Used car from USA

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Kan_Tangra

Re: Used car from USA

Мнение от Kan_Tangra »

Не виждам логика да попълваш декларация за нещо, ако вече има закон за абсолютно същото нещо.
Декларациите са обикновено да декларираш това, което е разрешено от закона.
Може би е имало 2 вида декларации. Едната, попълваш, че няма да продаваш, а другата че може да продаваш.
И в такъв случай примерно седиш 48 часа на митницата за проверки, изходни мита и тн.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Джентълмени, тука вече се отнесохме в сферaтa на прeдположенията и догадките...
umeiko, за какво му е да попълва декларация че няма да продава колата, като той точно това иска да направи? Ок - не продава, а "подарява", но за американския граничен контрол то е все едно. Те искат да знаят, че колата се изнася от щатите и повече няма да се върне там. Просто както е написано в линка на speedy, трябва да прати документите 72 часа по-рано и толкоз.
umeiko

Мнение от umeiko »

Проблема е че пича ако напише че я подарява/продава, ще трябва да плати митата, данъците или квото там се налага да се плаща. Което означава че човека за да подари кола, трябва да си плати :) . Аз ако бях примерно, не бих се навил да си плащам за да си подарявам колата, от такава гледна точка, виж ако те двамата имат некакви други взаимотношения, това вече е друг въпрос разбира се.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

umeiko написа:Проблема е че пича ако напише че я подарява/продава, ще трябва да плати митата, данъците или квото там се налага да се плаща. Което означава че човека за да подари кола, трябва да си плати :) . Аз ако бях примерно, не бих се навил да си плащам за да си подарявам колата, от такава гледна точка, виж ако те двамата имат некакви други взаимотношения, това вече е друг въпрос разбира се.
Защо да е проблем, могат предварително да се разберат, че получателят на подаръка ще възстанови разходите на подаряващия. Все ще му излезе по-евтино, отколкото сам да си я купи, като изключим загубата на време и нерви ... Аз съм импортирал 2 коли от Щатите и не е чак толкова ужасно ... платих GST/PST, импорт-такса (не е много), на едната трябваше да слагам DRL, това е в общи линии, експортът от US е лесен. Колкото до 72-та часа, човекът може да попълни документите за експорт на самата граница, да остави там колата за 3 дена, приятелят му да го вземе оттам (но вероятно подаряващите ще дойдат с 2 коли, иначе как ще се върнат) и да се върнат след 3 дена да вземат колата и да оправят импорта с канадците. Единственият проблем е каква ще е стойността на колата, която канадците ще решат да ползват, за да я обложат с 12% HST ... Мито (май беше 6%) се плаща само за коли, които не са произведени в Северна Америка.
Публикувай отговор