от 5-ти пдекември 2011- задължителен изпит по френски
- jasmin_veni
Re: от 5-ти пдекември 2011- задължителен изпит по френски
Да, не изключва тази възможност. Просто се чудя дали си струва да се засилваме сега за TCF или да чакам акюзе и евентуално изискани документи.
Като гледам тенденцията от последните дни, дори и да не изискат сертификат, когато са ти отворили досие и си получил съответното акюзе, нищо чудно на интервюто да те забият с въпроса "защо нямате сертификати, като според новите промени се изисква за всички кандидати".
Като гледам тенденцията от последните дни, дори и да не изискат сертификат, когато са ти отворили досие и си получил съответното акюзе, нищо чудно на интервюто да те забият с въпроса "защо нямате сертификати, като според новите промени се изисква за всички кандидати".
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.

Полет - 26.05.2014г.
Според мен е добре да се явите на тест, дори и само за да видите накъде сте. Аз се чувствах уж много спокойна, обаче като отидохме на ТСФК, където масово се пускаха текстове с квебекски акцент и установих как почти нищо не чувам. Иначе с френския съм ОК. Абе много е различно, а и напрежението от личния контакт с изпитващия си казва думата.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Представянето на сертификат за език не замества интервюто.
пускам линк за сесиите на TCFQ, просто за инфо. За БГ, мисля, че са оторизирани ИЧС, Френски институт и Алианс франсез.
цък
jasmin_veni, не се изисква задължително за всички кандидати, аз и по-нагоре писах, никой не ни задължава, просто няма да ни дадат точки за езика
Честно казано аз го очаквах, но не толкова скоро.
Но ако това е цената, за да се раздвижат нещата. Е, съгласна съм.
karelia79, мерси, че сподели твоя опит
пускам линк за сесиите на TCFQ, просто за инфо. За БГ, мисля, че са оторизирани ИЧС, Френски институт и Алианс франсез.
цък
jasmin_veni, не се изисква задължително за всички кандидати, аз и по-нагоре писах, никой не ни задължава, просто няма да ни дадат точки за езика

Честно казано аз го очаквах, но не толкова скоро.
Но ако това е цената, за да се раздвижат нещата. Е, съгласна съм.
karelia79, мерси, че сподели твоя опит
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Ще се радвам да е така, да са третирани по старите критерри.
Прави ми впечатление , че зверски са качили изискванията за английския.
ЙЕЛТС - 8 за напреднал! Направо си надминаха критериите на федералната.
Аз паралелно с френскя се готвя от доста време за Йелтс, и май не съм си губил времето.
Но 8 е много високо и трудно постижимо, 7,5 мисла че ще хвана но 8....
Прави ми впечатление , че зверски са качили изискванията за английския.
ЙЕЛТС - 8 за напреднал! Направо си надминаха критериите на федералната.
Аз паралелно с френскя се готвя от доста време за Йелтс, и май не съм си губил времето.
Но 8 е много високо и трудно постижимо, 7,5 мисла че ще хвана но 8....

Независимо от това дали ни хващат или не новите критерии, аз бих препоръчал на всеки , който се чувства готов да се яви на тест.jasmin_veni написа:Да, не изключва тази възможност. Просто се чудя дали си струва да се засилваме сега за TCF или да чакам акюзе и евентуално изискани документи.
Нищо не губиш, а може само да имаш по-голяма увереност за интервюто. Лично аз ще изчакам, тъй като дори и парите още не са изтеглили и няма да се класирам за тази сесия. Със сигурност след няколоко месеца ще се явя на тест. Дразня се само за ЙЕЛТС,
защото там е задължително да се отдели време за подготовка за формата на теста. А това гълта време, и с тази 8-ца...
Това означава ли, че сега когато сме събрали (но не сме ги пуснали) всички документи , трябва наново да сядаме да учим френски за доказване на ниво!
за съжаление даmimka3214 написа:Това означава ли, че сега когато сме събрали (но не сме ги пуснали) всички документи , трябва наново да сядаме да учим френски за доказване на ниво!

другият вариант, за който се сещам за повече минуси, отколкото плюсове, е да се пуснат документите, а след няколко месеца да се пусне сертификата. Всъщност това е при положение, че акюзето се бави 6 месеца. Но наистина мисля, че е много условен този вариант.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
- Famille Yantchevi
Здравейте,
Коригирам поста си, защото не съм сигурна, че съм права и да не взема да подведа някой.
Коригирам поста си, защото не съм сигурна, че съм права и да не взема да подведа някой.
Последно промяна от Famille Yantchevi на Вто Дек 06, 2011 9:49 am, променено общо 1 път.
Вик написа: Нищо не губиш, а може само да имаш по-голяма увереност за интервюто.
От личен опит: абсолютно си прав

Аз се явих 2 пъти на ТСФ и един път на ДЕЛФ - опита с изпитите определено помага за интервюто.
За всеки изпит е така и има определена стратегия, освен знанията. Защото при ТСФ-а - повярвайте ми, въпреки знанията, ако не се приложи правилната стратегия на изпита в частта със слушането, резултата е отчайващ.Вик написа:Дразня се само за ЙЕЛТС,
защото там е задължително да се отдели време за подготовка за формата на теста. А това гълта време, и с тази 8-ца...
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Не, не се чудят, а вече са го решили. Както някой се изрази наскоро във форума - на тях им трябват квалифицирани работници, а не ученици по френски, които държавата да издържа.Famille Yantchevi написа:Чудят се вече как да ни орежат. Никъде не ни искат, брей!
И не го приемай лично - процедурата не важи само за българи...
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- jasmin_veni
Ако не сме включени в тази сеия януари-февруари ще се явя на TCF. За ЙЕЛТС ще ми трябва по-стабилна подготовка. Някак толкова свикнах с френския, толкова тестове и упражнения направих, че ще ми трябва време са влеза в час с изискванията за ЙЕЛТС.
Обаче сега ми се струва по-реално да започна да се готвя за ... интервю. Независимо, че няма акюзе или дърпане от картата.
Току виж всичко станало за отрицателно време и получим поканата

Обаче сега ми се струва по-реално да започна да се готвя за ... интервю. Независимо, че няма акюзе или дърпане от картата.
Току виж всичко станало за отрицателно време и получим поканата

DSC Виена - 03.06.2011г.
Полет - 26.05.2014г.

Полет - 26.05.2014г.
Здравейте, от всичко казано до тук излиза, че без сертификати за език няма смисъл да се изпращат документи, които мислех да изпратя днес.
-
И ние мислехме преди Коледа да ги пуснем
А без точки за език по мои сметки 1 точка не ни стига. Явно ще трябва да изкарам документ поне за А1, за да ми стигнат точките и после до интервюто да доусъвършенстваме. А някой знае ли дали документа за ниво на завършен курс в Алианс Франсез ще го признаят.

А без точки за език по мои сметки 1 точка не ни стига. Явно ще трябва да изкарам документ поне за А1, за да ми стигнат точките и после до интервюто да доусъвършенстваме. А някой знае ли дали документа за ниво на завършен курс в Алианс Франсез ще го признаят.
Изпратени/Получени в Монреал- 05.07.2012/09.07.2012
Ти как го измисли това, че без точки за език 1 точка не ви стига? Аз мисля, че такъв случай няма. Най-вероятно нещо не си сметнала правилно. При максимални точки за възраст и образование за двамата, стаж, 2 деца под 12 години например и 1 точка за финансова независимост, се получават 51 точки. Освен с област на образование, но там е много относително дали ще ти я признаят и е рисково да разчиташ на това. А не съберете ли 57 точки минимум, няма да има интервю със сигурност.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
-
А ние ги пуснахме на 5-тиииии. И сега кво? Трябва да търча за тест по френски и да го пращам след документите...А имам франкофонски сертификат от Монреал, който сигурно няма да сработи при това положение...
Документи за Виена - 05.12.2011