Знае ли някой ортопед българин в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
succes

Re: Знае ли някой ортопед българин в Канада

Мнение от succes »

pumpy написа:Не, Монтреал е супер град Някои индивиди, живеещи там обаче са супер странни и потайни. И ако това е разбираемо нормално за хора във военната индустрия, например, за лекари е малко, как да го кажа - интересно. Няма значение, аз съм любопитен да науча името на практикуващия колега, българин в Монреал и съжалявам за грeшката направена по-горе. Happy ?
Пумпи, това спомняш ли си го? Писано от теб! - "За съжаление не мога да препоръчам нито един от тези. Аз лично бих седнал само при един от тези зъболекари да си правя зъбите, но той пациенти без препоръка не приема, а аз не мога да му препочъчам непознат, съжалявам...."

Това всъщност е много открит пост?! Защо ли другите трябва да развяват координати на някакви НЕПОЗНАТИ из форума?! Само не ми казвай защото са българи, плийз!
pumpy

Мнение от pumpy »

succes написа:
pumpy написа:Не, Монтреал е супер град Някои индивиди, живеещи там обаче са супер странни и потайни. И ако това е разбираемо нормално за хора във военната индустрия, например, за лекари е малко, как да го кажа - интересно. Няма значение, аз съм любопитен да науча името на практикуващия колега, българин в Монреал и съжалявам за грeшката направена по-горе. Happy ?
Пумпи, това спомняш ли си го? Писано от теб! - "За съжаление не мога да препоръчам нито един от тези. Аз лично бих седнал само при един от тези зъболекари да си правя зъбите, но той пациенти без препоръка не приема, а аз не мога да му препочъчам непознат, съжалявам...."

Това всъщност е много открит пост?! Защо ли другите трябва да развяват координати на някакви НЕПОЗНАТИ из форума?! Само не ми казвай защото са българи, плийз!
Не разбирам, съжалявам:
С какво помага на търсещия зъболекар споменаването на името на Dr. Harvey Hirsh при положение, че последния не приема пациенти без препоръка, а аз не мога да препоръчам човек, който не познавам, както аз ги наривам "фантоми от един форум" ?
Видимо написалия темата не се интересува от лекар, защото грубо отказа коментара на С200;
Аз самия не се смятам за "фантом из форума" защото името ми е публикувано в 3 щата/провинции като регистриран професионалист и аз не мога да го крия, а и не искам. Това за разлика от 99% от фантомите тук;
Специалистите, за разлика от общопрактикуващите лекари, зависят от препоръка и няма никаква причина да се крият. Особено лекарите, които не взимат пари от пациентите, а от публичните фондове/застрахователни компании. Няма логика един лекар да крие името си повече, отколкото Канада крие тайните си агенти по света и у нас;
И последно, аз съм присъствал лично на телефона как един от българските зъболекари в Монреал, записва час за спешен преглед за българи, които не познава за след 6 месеца ??? Що за спешен преглед е това ??? Или е начин да си избираш пациентите, които искаш да лекуваш и не ??? Тоест ако аз не искам да видя един пациент или искам да го разкарам имам десетки начини, включително и съвсем законни и легални - няма причина да се крия и да съм в нелегалност, точно обратното, но все едно няма да излезем на едно мнение и честно казано за пореден път съжалявам, че имах малко време между пациенти и вместо да прочета нещо интересно се хванах да пиша тук. След 9 години имиграция вече може би е време да поумнея и да се "заводолазя".....

PS. Мъжкия род в коментара за българските зъболекари в Монреал е използван само за удобство и определено не насочва към конкретен зъболекар ;)
pumpy

Мнение от pumpy »

Сега, за пореден път разбирам защо хората се крият. Просто не мога да повярвам, че това е възможно поведение :puke: :puke: :puke:
Много се извинявам за всичко, което написах в тази тема. :$ :$ :$ Явно моите критерии "на село в БК" са невероятно различни от тези, в голям град като Монреал. "Парен каша духа" нали така беше поговорката.
.......Za polovin 4as rabota skube sobstvenite si synarodnici...... izkarva po 200$ za 4as rabota na komputyr, daje i pove4e . Koi izkarva po 100 $ za polovin 4as. Tova e vyzmutitelno, ........ili sit tyrbuh za uma gluh , kamo li BYLGARIN.. I TO V 4UJBINA Ako iskate daite vasheto mnenie. ........
radiation0

Мнение от radiation0 »

И аз съм за публичност на докторите, а и твърдо подкрепям позицията на Pumpy.
Pumpy, не се скривай братле.този форум има нужда от теб :clap:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Аз нямаше да коментирам, ама...

Е тва е тъпня, мизерия и наглост на квадрат. Аз така и не разбрах какво иска тая. Цитираните цени са подобни (всъщност дори по-ниски) от тези на H&R Block. H&R Block, където "спецовете" минават някакъв измислен курс на обучение, докато Даниел има повече съкращения след името си отколкото аз (а чарджа повече от 200 на час). И защото е "bes rabota ili social ili NE RABOTQT", какво, да й работи без пари ли? Типичен манталитет на цоциалджия, ама отвсякъде.

И не разбрах кое точно е възмутителното - някой да изкарва 100 долара за половин час ли? Коя е тая да решава това? Минавало ли е през кухата й кратуна колко време, пари и усилия е отнело на човека да придобие нужното образование, лицензи и т.н. Или че от тези 100 долара той трябва да плаща и наем за офиса, заплати на секрерар(к)и, застраховки, вноски за професионални организации и куп други неща?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

По подобни причини жена ми спря да пуска обяви за работа във форума, докато работеше в агенция. Фирмата била такава, шефът бил онакъв, жена ми била прецаквала сънародниците си заради процент (никога не е видяла и цент от това), подвеждала била честните социаладжии да си загубят доходите... Изкараха я направо ужасна.

Аз също никога не работя за сънародници, познати и съседи. Тоест никога не го правя за пари, а като приятеска услуга, или бартер. В началото имах няколко неприятни случая и спрях.

Също така никога не бих продал кола, имот, или нещо подобно на познат. Какъвто и проблем да изкочи впоследствие, оня ще има едно наум, че може и да съм знаел.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ablood написа:По подобни причини жена ми спря да пуска обяви за работа във форума, докато работеше в агенция.
Само жена ти ли? Я си помисли пак добре!...( не се заяждам, просто напомням )
До преди 2 години, когато фирмата на съпруга ми пое разноските по изготвяне на данъчните декларации плащахме по 250 $ общо за семейството. Декларацията също се изготвяше на компютър, но никога не съм си и помисляла да броя часовете на счетоводителя за изготвянето и. Тя беше канадка междувпрочем, така че ако сравним цената се вижда ясно, че Господин Кътев взима доста по-евтино на сънародници.
Аз също съм за прозрачност на имената на докторите...Пумпи е прав, ако не са от типа: "Баба Пена оправяща навяхвания и налагаща ги с компреси от пресен лук"...би трябвало имената им да са лесно откриваеми чрез съответния орден, така че няма нужда от питането във Форума.
Името на съпруга ми, както и на още няколко практикуващи български архитекти е широко достъпно на страницата на Ордена на архитектите....Не съм си и помисляла, обаче да му правя реклама след историите с баща ми. :|
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

И аз не разбирам от какво точно се възмущава възмутената. Човекът е решил, че труда му струва толкова. Ако не ти харесва, си намери някой друг да ти го свърши. Или си го свърши сам. Да не говорим, че за хора с ниски доходи има организации, които безплатно изготвят данъчните декларации. Е, със сигурност служителите им нямат азбучна супа след името, но за без пари толкоз.

Аз от няколко години сама правя данъчните декларации на семейството, които започнаха да стават доста сложни. Даже и с компютър ( :rofl: ) пак ми трябват няколко нощи, докато въведа всичко в ред. Ако някой ще ми спести безсънните нощи за 100 кинта, ще се замисля сериозно да ползвам услугите на специалист.

Кътев обаче няма да коментирам. Останах горчиво разочарована един път и съм много злопаметна, така че по-добре да си замълча.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
alfaM

Мнение от alfaM »

.... то се тръгна от ортопед та се стигна до данъчни декларации. :D Но както и да е, намерих информацията, която търся - добри хора ми изпратиха координати на лични. Благодаря! Благодаря и на тези, които направиха темата шарена.
Във връзка с някои изказвания по темата, че кой щял така открито да дава координати. Еми ще дава, като иска пациенти. Тези дето се крият или са нелегални лекари или не са никакви, както каза някой по-горе.
Съвсем съзнателно пропускам покрай "ушите" си разните там коментари за фантоми и догадките "какво точно го интересува пускащият темата".
Интересува ме точно ортопед и точно българин, но инфото е до тук. Защото от наблюдения знам, че ако се задълбоча темата ще стане от 2 на 200 страници. ;) Кажете, че не съм прав. А и е мой избор какво точно да пиша. Един нормален отговор на въпроса, който съм задал, би ме удовлетворил напълно. Така и стана, само че на лични.
Благодаря отново и си почивайте добре през дългия уикенд! ;)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Щом те е удовлетворил напълно, слагаме катинарче
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Заключено