Едно предупреждение към майките на бебета

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
eva-vet-eva

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от eva-vet-eva »

За бога,братя и сестри-не дишайте-знаете ли какви вредни елементи вдишваме всеки ден?
Съгласна с Пумпи-флуора, в определени количества, има повече ползи,отколкото вреди. Ние, като сме тъпкани с флуорни таблетки в градините и училищата(и аз си спомням малките бели хапченца в 1и2ри клас) сме всичките повредени,значи.
И аз, като Оптикс, съм пълен идиот и пия от чешмата, че и на децата давам(гадна майка,а :devil: ).
Лек ден и внимателно с таблицата на Менделеев (може и ново име да има вече).
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Този съвет от заглавието на темата за къде се отнася! Доколкото знам в Монтреал водата не се флуорира!
При такова изобилие от хора пиещи само минерални, филтрирани и прочие специални води, получавам комплекс, че съм простак дето пуска чешмата и пие директно.
И аз и аз.
Последно промяна от Kpetrov на Нед Апр 21, 2013 9:37 am, променено общо 1 път.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Повече от достатъчно информация има, но също има и повече от достатъчно дезинформация.
Аз лично не знам на кое да вярвам. Чакам някой специалист да ме убеди, ама да е по-убедително.

За сега си ползвам зъбни пасти с флуор. От другите много бързо ми излизат кариеси.
Чешмяна вода се старая да не пия.
Всъщност и на всеки 6 месеца хигиенистката ме маже с една флуорна паста.
И нея я питах специално дали е вредно. Твърди, че не. Ама знае ли човек.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
seeker

Мнение от seeker »

Е, аз само цитирах едно становище на лекар. Явно и други лекари са на същото мнение. Няма нужда някой да се чувства като простак. Явно в медицинските среди също си има разногласия. Аз не съм лекар (е, имам няколко изпита в областта, но това не се брои) и не съм правил научни проучвания по въпроса за флуора и затова цитирам хора, които са по-запознати. Да, имам право да имам собствено виждане. Проблем? Всички ли трябва да мислим еднакво? И какво стана сега - който мисли различно е параноик.

optics, съмнявам се, че си простак. Просто имаш собствено виждане и това, че можеш да го изразяваш е важно.

Момчета и момичета, за мен също този спор приключи. Хубав ден на всички. :wave2:
Последно промяна от seeker на Нед Апр 21, 2013 9:40 am, променено общо 1 път.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Aз пия такава от пластмасови бутилки, защото като си къпя бонзая (имам си малка сливка) с чешмяна остават бели точици по листата. Обаче силно я подозирам и нея в чешмяност, така че се чудя, защо ли въобще пия вода? Ще минавам на портокалов сок май, май. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kpetrov написа:
При такова изобилие от хора пиещи само минерални, филтрирани и прочие специални води, получавам комплекс, че съм простак дето пуска чешмата и пие директно.
И аз и аз.
И аз, и аз. :D Ама не ми е правена пломба откакто съм стъпил в Канада, а на детето - 9 години, т.е. откакто се е родило.
Очаквам следващата тема да е за марките противогази, който ползвате, за да се предпазите от замърсения въздух.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Румене, да не си с dentures :lol:

Aз чудя се какъв процент от антифлуоридистите също не имунизират децата си. Предполагам, че има голямо припокриване на двата сета.
pumpy

Мнение от pumpy »

optics написа:При такова изобилие от хора пиещи само минерални, филтрирани и прочие специални води, получавам комплекс, че съм простак дето пуска чешмата и пие директно.

Що се отнася до това какво казал Пумпи - ами аз не виждам някой по-голям специалист по темата до тук да се е изказал.

За съжаление често явление в български среди е специалиста да се пренебрегва, а по-голямо доверие да се възлага на "една жена на спирката каза..." или "намерих в интернет, че пише...".
Това ни е един от основните проблеми на нас - всеки разбира от всичко, няма авторитети, няма експерти, няма уважение.
Аз съм го изпитал и съм сигурен, че почти всеки от вас го е изпитал тоя феномен върху себе си (лаици да ти обясняват от твоята област с ентусиазъм и самоувереност. И да не поемат).
Ето мнението не на един или двама индивиди, пък били те и с цяла поредица от титли. Долните две организации представляват повече от 200 000 практикващи зъболекари на този континент. Аз по някаква причина предпочитам тяхното мнение, пред това на единици, търсещи слава книжни плъхове. Както много пъти съм казвал, всеки има глава на раменете си и си взима решенията сам. Истерията не е помогнала никога на никого.

ADA Fluoridation Policy & Statements

Canadian Dental Association FAQs
seeker

Мнение от seeker »

Marto написа:Румене, да не си с dentures :lol:

Aз чудя се какъв процент от антифлуоридистите също не имунизират децата си. Предполагам, че има голямо припокриване на двата сета.
:rofl: :rofl: :rofl: Ти сега изобщо не дърпаш бика за рогата.

Ми какво да правим с тези дето на децата си купуват пасти без флуорид, а самите те ползват със флуорид и пият вкъщи прецедена вода, а в парка от чешмата. :lol: :lol: :lol: На тях какъв етикет да им лепнем? :geek:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Добре, както се изяснихме, спорове няма.

Сега ми се образува един въпрос и покрай него едно изказване.

Вие как разбирате една конкретна вода дали е флуорирана (в къщи в парка и пр.) - по вкус, по мирис или по външна информация ?

Аз единствените оплаквания които се сещам е когато водата има метален вкус. Това се случваше много често в предишната ми работа и проблема го решавах като оставя да се поизтече. Освен на вкус, един много верен индикатор беше температурата - слагам си ръката под струята и пробвам дали е станала студена. Ако е марна - значи още е с металния вкус. Трябваше да се чака поне 5 минути. Обяснявам си го с дълъг участък метални тръби които "пускат" метални йони. В къщи също има медни тръби, но не съм усетил метален вкус. Възможно е ефекта да се получава не заради това какви точно са тръбите, а колко време се заседява водата на едно място, тъй като в къщи не се заседява. Не съм сигурен.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:Румене, да не си с dentures :lol:

Не съм с чене, но за сметка на това в по-голямата част от деня стоя с една германска каска от Втората световна, 'щото ме е страх WiFi радиацията и тая от мобилните мрежи да не ми втечни мозъка.
Пък ако почна и да си гледам зеленчуци на двора, вместо да се тъпча с ГМО-тата от магазините, току-виж съм доживял до 200 години.
seeker

Мнение от seeker »

optics написа: Вие как разбирате една конкретна вода дали е флуорирана (в къщи в парка и пр.) - по вкус, по мирис или по външна информация ?

Аз единствените оплаквания които се сещам е когато водата има метален вкус. Това се случваше много често в предишната ми работа и проблема го решавах като оставя да се поизтече. Освен на вкус, един много верен индикатор беше температурата - слагам си ръката под струята и пробвам дали е станала студена. Ако е марна - значи още е с металния вкус. Трябваше да се чака поне 5 минути. Обяснявам си го с дълъг участък метални тръби които "пускат" метални йони. В къщи също има медни тръби, но не съм усетил метален вкус. Възможно е ефекта да се получава не заради това какви точно са тръбите, а колко време се заседява водата на едно място, тъй като в къщи не се заседява. Не съм сигурен.
Признавам, че ти си провел по-задълбочени изследвания на съдържанието на водата :D . Аз разчитам на официалната информация за флуора, защото не му познавам вкуса |( , а за металите - пия и после ми е тежко на стомаха (нямам търпение да чакам да се изтече много-много) и така констатирам. Напоследък забелязах нещо, на което нямам обяснение. Пускам чешмата вкъщи, пълня каната и гледам, че водата е мътна. Изчаквам малко да се изтече и после водата е бистра. Защо хлорта се натрупва в началото? Който знае да казва.
За кафявите петна. Аз също съм пил таблетки и бях много последователен тогава. Обаче пастата нямаше флуор, нито водата. Нямам петна. Преди 5 години видях шаферката ни - момиченце на 6 години и веднага ми направи впечатение нещо, което преди нямаше - кафеви петна по зъбите. Попитах майка ѝ какво е това. Тя ми обясни с печален израз, че е от натрупване на флуор. Дъщеричката ѝ приемала таблетки в градината, паста с флуор вкъщи, отделно минерална вода с голямо съдържание на флуор. Майката е образован и интелигентен човек, занимава се с наука - биология. Отделно има становище на стоматолог. Каза, че това е необратимо. Тогава се замислих да променя нещо за моите деца. Та така въведох някои ограничения.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Оф, пак ли с този флуор. Флуор има и в някои минерални води, но той е изключително нереактивен. При концентрации 1-2 йона на литър е смешно да се говори за токсичност, проблем може да има над 2-3 грама, когато мозъка дава накъсо. Но това никога не може да стане защото е много разтворим и в големи басейни вода веднага пада много концентрацията. Не е отровен, не се натрупва в организма. Но естествено всеки е свободен да практикува какъвто иска водопой ;) и да вярва в каквито иска шарлатани.
Циганите - на Сатурн !
pumpy

Мнение от pumpy »

seeker написа: Преди 5 години видях шаферката ни - момиченце на 6 години и веднага ми направи впечатение нещо, което преди нямаше - кафеви петна по зъбите. Попитах майка ѝ какво е това. Тя ми обясни с печален израз, че е от натрупване на флуор. Дъщеричката ѝ приемала таблетки в градината, паста с флуор вкъщи, отделно минерална вода с голямо съдържание на флуор. Майката е образован и интелигентен човек, занимава се с наука - биология. Отделно има становище на стоматолог. Каза, че това е необратимо. Тогава се замислих да променя нещо за моите деца. Та така въведох някои ограничения.
Това искам да го видя черно на бяло в досието на пациента. В Училище са ни учили "if it is not written in the chart it never happened". Или стоматолога, което е консултирал това дете НИЩО не разбира и трябва да си загуби лиценза или това никога не се е случило. По склонен съм да повярвам, че това дете не е ходило на редовни прегледи, майката не е споделяла за хранителния му режим, за пастата за зъби и за таблетките в градината. Освен това флуора от пастата не може да предизвика флуороза, защото не се приема системно, освен ако детето не яде паста от сутрин до вечер.
Видимо майката на своя глава е давала минерална вода, без да се запознае със съдържанието на флуор в тази вода. Да си беше направила да прочете какво пише на опаковката и да беше говорила със специалист по въпроса. Да си интелигентен, не значи да разбираш винаги от всичко. Плодовете правят изключение, но те пък гният рано или късно и изглини за доста гнусни, да по-добре да ги "оставин на мира"
pumpy

Мнение от pumpy »

anxeli написа:Оф, пак ли с този флуор. Флуор има и в някои минерални води, но той е изключително нереактивен. При концентрации 1-2 йона на литър е смешно да се говори за токсичност, проблем може да има над 2-3 грама, когато мозъка дава накъсо. Но това никога не може да стане защото е много разтворим и в големи басейни вода веднага пада много концентрацията. Не е отровен, не се натрупва в организма. Но естествено всеки е свободен да практикува какъвто иска водопой ;) и да вярва в каквито иска шарлатани.
Имало преди време един зъболекар в Colorado Springs, който практикувал "научно" обосновано сменяне на амалгамени пломби в фотополимерни, защото било "доказано", че амалгамата е токсична. Днес се окрива в Мексико, защото има да връща милиони на стотици пациенти.

Това като прочетох за шарлатаните.
Публикувай отговор