налични средства за Канада
- optics
- Модератор
Re: налични средства за Канада
Аз познавам такива които изкараха в Кебек няколко години без кола, а също и такъв (себе си) който изкара 1.5 години в Онтарио без кола.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Бая си изкарал 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- ablood
- Обратна връзка:
Работа в Канада бол. Ако не сте придричиви можете да започнете веднага след получаването на социалния номер, или да го раздавате туристи година-две, търсейки някой да оцени качествата ви.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- optics
- Модератор
С членска карта в AVIS и чат пат клиент на 2 други конкурента.myhata II написа:Бая си изкарал

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
tonich написа:Става и без кола.Kan_Tangra написа:Трябва да си мн корав пич/магаре, да гледаш семейство с деца без кола.
Година и 9 месеца изкарахме на градски транспорт в началото преди да купим кола.
Въпрос на приоритети.
Познавам и такива, които на втория ден си купиха кола. Бяха продали апартамент в България преди да дойдат и кацнаха с достатъчно пари.
Въпрос на приоритети.
Абсолютно е възможно без кола да се кара известно време особено в Монреал. Транспорта си е доста добре уреден.
Дори в момента съм без кола

Наистина е въпрос на приоритети и възможности разбира се!
Квартира - 800, 1200
Храна - към 200-300
Градина за детето - 800, 900, 1200 - зависи колко е голямо детето, като стане на три години става към 700, 800 долара
Кола - има и по 700 долара
Квартирата, интернет , телефонът, кабелната ... се предплащат за няколко месеца понеже си нов и ти затваря парички.
Карти за транспорт
Храна - към 200-300
Градина за детето - 800, 900, 1200 - зависи колко е голямо детето, като стане на три години става към 700, 800 долара
Кола - има и по 700 долара
Квартирата, интернет , телефонът, кабелната ... се предплащат за няколко месеца понеже си нов и ти затваря парички.
Карти за транспорт
Интервю - 15 март 2011 - успешно
(party)
Документи до Букурещ - 4 април 2011
Баркодове - 11 май 2011
Медицински - получени на 11.11.2011, направени на 21.11.2011
ОК на медицинските - 14.12.2011

Документи до Букурещ - 4 април 2011
Баркодове - 11 май 2011
Медицински - получени на 11.11.2011, направени на 21.11.2011
ОК на медицинските - 14.12.2011
-
Зависи какви са ти целите: да работиш цял живот като вол или да си изградиш среда и да станеш част от обществото. Аз го "раздавах турист" една година за да науча френски и не съжалявам. Това което повече съжалявам е че не го научих този ф... френски преди да дойда - щеше да ми отнеме далеч по-малко време.ablood написа:Работа в Канада бол. Ако не сте придричиви можете да започнете веднага след получаването на социалния номер, или да го раздавате туристи година-две, търсейки някой да оцени качествата ви.
Е, ако си със семейство с деца е дуга работа - единия родител се принася в жертва и бачка за да може другия да стъпи на крака (разбирай говорим език и работа по специалноста, което отнема мноооого време).
България е моята Родина!
- ablood
- Обратна връзка:
Ако беше работил фул тайм преди КОФИ-то и парт тайм по време на КОФИ-то, като мен щеше да съжаляваш ли? Изработеното отиде за даунпеимънт, вместо за "туризъм".hanasparuh написа:Зависи какви са ти целите: да работиш цял живот като вол или да си изградиш среда и да станеш част от обществото. Аз го "раздавах турист" една година за да науча френски и не съжалявам.
Хора и приоритети всякакви.
Стана ми интересно каква среда си си изградил, вместо да работиш?

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- mortigur
- Обратна връзка:
Хех на някой и това им се е налагало...Kan_Tangra написа:Трябва да си мн корав пич/магаре, да гледаш семейство с деца без кола.
И сега сигурно ще отворите една тема да питате колко струва кола в Канада.
Освен това 1700 за 3-4 човека са само наема, най-основната храна, и евентуално обществен транспорт и ток. Има и всевъзможни непредвидени разходи.
Без да се работи, и да има непрекъснат паричен поток е абсурд. Освен ако не си заможен. И си нямаш парични потоци без работа.
Taxation is theft.
hanasparuh написа:Зависи какви са ти целите: да работиш цял живот като вол или да си изградиш среда и да станеш част от обществото. Аз го "раздавах турист" една година за да науча френски и не съжалявам. Това което повече съжалявам е че не го научих този ф... френски преди да дойда - щеше да ми отнеме далеч по-малко време.ablood написа:Работа в Канада бол. Ако не сте придричиви можете да започнете веднага след получаването на социалния номер, или да го раздавате туристи година-две, търсейки някой да оцени качествата ви.
Е, ако си със семейство с деца е дуга работа - единия родител се принася в жертва и бачка за да може другия да стъпи на крака (разбирай говорим език и работа по специалноста, което отнема мноооого време).

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
А вариант да си жена без кола няма ли? Ееех, разглезени мъжленца!Kan_Tangra написа:Трябва да си мн корав пич/магаре, да гледаш семейство с деца без кола.
Баба ти все с кола е пазарувала едно време и отглеждала деца!
Аз моичкия го тътрузех до детската градина на колело с бебешка седалка, а дъщерята трамбоваше пеша. Провигото беше на 2 спирки разстояние. Айде, пак пеша! Затова пък съм във форма. Мога да те въртя на ламбада на малкият си пръст.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Некой хора бъркат държавата,разстоянията и климата,личи си че са проходили на червения килим
Много важно за всички нови
Автомобил
Телефон
Интернет
Без тези неща сте загубени
Успех
Много важно за всички нови
Автомобил
Телефон
Интернет
Без тези неща сте загубени
Успех

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Нищо не бъркам! За разлика от тебе не съм висяла по плейбой барове и прочие, а съм се грижила за децата си точно както го описах. При лошо време взимахме автобуса с малкия, а баща ми (когато не беше зает) взимаше голямото дете с колата. Година и половина нямахме кола, но имахме червени книжки може би...
(към Мухата:що ли не вземеш да се гръмнеш!), та устояхме идеологически на големия студ. 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

-
Кола или без кола - безсмислен спор - зависи къде си: в Монтреал - не ти трябва; извън Монтреал - не можеш бе кола
Ако искаш да разнясяш пици - купуваш нещо до 1000, да се движи без да се разпада; ако не: карта за метрото и автобусите: 80/месец
Колата е последна грижа: за тези от Монтреал, знаят къде е Saint-Hubert, на 30-ката и 112 (там работя): две години пътувах с обществен транспорт от CdN до там: влак, метро, автобус 90 минути; с кола: 40 минути, когато моста не е задръстен
. Схващате идеата...
Ако искаш да разнясяш пици - купуваш нещо до 1000, да се движи без да се разпада; ако не: карта за метрото и автобусите: 80/месец
Колата е последна грижа: за тези от Монтреал, знаят къде е Saint-Hubert, на 30-ката и 112 (там работя): две години пътувах с обществен транспорт от CdN до там: влак, метро, автобус 90 минути; с кола: 40 минути, когато моста не е задръстен

България е моята Родина!
-
Много си икономичен с храната... това беше преди 10 години; сега по толкова на човек, че и повечеAtina78 написа:
Храна - към 200-300
България е моята Родина!