nellymarinova написа:Не очаквах да ми откажат, тъй като роднините ми са там от 22 години, баба ми е ходила 2 пъти и се е връщала навреме.
Това тях не ги вълнува, визата ти я дават на теб, а не роднините ти.
Така са преценили, така са решили. Субективно е, ама тези неща се решават от хора и се случва.
Не вярвам да променят решението си.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "
pumpy написа:Нищо не забравям. И Монреал може да ти е транзитна точка, но трябва да си готов да покажеш блет, бордни карти до Ванкувър и може би билет за връщане и може би пари и може би, знам ли какво. Тези дни един добър приятел посрещаше гости и докато чакаше на летището му се обади по телефона имиграционния да си поговорят, преди да пусне гостите да влязат в Канада. Ей такива ти ми работи....Иначе всичко е възможно. Един приятел го връщаха ДВА пъти от Сан Франциско до Франкфурт преди да го пуснат в щатите на третия път.....след брак
Да много точно казано, всяка точка в Канада може да ти е транзитна и всичко може да ти поискат като доказателство за намеренията ти, но това е пожелателно, а не задължително... Най-важното в случая е да имаш правдоподобна версия, която да можеш да отстояваш на единия от двата официални езика, пък, ако не може и на испански не е проблем за емиграционните, но да можеш да комуникираш с тях е най-важното, всичко останало, ако можеш, ако не не... Няма да те върнат щом имаш виза бъди рахат...
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
nellymarinova написа:Благодаря! Първият път ми дадоха виза за 6 месеца, аз се върнах след втория. Документите ми бяха изрядни и съм студентка втора година редовно- приложих и уверение от университета. Не очаквах да ми откажат, тъй като роднините ми са там от 22 години, баба ми е ходила 2 пъти и се е връщала навреме. Мисля да им изпратя писмо и да им обясня аргументите ми, но едва ли ще се получи нещо...доста неприятна ситуация.
Ако правилно разбирам сега си студент втора година, така ли е? Ако е така то през 2009 най вероятно си работила и може би това е наклонило везните в полза на това да ти дадат. Сега си студент и за тях си по-потенциален имигрант от един работещ.
Така мисля.