Кога (и как) се аклиматизирахте ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
miteto
Модератор

Re: Кога (и как) се аклиматизирахте ?

Мнение от miteto »

fighter написа:Интересно и любопитно ми беше защо при еднакви температури в България и в Канада, тук ходим по-леко облечени, вкъщи стоим по шорти и тениски, а в Бг по анцунг ( :D )
При еднакви температури в БГ и в Канада, ходя еднакво облечен. При теб може да има фактор влажност, който да променя усещането? Или в единия случай примерно има големи прозорци с южно изложение... В първия апартамент в Канада имах такива и Януари месец бях по къс ръкав вътре, без даже да пускам отоплението. Като излязох навън беше -20, с приятния торонтовски вятър :D
Иначе зимата в Канада е малко по-кофти от тази в БГ, но за сметка на това много по-дълга :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Няма лошо време. Има зле (евтино) облечени хора.
Да бе, голяма далавера 6 месеца да трябва да влачиш яке за $300, шапки, ръкавици, тежки обувки и кво ли не, ако искаш да си покажеш носа навън за повече от 10 минути. После като влезеш някъде и айде пак сваляй всичко, щото отоплението е надуто на 25 С и нагоре.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Големият студ рядко е повече от 5-10 дена в годината.
Тази година студът съвпадна с кубинската ми ваканция, така, че дори не съм си вадил тежкото яке от опаковката.
Това с надуването до 25 градуса са изключения. Масово през зимата хората държат 18-23 градуса. У нас 20-21.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
davidT

Мнение от davidT »

ablood написа:Няма лошо време. Има зле (евтино) облечени хора.
:D

Ок,те хората май месец пият хубава бира с цаца на морето и се печат и гледат рускини по монокини на плажа пък ти рини сняг в село лавал и разправяй че нямало лошо време :D
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Хайде пак започнахме с фантазиите. 8)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Големият студ рядко е повече от 5-10 дена в годината.
Тази година студът съвпадна с кубинската ми ваканция, така, че дори не съм си вадил тежкото яке от опаковката.
Това с надуването до 25 градуса са изключения. Масово през зимата хората държат 18-23 градуса. У нас 20-21.
;) Зависи от твоята дефиниция на "студ". Или според теб -10 не е студ, а примерно "леко хладно", или кубинската ти ваканция е била 3 месеца.
Няма значение колко е тежко или леко, зимата трябва да влачиш якета, шапки и ръкавици. А дали 21 или 25 градуса - ква е разликата - като влезеш пак трябва да се разхвърляш и аз имах предвид най-вече магазините, където влизаш, разсъбличаш, след 30 минути излизаш, почваш да обличаш и т.н.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Минимална температура -10 не го броя за голям студ, защото темата е климатизиране. Във София, както и повечето български градове -10 до -15 градуда са съвсем нормално явление. Под -20 се обявява за крайност.

Доброто яке, когато се разкопчае не запарва в никакъв магазин. Ако си с евтинджос обаче веднага почват да ти се потят ръцете в ръкавите.

Ако тези неща те дразнят и имаш лично отношение към зимата, тогава разбирам. Също така разбирам, че просто злобееш заради това, че не всички са направили твоя избор. Човещинка.
davidT

Мнение от davidT »

ablood написа:Хайде пак започнахме с фантазиите. 8)
Погледни датата на снимките и ми кажи че фантазирам ,защото тогава наистина ми се искаше да е така :D

http://prikachi.com/images/927/6113927Y.jpg"
http://prikachi.com/images/934/6113934C.jpg"
http://prikachi.com/images/938/6113938I.jpg"
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ей ти го средата на април месец в София 2005
ИзображениеНа снимката ясно се вижда как съм разкъртил леда само от едната страна на решетката, колкото да свали температурата.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Ако тези неща те дразнят и имаш лично отношение към зимата, тогава разбирам. Също така разбирам, че просто злобееш заради това, че не всички са направили твоя избор. Човещинка.
Естествено че имам лично отношение към зимата, студът не ме кефи. Опита ти да се правиш на интересен го оставям без коментар, също и напъните да се правиш на голям гъзар като споменаваш на 18 пъти какви качествени и скъпи якета носиш ;) Предполагам от скъпи якета не са ти останали пари да пуснеш втори интернет акаунт, ами ще правиш побългаряване :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Тази година не съм. Пазя си ги за черни дни. ;)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз лично -7(-8) тук го чувствам като -1 (-2) в България. Ходя без шапка и ръкавици. В България студа ти влиза в костите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Currently:
Burnaby 11 C intermittent clouds
Toronto 11 C intermittent clouds
Edmonton 7 C partly sunny
Montreal 12C sunny
Varna 10 C clear (22:00h)

Както казах слънцето тук е много силно, в момента се показва измежду облаците, съседката баба сръбкиня отново е на припек с чаша мартини, а аз съм отворил външната врата да се разхлади малко в къщи.
Странно........в топлата и слънчева Варна съм брал повече студ отколкото в дъждовния и "студен" Ванкувър (някои го наричат Мордор :D )
Дано така се задържи времето до края на седмицата, че тази седмица ще работя само сряда и четвъртък :) Отивам в другата тема да питам съгражданите за някое интересно местенце за през уикенда :)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

miteto написа:
ablood написа:Големият студ рядко е повече от 5-10 дена в годината.
;) Зависи от твоята дефиниция на "студ". Или според теб -10 не е студ, а примерно "леко хладно", или кубинската ти ваканция е била 3 месеца.
Няма значение колко е тежко или леко, зимата трябва да влачиш якета, шапки и ръкавици. А дали 21 или 25 градуса - ква е разликата - като влезеш пак трябва да се разхвърляш и аз имах предвид най-вече магазините, където влизаш, разсъбличаш, след 30 минути излизаш, почваш да обличаш и т.н.
И ти да чукаш по цял ден камъни в мазата и на тебе ще ти се види леко "хладна" зимата.
И единствено по уикенда си подаваш носа навън, за да играеш на снежни топки в задния двор с децата.
И аз ако си седя в къщи ми е много топло. Парното бичи и е 28 градуса. Даже не може да се намали, щото е някакъв стар модел. И се налага да си го регулирам с открехване на прозорците. Което пък си крие други потенциални рискове. Да ми се сецне кръста от течението, например. :rofl:
Просто не виждам как някой, който поне има малко мозък може да говори колко "не е студено" в Канада.
И как на другите якетата им били калпави.
И аз супер се дразня, като трябва края на май да влача след себе си пуловер и зимно дебело яке. И ту е топло в мола, ту е студено отвънка, и само се събличам и обличам.
Отделно не можеш като пич да се разходиш на чист въздух по тениска и на слънце, ами трябва да мръзнеш и да се оглеждаш като лавалски чеченец, откъде ще те изненада студеното.
Т'ва, бтв, какво да го обяснявам на северно-българи и софиянци. На тях им дай ски и снежни човеци. Бургазлии на Гергьов ден скачат в морето да ловят кръста. А май месец си на плажа и даже си цопваш за кеф. Същото и септември и октомври.
Тук октомври ще си правиш морски бани на кукуво лято. По-скоро ще си правиш снежни човеци със снега от новата зима.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола