Google Street View влиза в България.

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
optics
Модератор

Re: Google Street View влиза в България.

Мнение от optics »

еее, оляли са се:
вижте тука:
89 улица „Ангел Кънчев“, Stara Zagora, Stara Zagora Province, Bulgaria
това въобще какво view e ???
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

optics написа:това въобще какво view e ???
Хахаха, бой на негри в тъмна нощ. Издънка, обаче като кривнеш малко в друга посока и се оправя. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Абе кривнах аз. Пуснах им месидж да минат пак.

Като цяло много се депресирах из Зарата!

И в София са същите л..на!
Огледах около цум - после нагоре по Витошка чак до оранжевия камион. После скочих от другата страна на ъгъла на витошка и патриарха. Оттам може да се влезе в самия парк дето е петокрилия - и там пълна разруха и депресия....
Има много хора из тоя парк пред ендекато на културата ;-) дето не са им замазали физиономиите, но предполагам това ще е по-скоро повод за хвалби отколкото някой да се жалва. Има и един работник спящ на пейка... хехе то цели игри може да се организират - "Намерете спящия работник".... а по някое време без да се усетиш те хвърля в подлеза. Там в тъмното от уплах си спомних Doom и започнах да натискам 4-ката да съм нащрек с базуката.

Свалих няколко скрийншота. Ще ги кача ей сега.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Май наистина са снимали oт колело. :D

Сори забравих да я резна.
Дай да си направим компетишън кой ще качи най-голямото гето. Екстра кредит ако не е циганска махала.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Предлагам да се ограничим до 800 пиксела ширина
Аз за гето конкурс няма да участвам, но дори най-централни места из София като Московска (и ендекато дето споменах) имат вид на пълна разруха и цигания.

2 юни 2012, budtel
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Дано скоро да има обновяване на снимките, че доста неща не са вече същите. Говоря за Бургас. И дано да изберат някой по-хубав сезон, пролет/лято например.
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

martatabs написа: И дано да изберат някой по-хубав сезон, пролет/лято например.
Съмнявам се да те огрее - вероятно нарочно снимат през ранна пролет, заради липсата на растителност, която иначе би закривала "гледката".
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

optics написа:Предлагам да се ограничим до 800 пиксела ширина
Вече не е нужно да се мащабира предварително снимката. Въведох нов BBCode Tag, който се вижда в прозореца за редактиране като wimg=
Работи на същия принцип като стандартния img таг, но с възможност за добавяне на размер за ширина на снимката след = като височината автоматично се намалява съгласно пропорцията.
Например ако снимката е на адрес

Код за потвърждение: Избери целия код

http://www.kartinka.com/snimka.jpg
тогава вмъкването в пост с определяне на ширина от 800 пиксела (да речем стандартно снимката е 2000х1200) става по следния начин:

Код за потвърждение: Избери целия код

[wimg=800]http://www.kartinka.com/snimka.jpg[/wimg]
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

martatabs написа:Дано скоро да има обновяване на снимките, че доста неща не са вече същите. Говоря за Бургас. И дано да изберат някой по-хубав сезон, пролет/лято например.
Много е забавно, защото са минавали зимата и лятото :D и са смесвали. На две места в различни краища на България видях как кат о завиеш снега изчезва и всичко става зелено :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Смело мога да твърдя, че Гугъл са направили нещо наистина невероятно и разбиха всичките ми очаквания с осъществяването на Street View кампанията в България. Оказва се, че Гугълмобилите са обиколили всяко кътче на страната. Може да се видят улиците от възможно най-забутаните села в България. Например ето тук един невероятен снежен изглед от с. Гела - малко селце в Родопите с население от 60 души, намиращо се в красива местност в подножието на връх Перелик на кота 1450 м. :y: :clap:
Както виждам може би ще е добре да се направи състезание кой ще открие селце, в което няма Street View. :D

ПП. Това е върхът - изглед от най-югоизточната точка на България - с.Резово. Отсреща се вижда турския бряг.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

MrGeek написа:Смело мога да твърдя, че Гугъл са направили нещо наистина невероятно и разбиха всичките ми очаквания с осъществяването на Street View кампанията в България. Оказва се, че Гугълмобилите са обиколили всяко кътче на страната. Може да се видят улиците от възможно най-забутаните села в България.
E, чак пък толкоз. :D

Аз поразгледах две села из резерват Северозапад - минали са само по улиците на главен път, което не е болка за умиране.

Другото е пешеходните зони - Плевен и Враца погледнах. По пешеходните зони не можеш да "минеш"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Заклевам се, не съм търсил жени по анцузи! Цъкнах случайно на тази улица и какво да видя - мацка по анцуг. Тя може и да не е характерна, но графитите и разбитите тротоари са много характерни.
Изображение

2 юни 2012, budtel
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Инвазията на голия бетон за която говорех. Очаквам сфбг да опровергае че са го покрили със сиенит или най-малкото балчишки варовик.

Изображение

2 юни 2012, budtel
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Ivan1007 написа:Другото е пешеходните зони - Плевен и Враца погледнах. По пешеходните зони не можеш да "минеш"
Става въпрос за улици, по които може да мине Гугълмобила. По затворените пешеходни зони няма как да стане тази работа, май за кампанията не са имали от специалните мобилните устройства, с който оператора просто може да се разхожда и да снима. Въпреки това според мен става въпрос за невероятна по мащаби операция - да се обиколят всички пътища и улици из страната, по които може да мине автомобил (най-вече като се има предвид състоянието на пътната инфраструктура из дълбоката провинция).
optics написа:Заклевам се, не съм търсил жени по анцузи!
Хахахаха, това беше яко! :D
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

MrGeek написа: Например ето тук един невероятен снежен изглед от с. Гела - малко селце в Родопите с население от 60 души, намиращо се в красива местност в подножието на връх Перелик на кота 1450 м.
Благодаря, че ни показа това селце! Изглежда интересно и трябва да го посетя. 8)
MrGeek написа:Това е върхът - изглед от най-югоизточната точка на България - с.Резово. Отсреща се вижда турския бряг.
Там съм ходил. Вдясно, зад параклиса има видимост към турския граничен пост - бяла вишка и се виждат турските граничари.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"