ПОМОГНЕТЕ ХОРА.....
Nibis,
дай малко повече инфо за профила ви. Така ще можем да си изградиме някаква по ясна представа за нещата.
Аз чета и срещам само някакви суперски професии, инженери, химици, биолози и фаворитите - компютърджии
, а ние простите икономисти... за къде сме тръгнали???
Има ли минали счетоводители и шефове на фирмички???
дай малко повече инфо за профила ви. Така ще можем да си изградиме някаква по ясна представа за нещата.
Аз чета и срещам само някакви суперски професии, инженери, химици, биолози и фаворитите - компютърджии

Има ли минали счетоводители и шефове на фирмички???

- nibis
Munik , za sajalenie ne moga da ti dam poveche informatsii za moiat profil , no tova koeto ti kazah v predishniat mesaj e viarno ... Na interviuto e vajno da pokajesh , che si motiviran , che iskash da stanesh svesten kanadski grajdanin , che niamash da pluesh po Kanada ( taka aktko praviat niakoi veche ) , che shte rabotish , che iskash da zapochnesh nov jivot , abe izobshto che si normalen chovek ,i che ne se mislish za nai velikiat na zamiata ... Znachi na kratko .... triabva da si motiviran , skromen , chesten , i razbirase da podchertaesh polojitelnite ti kachestva .... Chaooo i uspeh ....
- avve
- Обратна връзка:
някака си не съм съгласна с последното мнение - то е ясно, че ако си мошеник няма да тръгнеш да се мориш по някакви инстанции да кандидатстваш с неясен резултат за в бъдеще, да готвиш два езика и т.н.! това е присъщо само на трудолюбивия, очукан от системата и смачкан психически българин! ще споделя с вас,че мои приятели много се възпротивиха на идеята да хващам неясния път за някъде си, където едва ли не искат да ти изсмучат и последните силици шовинистичните и надменни французи! на отговора ми - винаги има път назад, реконтрата им беше: няма да имаш пари даже и да се върнеш!
много оптимистично!
тук е момента някой да каже добра дума, защото всеки струва ми се има нужда от кураж и подкрепа! 

- nibis
avve написа:някака си не съм съгласна с последното мнение - то е ясно, че ако си мошеник няма да тръгнеш да се мориш по някакви инстанции да кандидатстваш с неясен резултат за в бъдеще, да готвиш два езика и т.н.! това е присъщо само на трудолюбивия, очукан от системата и смачкан психически българин!
Ot kade e iasno , che ako si moshenik niama da tragnesh da imigrirash ?....Rezultat za v badeshte v Kanada e mnogo iasen ... V BG ne e iasen ...
Avve, priatelite ti moje i da sa pravi... i moite vse tova povtariat, i roditelite mi sashto... no az znam za sebe si, che ako ne otida da opitam tsial jivot shte sajaliavam... jivota taka ili inache minava v presledvane na tseli...tazi pone (ustanoviavane v Kanada imam pred vid) kato che li ima poveche tejest i smisal ot 'tselta mi e da izkaram mesetsa v Balgaria'...Inache - pojelavam ti inat, mnogo inat i pak inat...i zdrave da e (ostanaloto shte si go kupim)!
nibis, sigurno imash prichini da ne publikuvash pone nai-obshtia si profil (koito uvajavam)...no mi pozvoli da se usamnia kak 'nikoi ot nikade' bez dobri ezitsi, obrazovanie, pari i t.n. vzima sertifikat ei taka samo zashtoto bil uveren i prochie...Sashto taka se samniavam, che podobni 'ukorajenia' sa mnogo polezni...spored men samo sazdavat lajlivi nadejdi u okolnite. Nishto lichno...
Sas zdrave!
nibis, sigurno imash prichini da ne publikuvash pone nai-obshtia si profil (koito uvajavam)...no mi pozvoli da se usamnia kak 'nikoi ot nikade' bez dobri ezitsi, obrazovanie, pari i t.n. vzima sertifikat ei taka samo zashtoto bil uveren i prochie...Sashto taka se samniavam, che podobni 'ukorajenia' sa mnogo polezni...spored men samo sazdavat lajlivi nadejdi u okolnite. Nishto lichno...
Sas zdrave!
- avve
- Обратна връзка:
исках само да кажа, че трябва да сме подготвени за най-лошото, за да посрешнем смело настоящето, каквото и да е то! мен не ме е срам да си призная, че колкото повече бъркам в "раната", колкото повече "проглеждам" ме хваща страх - предполагам подтикван от разума ми!
но връщане назад няма - не трябва да гледаме прекалено сериозно на живота, за да не ни вземе той на сериозно!
извинявам се, ако дотягам на някой, но чувствах нужда да излея .....

извинявам се, ако дотягам на някой, но чувствах нужда да излея .....
avve,
Тази тема е разнищвана поне в три теми за около 2 месеца, но аз мога да напиша моите лични причини за желанието ми за емиграция:
1. Канада предлага легална такава
2. Заплата ми не е лоша, но ако искам да си сменя работата ще трябва да се задоволя с доста по-ниска,т.е. липса на алтернатива и перспектива
3. Ако имам деца, защо да не научат два езика в държава с не лоша образователна система (в България по един предмет има 2 и повече учебници и преподавателя избира по кой да преподава)
4. Осигуряват ме на минимална еработна заплата и ако един ден доживея до пенсия ще трябва да живея с 70-80 лева
5. Половината ми под е Европа на гурбет, другата на 20 лева гледа като на сериозна сума ( пази Боже да стигна това дередже)
6. Половината простаци по пътищата мигач не дават ( не знам в Канада дали е така , но в Истанбул 3 години ходя за по 3 дни и един не видях да пропусна да го даде)
7. Политиците ни са абсолютни използвачи на ситуацията и властта си-как някои от тях поне малко не мислят за народа
Това е. Ако мина интервюто на 6.5 ще отида в Канада. Не мисля да остарявам. Кой знае. Но поне ще видя за какво става въпрос. И няма да съжалявам, че съм пропуснал този шанс. Иначе най-дългото ми пътуване ще е до София, а най-приятната лятна почивка в задушна квартира в Поморие за по 1 надница стаята на вечер...
Тази тема е разнищвана поне в три теми за около 2 месеца, но аз мога да напиша моите лични причини за желанието ми за емиграция:
1. Канада предлага легална такава
2. Заплата ми не е лоша, но ако искам да си сменя работата ще трябва да се задоволя с доста по-ниска,т.е. липса на алтернатива и перспектива
3. Ако имам деца, защо да не научат два езика в държава с не лоша образователна система (в България по един предмет има 2 и повече учебници и преподавателя избира по кой да преподава)
4. Осигуряват ме на минимална еработна заплата и ако един ден доживея до пенсия ще трябва да живея с 70-80 лева
5. Половината ми под е Европа на гурбет, другата на 20 лева гледа като на сериозна сума ( пази Боже да стигна това дередже)
6. Половината простаци по пътищата мигач не дават ( не знам в Канада дали е така , но в Истанбул 3 години ходя за по 3 дни и един не видях да пропусна да го даде)
7. Политиците ни са абсолютни използвачи на ситуацията и властта си-как някои от тях поне малко не мислят за народа
Това е. Ако мина интервюто на 6.5 ще отида в Канада. Не мисля да остарявам. Кой знае. Но поне ще видя за какво става въпрос. И няма да съжалявам, че съм пропуснал този шанс. Иначе най-дългото ми пътуване ще е до София, а най-приятната лятна почивка в задушна квартира в Поморие за по 1 надница стаята на вечер...
Абе хора, защо измествате темата на човека? Той ви моли за едно, а вие му развивате разни теории. Или му помогнете и му дайте адрес ,или не го мотайте. Аз лично, ако вече бях в Канада, бих му помогнала.Знаете, че това, за което ви моли, е само формално, без някакво обвързване. Нека бъдем хора!
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
- nibis
BabaPena написа:
Sas zdrave!
Imash pravo , che malko preuvelichih lesnotata na interviuto ... Ne sam kazal nikade bez obrazovanie , a che nashite profesii ne se namirat v otdel " High Demands " , a i nito v " Demands "... Az frenski zapochnah da ucha tri mesetsa predi interviuto , a jena mi znae na sredno nivo ... Az znam na sredno nivo angliiski ... Che imame pari go dakazahme sas sobstvenost ot polovinata chast ot apartamenta v koito jiveem ...Hora , koito imate visshe obrazovanie , pari za pokrivane na taksite , okolo 4000 dolara cad za nachalo i jelanie za svesten jivot( tova oznachava i uchene na chujd ezik) OPITAITE ... Tova e lichno moe mnenie i ne se opitvam da go natrapvam na nikogo ...