Мнения за Puerto Vallarta

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
roumensp

Re: Мнения за Puerto Vallarta

Мнение от roumensp »

polo26 написа:@Pavel - честно казано по скоро търся място за лежане, а децата да играят. Малки са за скуба, а аз стар :)

@ivandaman - моето впечатление е,че по курортите е ОК. Проблемите почват,ако излезеш от тях. Не мисе ходи в САЩ, не за друго,ами съм работил в курортно градче 1 година, после съм ходил за по 2-3 дена на 3-4 подобни места. Искам нещо малко по различно.
В такъв случай накой по-голям хотел в Nuevo Vallarta е точно за теб. В целия комплекс почти не допускат местни, освен ако не са почиващи, за да не досаждат на туристите и спокойствието е пълно.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Тогава виж тоя, има много хубав детски басейн. Алакарте ресторантите са супер и можеш да ходиш всяка вечер на тях, без ограничение, а само с предварителни резервации.

http://www.booking.com/hotel/mx/marival ... QgodSAdshA"
Последно промяна от Павел на Пет Юли 13, 2012 5:02 pm, променено общо 1 път.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
polo26

Мнение от polo26 »

Грешка.
Последно промяна от polo26 на Пет Юли 13, 2012 5:07 pm, променено общо 1 път.
polo26

Мнение от polo26 »

Павел написа:Тогава виж тоя, има много хубав детски басейн. Алакарте ресторантите са супер и можеш да ходиш всяка вечер на тях, без ограничение, а само с предварителни резервации.

http://www.booking.com/hotel/mx/marival ... QgodSAdshA"
Мерси,
сега ще погледна. Хубав детски басейн е наистина предимство. Бях намерил един хотел с невероятен /на снимка/ детски басейн, с пиратски кораб по средата, пързалки и т.н. В Trip Advisor обаче 30% от мненията бяха,че снимките на хотела са откакто е строен, ане са актуални :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

polo26 написа:може и да греша, но втория хотел от 1то ми мнение не е ли там:

Royal Decameron Complex4
Puerto Vallarta - Riviera Nayarit, Mexico
Не е, той е в едно малко градче, наречено Bucerias, което е на 2-3 километра от Nuevo Vallarta.

Oт Royal Decameron до Nuevo Vallarta е двайсетина минути пеша по плажа.
polo26

Мнение от polo26 »

roumensp написа:
polo26 написа:може и да греша, но втория хотел от 1то ми мнение не е ли там:

Royal Decameron Complex4
Puerto Vallarta - Riviera Nayarit, Mexico
Не е, той е в едно малко градче, наречено Bucerias, което е на 2-3 километра от Nuevo Vallarta.

Oт Royal Decameron до Nuevo Vallarta е двайсетина минути пеша по плажа.
Да и аз осъзнах грешката си. Почвам да търся кой предлага там пакети. Май sunwing имат нещо подобно.
Малко глупав въпрос Nuevo Vallarta се намира в Riviera Nayarit нали? Поне някакви хотели дето казват,че са в Нуево Валарта адресът им е в Ривиерата.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

polo26 написа:Почвам да търся кой предлага там пакети.
Ами аз навремето ползвах Expedia, просто търси за Nuevo Vallarta. Повечето, ако не и всички оферти за там са all inclusive, но май почти всичко за юли вече е book-вано, така че ще трябва да побързаш.
polo26 написа:Малко глупав въпрос Nuevo Vallarta се намира в Riviera Nayarit нали?
Да. Но ти изрично търси с адрес в Nuevo Vallarta.

А Puerto Vallarta и Nuevo Vallarta дори са в два различни щата, Jalisco и Nayarit, въпреки че са почти един до друг и доста хора бъркат едното с другото. А разликата е съвсем елементарна - Puerto Vallarta е нормален град, докато Nuevo Vallarta е курортен комплекс, почти изцяло състоящ се от хотели (и тук-таме някоя вила или кондота).
Последно промяна от roumensp на Пет Юли 13, 2012 5:37 pm, променено общо 1 път.
polo26

Мнение от polo26 »

Първата седмица на Август също става. До към 10 съм ОК :)
becks

Мнение от becks »

polo26 написа: Почвам да търся кой предлага там пакети. Май sunwing имат нещо подобно.
най-добре търси при някоя дискаунт туристическа агенция като
redtag
itravel2000
selloffvacations

цените им са еднакви към даден момент с тези на туроператорите (sunwing, nolitours, westjet etc.), на които предлагат пакети, а цялата информация ти е събрана на едно място
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
dea

Мнение от dea »

Иване, кое място в Коста Рика е интересно да се посети?
Има ли минерални извори и съответно SPA- центрове?
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Hot Springs: които са най-известни са около вулкана Аренал. Селището се казва "Фортуна"
http://www.fortunawelcome.com/"

Аз съм ходил само в този хотел: , но в района има и други по-малки и по-евтини и доколкото съм чувал са доста добри също.

Ето това е Канала на Табакон в Ютюб

По отношение на плажове избори много но...

Това е моят любим курорт. Само на 1 Час път от Сан Хосе

По на юг е Националният Парк Мануел Антонио. Не зная дали ТОЗИ САЙТ е официалният, но той пръв излезе на гугъл

Провинция Гуанакасте на север има най-добрите плажове.. Там също ходят много туристи..

Някои хора които предпочитат по усамотени места и бият път до карибският бряг, но на юг от Puerto Viejo / Punta Uva , но там е "нож с две остриета".

Като цяло е по девствено и нецивилизовано от пасифика но е и по-диво, и там са ме яли най-кръвожадните комари... Друга отличителна черта на Карибите е че нямат определен сух сезон... Вали през цялата година освен през Септември и Октомври когато имат нещо като "сух сезон" (Вали по-малко :) )..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
dea

Мнение от dea »

Благодаря за споделеното! :y:
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
polo26

Мнение от polo26 »

Финален избор. Платих го вече, дано да е готино :):)

http://www.transatholidays.com/Web2/Sea ... D=49204887"
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

polo26 написа:Финален избор. Платих го вече, дано да е готино :):)

Изглежда добре.. :y: :y:
Сподели впечатления като се върнете..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

polo26 написа:Финален избор. Платих го вече, дано да е готино :):)

Готино е - единственото, което може да не ви хареса е, че стаите са доста бейсик, иначе храната по бюфетите е добра, а вечер в алакарте ресторантите е направо супер - особено в "средиземноморския" и италианския (май се казваше Амалфи"). Направете си резервации за всички вечери още в деня на пристигането. Дано всички ресторанти да са отворени, щото съм чул, че по повечето курорти през слабия сезон не всичко е отворено и се правят ремонти. При регистрацията ако бутнеш дискретно $20 няма да имаш проблеми за нищо (запомни на кой си ги дал!) Ние за два дни сменихме 3 стаи. Гледайте в никъф случай де не сте с/у единия ресторант (Каса незнамкваси), защото долу в един от баровете правят караоки от 10-12 PM и е направо ужасно - коридорите са мраморни и 100-те децибела стават 1000. Резорта има два огромни басейна (единия само за възрастни) другия смесен + още един детски с 3 водни пързалки. Плажа (част от огромния Бандерас бей - залива на флаговете) е добър, от едната страна свършва на около километър, заради марината, но от другата е сигурно 10 км без прекъсване. Свободни шезлонги, както покрай басейните, така и на плажа, има по всяко време. Дават безплатно велосипеди, с които можете да отидете до зоологическата градина (минава се през едно огромно голф игрише, Бев. Хилс пасти да яде). Също така на север можете да отидете до Бусериас. Запишете се за еднодневна ексурзия до Лас Калетас - страхотно е.
Приятно изкарване!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор