За кого ще гласувате на парламентарните избори 2011-а?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.

За кандидата на коя партия ще гласувате на парламентарните избори 2011-а?

Анкетата свършва на Нед Май 01, 2011 12:32 am

Consevative Party of Canada
20
41%
Liberal Party of Canada
9
18%
NDP
0
Няма гласували
Bloc Québécois
3
6%
Green Party of Canada
1
2%
Друг
0
Няма гласували
Не желая да гласувам
4
8%
Нямам право да гласувам
12
24%

Общо гласове: 49
miteto
Модератор

Re: За кого ще гласувате на парламентарните избори 2011-а?

Мнение от miteto »

becks написа:Честно да ти кажа, по-добре да изберат гея, отколкото прасето.

А за 1 милиард долара изхарчени за глупости, може да се обърнеш към Харпър - над 1 милиард изхарчени за срещата на Г20
Страшен аргумент - "по-добре гея, отколкото прасето". Така и не разбрах какво точно е правил безценния ти Милър, дето сега Форд не го прави. Или какво би направил невероятния гей, което Форд не би направил. Освен да позволи да се продухат 1 милиард в джобовете на приятели-контрактори, докато е министър ;)
Харпът ще го питам като тръгне да се кандидатира за кмет на Торонто. Но си мисля, че охраната на най-важните хора на света не е евтина. Резултатът от Г20 поне е престиж за Канада. Същият резултат (престиж) е и от олимпиадата във Ванкувър и разходите са подобни. Резултата от eHealth е геврек + доста хора с "невероятните" умения да произвеждат софтуерно нищо, са билвали по $1500 на ден ;)
becks

Мнение от becks »

miteto написа:
becks написа: Така и не разбрах какво точно е правил безценния ти Милър, дето сега Форд не го прави. Или какво би направил невероятния гей, което Форд не би направил.
Ами и аз това казвам. Нищо от това, което обеща Форд не се случи. В първия си бюджет направи следното:

- Спря таксата за стикери за колите - около 60 милиона
- В същото в време затвори една библиотека, намали автобусите по 30 линии и спря строежа на 1 хокейна полощадка - общо около 60 милиона, за да компенсира за горе споменатите 60 милиона.

Няма що, спряхме изтичането на средства! Тези 60 милиона "спестени" са на фона на 9.2 милиарда общински бюджет ;)

А, забравих - едно от първите му решения беше за увеличаване на цената на билетчето за градския транспорт (добре, че не мина).
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

becks написа:
miteto написа:
becks написа: Така и не разбрах какво точно е правил безценния ти Милър, дето сега Форд не го прави. Или какво би направил невероятния гей, което Форд не би направил.
Ами и аз това казвам. Нищо от това, което обеща Форд не се случи. В първия си бюджет направи следното:

- Спря таксата за стикери за колите - около 60 милиона
- В същото в време затвори една библиотека, намали автобусите по 30 линии и спря строежа на 1 хокейна полощадка - общо около 60 милиона, за да компенсира за горе споменатите 60 милиона.

Няма що, спряхме изтичането на средства! Тези 60 милиона "спестени" са на фона на 9.2 милиарда общински бюджет ;)

А, забравих - едно от първите му решения беше за увеличаване на цената на билетчето за градския транспорт (добре, че не мина).
Бах таа златна библиотека и хокейна площадка за 60 милиона :o Ми дай за всяка библиотека в Торонто да слагаме по още един стикер, докато цената на стикерите надмине авто-застраховката, дано да им стигнат. Интересно в другите градове как строят библиотеки и хокейни площадки без втори стикер...
Както и да е, повече не ми се спори излишно, но е показателно доколко мнения във форум могат да променят убежденията - нито ти започна да харесваш Форд, нито аз гея или пък Милър!
becks

Мнение от becks »

Така е, а и темата е за федералните избори
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Omega3

Мнение от Omega3 »

Харпьр беше осьден от Парламента начело с Предцедателя му, че правителството му льже в Парламента и за фалшифициране на официален документ. Това не е малко. Даже бих казал пьлно отричане на демократичните ценности. Ако ми кажат, че Кадафи льже и фалшифицира не бих се учудил, но правителството на Канада?

Един от неговите министри преди време си подаде оставката защото беше забравил секретни документи на НАТО при любовницата си. Пьлни аматиори стават министри. Невероятно.

Да не забравим, че Канада, под правителството на Харпьр, за пьрви пьт не успя да спечели място в Сьвета на ООН. За пьрви пьт в историята си.

Да не забравяме още, че международният имидж на Канада е доста спаднал най вече след идването на правителството на Харпьр.

Да не забравяме 1 милиарда долара бяха изхарчени за 3 дена около г7 и Г20 и че около 30 милиарда ще бьдат дадени за някакви си самолети. За какво се готвим?

Браво на Харпьр, че не спонсорита оная арена в Кебек и успя да рещи оттеглянето на Канада от Афганистан.

Браво на Харпьр за иконоческите му политика. Канада се справи най добре по време на кризата. Харесват ми и усилията на правителството да намали тази чудовищна мащина наречера дьржавен апарат.

За кой ще гласувам не знам. Интересно. За пьрви пьт виждам статистическо проучване в което да няма вьзможност да отговориш Не знам. Аз мисля, че в дадената обстановка в Канада, поне половината от гласоподавателите не знаят за кого да гласуват за момента.
petar krastev
Напуснал форума

Мнение от petar krastev »

За Bloc Quebecois,за кой друг и като спечелим-референдум и се отцепваме.Кебек ще стане енергийно независим и тогава ще видите федералисти мръсниии,гадниии.
Vive le Quebec libre....sti.
miko

Мнение от miko »

Omega3 написа:
Да не забравяме още, че международният имидж на Канада е доста спаднал най вече след идването на правителството на Харпьр.
Това не е негова заслуга , а ана Пол Мартин. Който е един от най- корумпираните министри , но и най-успели финанасови министри.
Благодарение на либералите Канада влезе в кризата с 15 милиарда буджетен излишък, а сега Харпър иска да похарчи 30 за американски самолети. Най-смешното е , че повечето му министри са пълни дилетанти и не могат да си оправят документите. На Канада тези самолети щели да струват 65 милиона на парче , като за американската армия стрували 110 .

Най-лошото е , че от другата страна няма алтернатива .
Ще има много тежък ден на размисъл с дъх на Джак Даниелс.
pumpy

Мнение от pumpy »

petar krastev написа:За Bloc Quebecois,за кой друг и като спечелим-референдум и се отцепваме.Кебек ще стане енергийно независим и тогава ще видите федералисти мръсниии,гадниии.
Ама те не могат да спечелят повече места от колкото имат все едно. Мисля, че максимума депутати, който може да изправи Кебек за около 70. Е, и всичките 70 да са блокисти пак не виждам какво точно печелят ?
А аз съм за отцепване, за видим тогава, кой ще плаща социала и социализъма като цяло.....
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

IRA написа:Аз няма да гласувам, не съм в Канада тогава. .
Аве и аз няма да съм в Канада тогава.

То има начин де:

http://www.elections.ca/content.aspx?se ... pre&lang=e"

Ама се чудя заслужава ли си да се напъвам. В Калгари и "гумено пате" да сложат за кандидат на консерваторите ще го изберат. :tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

MrGeek написа:Ванка, вече се бях притеснил, че спря да пускаш теми напоследък. :D
...
За мен въпроса за кого ще гласувам не стои изобщо. :!:
А, здрасти! :D

Аве то у форума скука, у политиката скука, та рекох да врътна една анкета ... :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

petar krastev написа:За Bloc Quebecois,за кой друг и като спечелим-референдум и се отцепваме.Кебек ще стане енергийно независим и тогава ще видите федералисти мръсниии,гадниии.
:x
pumpy написа:А аз съм за отцепване, за видим тогава, кой ще плаща социала и социализъма като цяло.....
:y: :handshake:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
petar krastev
Напуснал форума

pumpy написа:
А аз съм за отцепване, за видим тогава, кой ще плаща социала и социализъма като цяло.....
Пумпи с тебе може да се спори креативно някакси,така че аз мисля че плащането на социала в Кебек от цяла федерална Канада е мит някакъв.
Поглеждам последния си фиш от седмичната заплата и гледам какво съм платил като данъци.
Imp.fedl-198.03$
rent.gov-80.67$
cot A-E-22.92$
Или грубо 300$ седмично от мене отиват само за Федерална Канада като данъци,останалото за Кебек.Оттелно плащаме и такса 7% или колко беше там,когато купуваме стоки и услуги,които пари отиват пак в Федералния бюджет.Според мене се получава нещо като-ние даваме,после те връщат и положението идва 50 на 50(горе-долу).
И аз съм против преиграването с социалната помощ,което си е чисто използвачество.Също така съм последовател на принципа,че Съединението прави силата,да не си помислиш,че утре ще нарамя една пушка и ще хвана гората за да отцепвам Кебек.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

petar krastev написа:Или грубо 300$ седмично от мене отиват само за Федерална Канада като данъци,останалото за Кебек.Оттелно плащаме и такса 7% или колко беше там,когато купуваме стоки и услуги,които пари отиват пак в Федералния бюджет.Според мене се получава нещо като-ние даваме,после те връщат и положението идва 50 на 50(горе-долу).
Не се съмнявай дори и за секунда, че ако Квебек се отцепи много от социалните придобивки ще отпаднат по-бързо, отколкото можеш да кажеш Ostie. Няма друга провинция/щат на този континент с такива социални блага (не че е лошо да ги има) и наличието им не е щото финансовия министър на Квебек е бог или щото провинциалното правителство държи многомилиарден бюджетен излишък в продължение на години ;)
petar krastev
Напуснал форума

Не знам Мите,пък и не искам да разбирам какво ще стане ако Кебек се отцепи.Аз ако можех да правя такива дълбоки анализи щях да пиша статии в The Ecomomist i Observer.Само давам пример,че Кебек като провинция също дава пари на федерална Канада.Парите циркулират и в двете посоки,но кой дава повече и кой получава по-малко не знам,пък и не вярвам някой от тук пишещите да знае с сигурност.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Omega3 написа:Харпьр беше осьден от Парламента начело с Предцедателя му, че правителството му льже в Парламента и за фалшифициране на официален документ.
Омега, гледам много лесно си се вързал на политическите талибани. Май изобщо не си даваш сметка, че никой никого не е осъждал, ами просто си плещят глупости, щото демокрацията им го позволява. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор