налични средства за Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
optics
Модератор

Re: налични средства за Канада

Мнение от optics »

Аз познавам такива които изкараха в Кебек няколко години без кола, а също и такъв (себе си) който изкара 1.5 години в Онтарио без кола.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Бая си изкарал :o
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Работа в Канада бол. Ако не сте придричиви можете да започнете веднага след получаването на социалния номер, или да го раздавате туристи година-две, търсейки някой да оцени качествата ви.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

myhata II написа:Бая си изкарал :o
С членска карта в AVIS и чат пат клиент на 2 други конкурента.
:)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

tonich написа:
Kan_Tangra написа:Трябва да си мн корав пич/магаре, да гледаш семейство с деца без кола.
Става и без кола.
Година и 9 месеца изкарахме на градски транспорт в началото преди да купим кола.
Въпрос на приоритети.

Познавам и такива, които на втория ден си купиха кола. Бяха продали апартамент в България преди да дойдат и кацнаха с достатъчно пари.
Въпрос на приоритети.

Абсолютно е възможно без кола да се кара известно време особено в Монреал. Транспорта си е доста добре уреден.
Дори в момента съм без кола :) Не ми е голям дерт!
Наистина е въпрос на приоритети и възможности разбира се!
Atina78
Обратна връзка:

Мнение от Atina78 »

Квартира - 800, 1200
Храна - към 200-300
Градина за детето - 800, 900, 1200 - зависи колко е голямо детето, като стане на три години става към 700, 800 долара
Кола - има и по 700 долара
Квартирата, интернет , телефонът, кабелната ... се предплащат за няколко месеца понеже си нов и ти затваря парички.
Карти за транспорт
Интервю - 15 март 2011 - успешно :) (party)
Документи до Букурещ - 4 април 2011
Баркодове - 11 май 2011
Медицински - получени на 11.11.2011, направени на 21.11.2011
ОК на медицинските - 14.12.2011
hanasparuh

Мнение от hanasparuh »

ablood написа:Работа в Канада бол. Ако не сте придричиви можете да започнете веднага след получаването на социалния номер, или да го раздавате туристи година-две, търсейки някой да оцени качествата ви.
Зависи какви са ти целите: да работиш цял живот като вол или да си изградиш среда и да станеш част от обществото. Аз го "раздавах турист" една година за да науча френски и не съжалявам. Това което повече съжалявам е че не го научих този ф... френски преди да дойда - щеше да ми отнеме далеч по-малко време.

Е, ако си със семейство с деца е дуга работа - единия родител се принася в жертва и бачка за да може другия да стъпи на крака (разбирай говорим език и работа по специалноста, което отнема мноооого време).
България е моята Родина!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

hanasparuh написа:Зависи какви са ти целите: да работиш цял живот като вол или да си изградиш среда и да станеш част от обществото. Аз го "раздавах турист" една година за да науча френски и не съжалявам.
Ако беше работил фул тайм преди КОФИ-то и парт тайм по време на КОФИ-то, като мен щеше да съжаляваш ли? Изработеното отиде за даунпеимънт, вместо за "туризъм".

Хора и приоритети всякакви.

Стана ми интересно каква среда си си изградил, вместо да работиш? ;)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Kan_Tangra написа:Трябва да си мн корав пич/магаре, да гледаш семейство с деца без кола.
И сега сигурно ще отворите една тема да питате колко струва кола в Канада.
Освен това 1700 за 3-4 човека са само наема, най-основната храна, и евентуално обществен транспорт и ток. Има и всевъзможни непредвидени разходи.
Без да се работи, и да има непрекъснат паричен поток е абсурд. Освен ако не си заможен. И си нямаш парични потоци без работа.
Хех на някой и това им се е налагало...
Taxation is theft.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

hanasparuh написа:
ablood написа:Работа в Канада бол. Ако не сте придричиви можете да започнете веднага след получаването на социалния номер, или да го раздавате туристи година-две, търсейки някой да оцени качествата ви.
Зависи какви са ти целите: да работиш цял живот като вол или да си изградиш среда и да станеш част от обществото. Аз го "раздавах турист" една година за да науча френски и не съжалявам. Това което повече съжалявам е че не го научих този ф... френски преди да дойда - щеше да ми отнеме далеч по-малко време.

Е, ако си със семейство с деца е дуга работа - единия родител се принася в жертва и бачка за да може другия да стъпи на крака (разбирай говорим език и работа по специалноста, което отнема мноооого време).
:y:
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

А вариант да си жена без кола няма ли? Ееех, разглезени мъжленца!
Баба ти все с кола е пазарувала едно време и отглеждала деца!
Аз моичкия го тътрузех до детската градина на колело с бебешка седалка, а дъщерята трамбоваше пеша. Провигото беше на 2 спирки разстояние. Айде, пак пеша! Затова пък съм във форма. Мога да те въртя на ламбада на малкият си пръст. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Некой хора бъркат държавата,разстоянията и климата,личи си че са проходили на червения килим
Много важно за всички нови
Автомобил
Телефон
Интернет
Без тези неща сте загубени
Успех :y:
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Нищо не бъркам! За разлика от тебе не съм висяла по плейбой барове и прочие, а съм се грижила за децата си точно както го описах. При лошо време взимахме автобуса с малкия, а баща ми (когато не беше зает) взимаше голямото дете с колата. Година и половина нямахме кола, но имахме червени книжки може би... ;) (към Мухата:що ли не вземеш да се гръмнеш!), та устояхме идеологически на големия студ. :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
hanasparuh

Мнение от hanasparuh »

Кола или без кола - безсмислен спор - зависи къде си: в Монтреал - не ти трябва; извън Монтреал - не можеш бе кола

Ако искаш да разнясяш пици - купуваш нещо до 1000, да се движи без да се разпада; ако не: карта за метрото и автобусите: 80/месец

Колата е последна грижа: за тези от Монтреал, знаят къде е Saint-Hubert, на 30-ката и 112 (там работя): две години пътувах с обществен транспорт от CdN до там: влак, метро, автобус 90 минути; с кола: 40 минути, когато моста не е задръстен :-(. Схващате идеата...
България е моята Родина!
hanasparuh

Мнение от hanasparuh »

Atina78 написа:
Храна - към 200-300
Много си икономичен с храната... това беше преди 10 години; сега по толкова на човек, че и повече
България е моята Родина!
Публикувай отговор