Здравословни проблеми за новобранци в Квебек
Re: Здравословни проблеми за новобранци в Квебек
Права е omara, има го тоя момент с натоварването на организма. Трудно може да се сравни с преместване от един град в друг.
- optics
- Модератор
Освен точка 5 другите ми идват малко като теория на конспирацията.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
А защо да са конспирация? Според мен си е прав човека.
Който не внимава с какво се храни, няма как да е внимателен и какво мисли, а мислите като не са наред, то и думите, и делата са същите.
Според мен спасението тук е в консумацията на био-продукти само, ама за това се изисква добър стандарт
А иначе към петте точки бих добавил и още една - различна микросреда (вируси, бактерии). Тази микросреда присъства навсякъде - в храна, в обществен транспорт. Така че няма как да не се разболее човек от нещо под напора на всички тия фактори.
Аз като по чудо прескочих трите месеца, но после като се почна - леле, мале.
Който не внимава с какво се храни, няма как да е внимателен и какво мисли, а мислите като не са наред, то и думите, и делата са същите.
Според мен спасението тук е в консумацията на био-продукти само, ама за това се изисква добър стандарт

А иначе към петте точки бих добавил и още една - различна микросреда (вируси, бактерии). Тази микросреда присъства навсякъде - в храна, в обществен транспорт. Така че няма как да не се разболее човек от нещо под напора на всички тия фактори.
Аз като по чудо прескочих трите месеца, но после като се почна - леле, мале.
< L'aigle ne chasse pas aux mouches >
Аз пьк се разболях, чак след четири години, но пьк беше много яко. Карах с около 90 по Метрополитьн и изведньж повьрнах. чувствах се зле преди да повьрна, но не предполагах, че ще стане така. Бях сам и добре, че имах под рька един плик на макси
Преди да дойдем, детето го взехме на собствена отговорност от инфектиозното отеделение в София, 5 часа преди полета. След пристигането ни тук, сьстояните му се влоши, отидохме в Сент Жустин и си платихме около 500$. Асигуровката влизаше в сила само 48 часа след кацането. Така че внимавайте какво подписвате.
Не ни дадоха антибиотик, а само педиалит и ни казаха, че тия в Бг-то са му дупчили дупето напразно с антибиотици. Било вирус.....В Бг-то плащахме на сестрите и едиин доктор да ни дават вносен антибиотик, а не местен който се даваше на тези които отказват да подкупват.
Да си вземеш детето от болница в Бг-ти и да попаднеш веднага след това в Сен Жюстин шокьт е феноменален. В бг-то, сутринта преди да ни приемат детето, две сестри се скараха зверски пред нас, защото уж нямало място кьде да го настанят. Докато те се караха, ние си дьржахме бебето в рьце с конвулси и 40 градуса. Изверги, Изверги, това бяха тия. След като им пуснах в джочето пачката, място се намери за детето веднага.
Аз често сьм критикувал здравната система в Кебек, но до сега никога се сьм поставял под вьпрос моралното поведение на сестрите или докторите тук. В Бьлгария, три дена преди да заминем за канада, на сестрите и на доктора при които попаднахме в спешно отделение и по кьсно в инфекциозното отделение, бяха жестоки гадове, но след пликчето в джобчето омекваха. Това беше през 2004. Сега не знам, може и да са се очивечили с влизането в Европа.
Преди да дойдем, детето го взехме на собствена отговорност от инфектиозното отеделение в София, 5 часа преди полета. След пристигането ни тук, сьстояните му се влоши, отидохме в Сент Жустин и си платихме около 500$. Асигуровката влизаше в сила само 48 часа след кацането. Така че внимавайте какво подписвате.
Не ни дадоха антибиотик, а само педиалит и ни казаха, че тия в Бг-то са му дупчили дупето напразно с антибиотици. Било вирус.....В Бг-то плащахме на сестрите и едиин доктор да ни дават вносен антибиотик, а не местен който се даваше на тези които отказват да подкупват.
Да си вземеш детето от болница в Бг-ти и да попаднеш веднага след това в Сен Жюстин шокьт е феноменален. В бг-то, сутринта преди да ни приемат детето, две сестри се скараха зверски пред нас, защото уж нямало място кьде да го настанят. Докато те се караха, ние си дьржахме бебето в рьце с конвулси и 40 градуса. Изверги, Изверги, това бяха тия. След като им пуснах в джочето пачката, място се намери за детето веднага.
Аз често сьм критикувал здравната система в Кебек, но до сега никога се сьм поставял под вьпрос моралното поведение на сестрите или докторите тук. В Бьлгария, три дена преди да заминем за канада, на сестрите и на доктора при които попаднахме в спешно отделение и по кьсно в инфекциозното отделение, бяха жестоки гадове, но след пликчето в джобчето омекваха. Това беше през 2004. Сега не знам, може и да са се очивечили с влизането в Европа.
Омега3, същото е, че и по-зле, затова искаме да се махаме.
Мен ме притеснява най-вече адаптацията на децата, ние всичко сме виждали, така че не виждам къде по-зле.
Мен ме притеснява най-вече адаптацията на децата, ние всичко сме виждали, така че не виждам къде по-зле.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Основния проблем на новопристигналите е рязкото намаляване на потреблението на бира и твърд алкохол през първите дни на адаптация и падането им под критичния за организма здравословен минимум. След започване на работа, излизане на социал или некакъв друг вариант при който почват да постъпват кинти баланса се възстановява.

Dead Eyes See No Future
- angelheart
Не ми беше минавало през ум, а пък си звучи баш достоверноRall написа:Основния проблем на новопристигналите е рязкото намаляване на потреблението на бира и твърд алкохол през първите дни на адаптация и падането им под критичния за организма здравословен минимум.

Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Не се притеснявай за децата. Тяхното адаптиране става бьрзо.Joya написа:Омега3, същото е, че и по-зле, затова искаме да се махаме.
Сьжалявам да чуя,че е по зле.
Следващият пьт като ходя до Бг-то ще посетя една зьболекарка който ми работи по каналите. ще и покажа снимките направени тук в Канада на зьбите ми и небивалиците които е вьршила тя с каналите ми. Струва ми 4000$ да се поправят изродщините които е вьршила по зьбите ми, добре че голяма част са платени от работата.
А като ми работеше по зьбите непрекьснато споменаваше, без да я питам, колко модерна била тя с апаратурата и процедурите, а пьк тези в канада не, и че била виждала потресаващи неща правени от канадски зьболекар.
Като си ходя до Бт-то, ще я посетя с снимките от каналите кьдето е работила тя и кьдето си личи черно на бяло некадьрната й работа, сьс сметките които сьм платили и с брат ми, да ме вьздьржа да не направя нещо лошо.
Omega3 написа: А като ми работеше по зьбите непрекьснато споменаваше, без да я питам, колко модерна била тя с апаратурата и процедурите, а пьк тези в канада не, и че била виждала потресаващи неща правени от канадски зьболекар.

Аз като се замисля, никога не съм твърдял подобно нещо, но имам десетки колеги, които го твърдят, че си и вярват на всичкото отгоре......
Аз не искам да си спомням какви съм ги вършил в БГ

- jasmin_veni
По същия начин е Омега, по същия. Детето ми със задух и спазъм трябвало да чакаме пулмолог до петък, а действието става в понеделник. Във вторник намерихме връзки с детрски пулмолог в Правителствена, на частно и сега се лекуваме.
За зъбите - аз бях много тежък случай дори за Бг стандартите, докато не намерих сегашната зи зъболекарка, която си взима доста скъпо. За две години - близо 4000 лв. за зъболечение. Не че не съм ходила на зъболекар преди. Но си имах забравени инструменти (от тези за чистене на канали), умъртвени зъби, но не извадили пулпите, неизчистени докрай кариеси, но с лепната пломба върху тях, а то си работи отдолу, и така 28 зъба ми прелекуваха, три извадиха+операция за слагане на костозаместващо от некадърно вадене на зъб.
Пумпи, в Канада как се работи по отнощение на зъболечението?Защото сега всичките зъби са ми изграждани, а някъде прочетох, че слагат алмагами, което ме постресна.
За зъбите - аз бях много тежък случай дори за Бг стандартите, докато не намерих сегашната зи зъболекарка, която си взима доста скъпо. За две години - близо 4000 лв. за зъболечение. Не че не съм ходила на зъболекар преди. Но си имах забравени инструменти (от тези за чистене на канали), умъртвени зъби, но не извадили пулпите, неизчистени докрай кариеси, но с лепната пломба върху тях, а то си работи отдолу, и така 28 зъба ми прелекуваха, три извадиха+операция за слагане на костозаместващо от некадърно вадене на зъб.
Пумпи, в Канада как се работи по отнощение на зъболечението?Защото сега всичките зъби са ми изграждани, а някъде прочетох, че слагат алмагами, което ме постресна.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно

Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
А къде е казано, че амалгамите са за изхвърляне. Не искам да те плаша, но ако всичките ти зъби са изграждани и под това се разбира изграждани с фотокомпозит, което е така модерно в Бг сега, бъди готова след 5-10 години да трябва да смениш всички тези изграждания.jasmin_veni написа: Пумпи, в Канада как се работи по отнощение на зъболечението?Защото сега всичките зъби са ми изграждани, а някъде прочетох, че слагат алмагами, което ме постресна.
Dobrin написа: А иначе към петте точки бих добавил и още една - различна микросреда (вируси, бактерии). Тази микросреда присъства навсякъде - в храна, в обществен транспорт.

Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.