ablood написа:Защото тенденциозно изкарваш сякаш нормалните хора са само в Съскечуан, а в Квебек е пълно с професионални социаладжии.
Вярно, че ги има, но първо, че много от тях не са мързеливи отрепки, а се трудят (макар и нелегално), други са във временна безизходица, трети са новопристигнали, студенти, неудачници... Перманентните социаладжии/търтеи са мизерна част, но върху тях зверски се акцентира.
Edit: А на въпроса ти какви са ми съседите и къде си прекарваме уикендите - всичките ми комшии са работническа класа, или дребни бизнесмени. Мизерници няма, а боровците са 200 метра по-надолу на брега на реката.
Уикендите прекарваме заети по домакинството, или гостувайки/приемайки гости - приятелски семейства. Това ненормално ли е?
Не няма нищо ненормално,даже е готино!Обаче аз съм бил в Саскачеуан и мога да ти кажа,че като изключим Реджайна,Саскатун и Суифт Кърант,емигрантите-имам предвид гадната(черната ,рязаната,рефюджита и т.н) част от тях ги няма.От което следва(по мое мнение),че при сегашния нефтен бум там ,ще се окаже едно доста добро място за живот,поне докато не стане както в Албърта.
Казваш ,че квартала ти е работнически и т.н,О.К не всички сме IT,или преуспели предприемачи,обаче аз имах предвид каква боя е , защото в Саскачеуан повечето са си бели.Да ти кажа ,честно нямам нищо против другата боя,ама предпочитам децата ми да растат и да говорят английски,а не някаква африканска или арабска разновидност на английския.
А за уикендите,ние си ги прекарваме по Рокитата и по камповете.През лятото,поне през седмица сме някъде надалеч от дома.
А ако знаете в Саскачеуан колко много езера и прелестни места покрай тях има. И колко риба и дивеч има,просто няма да повярвате,нищо че е равно,и това е хубавото,че още не е пипнато от големия поток туристи.