Не виждам логика да попълваш декларация за нещо, ако вече има закон за абсолютно същото нещо.
Декларациите са обикновено да декларираш това, което е разрешено от закона.
Може би е имало 2 вида декларации. Едната, попълваш, че няма да продаваш, а другата че може да продаваш.
И в такъв случай примерно седиш 48 часа на митницата за проверки, изходни мита и тн.
Used car from USA
- Kan_Tangra
Re: Used car from USA
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Джентълмени, тука вече се отнесохме в сферaтa на прeдположенията и догадките...
umeiko, за какво му е да попълва декларация че няма да продава колата, като той точно това иска да направи? Ок - не продава, а "подарява", но за американския граничен контрол то е все едно. Те искат да знаят, че колата се изнася от щатите и повече няма да се върне там. Просто както е написано в линка на speedy, трябва да прати документите 72 часа по-рано и толкоз.
umeiko, за какво му е да попълва декларация че няма да продава колата, като той точно това иска да направи? Ок - не продава, а "подарява", но за американския граничен контрол то е все едно. Те искат да знаят, че колата се изнася от щатите и повече няма да се върне там. Просто както е написано в линка на speedy, трябва да прати документите 72 часа по-рано и толкоз.
Проблема е че пича ако напише че я подарява/продава, ще трябва да плати митата, данъците или квото там се налага да се плаща. Което означава че човека за да подари кола, трябва да си плати
. Аз ако бях примерно, не бих се навил да си плащам за да си подарявам колата, от такава гледна точка, виж ако те двамата имат некакви други взаимотношения, това вече е друг въпрос разбира се.

- roumensp
Защо да е проблем, могат предварително да се разберат, че получателят на подаръка ще възстанови разходите на подаряващия. Все ще му излезе по-евтино, отколкото сам да си я купи, като изключим загубата на време и нерви ... Аз съм импортирал 2 коли от Щатите и не е чак толкова ужасно ... платих GST/PST, импорт-такса (не е много), на едната трябваше да слагам DRL, това е в общи линии, експортът от US е лесен. Колкото до 72-та часа, човекът може да попълни документите за експорт на самата граница, да остави там колата за 3 дена, приятелят му да го вземе оттам (но вероятно подаряващите ще дойдат с 2 коли, иначе как ще се върнат) и да се върнат след 3 дена да вземат колата и да оправят импорта с канадците. Единственият проблем е каква ще е стойността на колата, която канадците ще решат да ползват, за да я обложат с 12% HST ... Мито (май беше 6%) се плаща само за коли, които не са произведени в Северна Америка.umeiko написа:Проблема е че пича ако напише че я подарява/продава, ще трябва да плати митата, данъците или квото там се налага да се плаща. Което означава че човека за да подари кола, трябва да си плати. Аз ако бях примерно, не бих се навил да си плащам за да си подарявам колата, от такава гледна точка, виж ако те двамата имат некакви други взаимотношения, това вече е друг въпрос разбира се.