиен вид винаги е било А4, не е имало проблем. Работата е там че вече 90% се подава в електронен.