Посъветвайте ме

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Kan_Tangra

Re: Посъветвайте ме

Мнение от Kan_Tangra »

Не съм много сигурен, затова ако искаш можеш да провериш по-подробно (а и интервюиращ като нищо ще те пита дали си проверил предмет по предмет),
но тези специалности избщо не са еднакви.
Твоята компютърни систем и технологии е инжнерна специалност в технически университет. Говорим за хардуер, мрежи и съвсем съвсем малко програмиране.

Computer Science, и аналога му ( на френски): "не знам си какво-informatique"
са 100% софтуер и те разкатават от а до я. Като завършиш имаш едно 4-5 езика минимум, без да броим уеб вариантите и SQL и имаш прилично познание как са програмирани и работят самите компилатори и операционни системи.
Не мисля, че тези специалности имат много общо. И твоя отговорност е, да свериш всеки предмет заедно с конспекта.
Разбира се, може и да бъркам. Не съм се занимавал отдавна с емиграция.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
gurubest

Мнение от gurubest »

Аз проверявах http://info.uqam.ca/" -- абсолютно всичко се покрива, и както се вижда и там учат hardware не само software. Дай да видим какво че направя на езиковите изпити че там ми се струва спекла работа:-)
borkoo
последно предупреждение за БАН

Мнение от borkoo »

martatabs

Не е вярно,че се взема под внимание само най-високо придобитото образование.Под внимание се взема и висшето и средното.За степен на образование ти дават за по-високата степен,тоест от висшето магистър или бакълавар,ако имаш такова разбира се.Но за област на образование могат да ти присъдят точки и за средното образование,ако висшето ти не е сред търсените.И за да не съм голословна веднага давам пример.На сесията през март,наши приятели и съграждани бяха на интервю няколко дена преди нас.Жената беше водеща и двамата инженери по електроника,тоест не са в търсените специалности.Мъжа обаче е завършил техникум по дървообработване и влиза при тия с шесте точки.Почва да говори на мосюто,как ще работи като инженер в Квебек.Човека го прекъснал и му показал високо вдигната дипломата за средно образование.Казва му ,,мосю работи ли ли сте като дърводелец,, нашия ,,ами не,но баща ми е дърводелец и му помага,, Льоблянк ,,парфе мосю ще ви присъдя точки за търсена специалност и в Квебек ще работите точно това,, и човека му писа на сертификата не инженер,а дърводелец,лично го видях.Странното в случая е,че нашия човек е придобил тази диполома преди повече от 15 години.Обаче човека пак му присъдил точки и минаха безпроблемно.
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

borkoo написа:martatabs

Не е вярно,че се взема под внимание само най-високо придобитото образование.Под внимание се взема и висшето и средното.За степен на образование ти дават за по-високата степен,тоест от висшето магистър или бакълавар,ако имаш такова разбира се.Но за област на образование могат да ти присъдят точки и за средното образование,ако висшето ти не е сред търсените.И за да не съм голословна веднага давам пример.На сесията през март,наши приятели и съграждани бяха на интервю няколко дена преди нас.Жената беше водеща и двамата инженери по електроника,тоест не са в търсените специалности.Мъжа обаче е завършил техникум по дървообработване и влиза при тия с шесте точки.Почва да говори на мосюто,как ще работи като инженер в Квебек.Човека го прекъснал и му показал високо вдигната дипломата за средно образование.Казва му ,,мосю работи ли ли сте като дърводелец,, нашия ,,ами не,но баща ми е дърводелец и му помага,, Льоблянк ,,парфе мосю ще ви присъдя точки за търсена специалност и в Квебек ще работите точно това,, и човека му писа на сертификата не инженер,а дърводелец,лично го видях.Странното в случая е,че нашия човек е придобил тази диполома преди повече от 15 години.Обаче човека пак му присъдил точки и минаха безпроблемно.
това е вярно... вместо очакваните точки за магистър по финанси на познат му дадоха за търсена професия, като дърводелец точките :y:
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

gurubest написа:Един бърз въпрос, има ли проблем ако си подадем документите за селекция на аглийски език, защото видях че има бланки и на английски?
по принцип няма проблеми, но от опит ти казвам, че не прави добро впечатление.... аз първия път ги пратих на английски и ме пратиха на изпит да доказвам нива на френски и така.. та заради това имаше и втори опит, който беше много по - добре подготвен, изцяло на френски и отидохме направо на интервю 8) дори успешно при това :)
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Borkoo, при положение, че в конкретния случай средното и висшето са в една област е нормално да вземат предвид по-високата степен.Предполагам martatabs това е имал предвид, а не че по принцип се гледа само висшето.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
borkoo
последно предупреждение за БАН

Мнение от borkoo »

azzura

Не забравяй обаче,че образованията може да бъдат от една област,но едното да е приоритетно,а другото не.Например,може да си със строителен техникум,където специалностите са супер търсени в Квебек и влизат при дванадесете точки.После може да имаш диплома за строителен инженер,каквито в Квебек не търсят.И други примери мога да ти дам.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

azzura написа:Borkoo, при положение, че в конкретния случай средното и висшето са в една област е нормално да вземат предвид по-високата степен.Предполагам martatabs това е имал предвид, а не че по принцип се гледа само висшето.
:y: Правилно! Това съм имал предвид. Ако беше обратното, надали щях да подам документи!

Иначе Боркоо е прав.
Понеже обичам да се ръководя от официалните източници:
Dans le cas où un candidat détient plusieurs diplômes, c’est celui qui donne le plus de points au critère Niveau de scolarité qui doit être pris en compte, et ce, afin de favoriser le candidat. В случая, когато кандидат е придобил няколко дипломи тази, която носи най-много точки по критерий Ниво на образование, трябва да бъдат взети под внимание, с цел да улесни кандидата.
...и...
Lorsqu’un candidat possède 2 diplômes (ou plus) dans des domaines de formation différents et répondant aux conditions d’évaluation, c’est celui qui permet d’obtenir le plus de points à la Liste des domaines de formation qui doit être pris en compte. Когато кандидат притежава две дипломи (или повече) в различни области на образование отговарящи на условията за оценяване, тази която носи повече точки от Списък с образованията, се взима под внимание.
gurubest

Мнение от gurubest »

Аз все пак имам тайните надежди да ми присъдят заради средното където съм техник по електроника, пак там беше май някаква приоритетна професия ще го мисля как да го представя.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Нищо не забравям, Мартата го е цитирал.В случая не се налага да развиваме теории.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
gurubest

Мнение от gurubest »

Montage de câbles et de circuits -- тъкмо гледах конспекта и аз какво съм учил в средното --
мога да кажа че 90% от предметите съм ги учил, дали пък няма да мина първа група?
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

gurubest написа:Montage de câbles et de circuits -- тъкмо гледах конспекта и аз какво съм учил в средното --
мога да кажа че 90% от предметите съм ги учил, дали пък няма да мина първа група?
Ти каква специалност имаш в крайна сметка? :rofl: Доколкото си спомням това последното е свързано с авиониката.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

gurubest написа:Montage de câbles et de circuits -- тъкмо гледах конспекта и аз какво съм учил в средното --
Това, горното, отговаря на това:
- Mécanicien, technicien et contrôleur d’avionique et d’instruments et d’appareillages électriques d’aéronefs (CNP 2244)
- Monteur d’aéronefs et contrôleur de montage d’aéronefs (CNP 9481)
gurubest

Мнение от gurubest »

Явно не съм добър в превода:-(
ще караме от втора група:-)
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

borkoo написа:martatabs

Да се закове някъде и да се огради с рамка! borkoo, благодаря за добрия пример!
Публикувай отговор