Eмиграция с осигурена работа или AEO (Aranged employement)
Re: Eмиграция с осигурена работа или AEO (Aranged employemen
На семинара на 29ти представителите от посолството в Букурещ обясниха, че работодателят трябва да обяви позицията, да чака 1 година да си намери човек, който е вече в Канада и ако не успее, тогава може да я придвижи към съответните институции с желание да си издърпа специалист отвън, например - от България. Но 1 година трябва да я има обявена позицията (в сайтове, агенции и т.н. предполагам) и да няма интерес от хора, намиращи се в Канада...
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Не е ли прекалено много 1 година???Ако аз например съм работодател и имам Компания с камиони,трябват ми шофиори от България,трябва да обява позицията и да чакам 1 година?Не ми се вярва...най-малкото не е логично.Leda78 написа:На семинара на 29ти представителите от посолството в Букурещ обясниха, че работодателят трябва да обяви позицията, да чака 1 година да си намери човек, който е вече в Канада и ако не успее, тогава може да я придвижи към съответните институции с желание да си издърпа специалист отвън, например - от България. Но 1 година трябва да я има обявена позицията (в сайтове, агенции и т.н. предполагам) и да няма интерес от хора, намиращи се в Канада...
Когато не можеш да си купиш нещо с пари,тогава.....просто го купи с много пари
Това за шофьорите не попада в тази категория. Провинциалните номинации на Алберта и Саскачеуан имат отделна процедура за тях.minnesota написа:Не е ли прекалено много 1 година???Ако аз например съм работодател и имам Компания с камиони,трябват ми шофиори от България,трябва да обява позицията и да чакам 1 година?Не ми се вярва...най-малкото не е логично.Leda78 написа:На семинара на 29ти представителите от посолството в Букурещ обясниха, че работодателят трябва да обяви позицията, да чака 1 година да си намери човек, който е вече в Канада и ако не успее, тогава може да я придвижи към съответните институции с желание да си издърпа специалист отвън, например - от България. Но 1 година трябва да я има обявена позицията (в сайтове, агенции и т.н. предполагам) и да няма интерес от хора, намиращи се в Канада...
Същото важи и за Манитоба, но не е обявено в официалният им сайт. В трите прерийни провинции има сериозен проблем с намирането
на Long haul truck drivers, в щатите ги наричат over the road drivers. Там изрично е написано каква е процедурата. Дори за Саскачеуан са посочени и четири огромни компании, които наемат шофиори посредством провинциалната номинация.
Съгласен съм,аз говорех по принцип-моята идея е следната:Имах в САЩ малка тръкинг компания,като разбира се и аз карах.Имам едни приятели,които са в Торонто и са канадски граждани,ако те например ми пратят оферта защото имат някакви фирми,не е ли много 1 година?Вик написа:Това за шофьорите не попада в тази категория. Провинциалните номинации на Алберта и Саскачеуан имат отделна процедура за тях.minnesota написа:Не е ли прекалено много 1 година???Ако аз например съм работодател и имам Компания с камиони,трябват ми шофиори от България,трябва да обява позицията и да чакам 1 година?Не ми се вярва...най-малкото не е логично.Leda78 написа:На семинара на 29ти представителите от посолството в Букурещ обясниха, че работодателят трябва да обяви позицията, да чака 1 година да си намери човек, който е вече в Канада и ако не успее, тогава може да я придвижи към съответните институции с желание да си издърпа специалист отвън, например - от България. Но 1 година трябва да я има обявена позицията (в сайтове, агенции и т.н. предполагам) и да няма интерес от хора, намиращи се в Канада...
Същото важи и за Манитоба, но не е обявено в официалният им сайт. В трите прерийни провинции има сериозен проблем с намирането
на Long haul truck drivers, в щатите ги наричат over the road drivers. Там изрично е написано каква е процедурата. Дори за Саскачеуан са посочени и четири огромни компании, които наемат шофиори посредством провинциалната номинация.
Разбира се, че е 1 година е много. Дори бих казал "нереално" много - за толкова време фирмата ти (особено ако е малка) може да фалира заради недостиг на работна ръка. Но след като това е казано от канадски служител на 29-ти, така трябва да е... Аз лично бях чел за сроковете, за които работодателят е длъжен да докаже пред имиграционните, че е рекламирал в местните вестници, в интернет, в електронните борси и т. н. преди да потърси работник отвън и във всички случаи ставаше дума за период от няколко седмици (не повече от половин година). Лошото е, че това го четох доста отдавна и в момента не си спомням къде точно, за да го проверя... Може би е променено.
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Някъде чях чела и аз, че срокът работната позиция да е обявена и да няма резултат по нея е 3 месеца. Това звучи доста по-логично. И аз мисля, че година е прекалено много, направо нереално наистина. Но е факт, че това казаха на 29ти двете дами от Букурещ... Така че най-добре да се намери официална писмена информация. Ще потърся и аз и ще пиша, ако има резултат.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
-
Добро утро
Според мен може и да се бъркат дамите от Букурещ.
Те не знаеха че IELTS важи вече за две години. И убедително ми казваха че аз съм в грешка и не съм прав с тази информация. Едната дама каза че е емиграционен офицер от 20г.
EFFECTIVE December 23, 2010: If you are submitting a language test with your application, the results are now valid for 2 years from the time you took the test, instead of 1 year. This change applies to Federal skilled worker, Canadian Experience Class and Business Class Immigrants (investors, entrepreneurs and self-employed people).
Аз пожелавам късмет и стискам палци на всички. Живи здрави ще стане. Когато човек знае какво иска и прави всичко за да го получи няма начин да не стане.
Хубав ден на всички от прекрасния форум
Според мен може и да се бъркат дамите от Букурещ.

Те не знаеха че IELTS важи вече за две години. И убедително ми казваха че аз съм в грешка и не съм прав с тази информация. Едната дама каза че е емиграционен офицер от 20г.

EFFECTIVE December 23, 2010: If you are submitting a language test with your application, the results are now valid for 2 years from the time you took the test, instead of 1 year. This change applies to Federal skilled worker, Canadian Experience Class and Business Class Immigrants (investors, entrepreneurs and self-employed people).
Аз пожелавам късмет и стискам палци на всички. Живи здрави ще стане. Когато човек знае какво иска и прави всичко за да го получи няма начин да не стане.
Хубав ден на всички от прекрасния форум

Това за шофьорите не попада в тази категория. Провинциалните номинации на Алберта и Саскачеуан имат отделна процедура за тях.
на Long haul truck drivers, в щатите ги наричат over the road drivers. Там изрично е написано каква е процедурата. Дори за Саскачеуан са посочени и четири огромни компании, които наемат шофиори посредством провинциалната номинация.[/quote]
Можеш ли да дадеш линк за Long haul truck drivers защото аз в сайта на Саскачеуан не намерих,а в този на Алберта има други професии които се търсят или ако си насясно точно каква е процедурата да споделиш?Някой има ли представа за колко време се случват нещата с провинциалните номинации?
на Long haul truck drivers, в щатите ги наричат over the road drivers. Там изрично е написано каква е процедурата. Дори за Саскачеуан са посочени и четири огромни компании, които наемат шофиори посредством провинциалната номинация.[/quote]
Можеш ли да дадеш линк за Long haul truck drivers защото аз в сайта на Саскачеуан не намерих,а в този на Алберта има други професии които се търсят или ако си насясно точно каква е процедурата да споделиш?Някой има ли представа за колко време се случват нещата с провинциалните номинации?
Можеш ли да дадеш линк за Long haul truck drivers защото аз в сайта на Саскачеуан не намерих,а в този на Алберта има други професии които се търсят или ако си насясно точно каква е процедурата да споделиш?Някой има ли представа за колко време се случват нещата с провинциалните номинации?[/quote]minnesota написа:Това за шофьорите не попада в тази категория. Провинциалните номинации на Алберта и Саскачеуан имат отделна процедура за тях.
1. Алберта
http://www.immigrate.net/canadian-visas ... orker.aspx"
2. Саскачеуан
http://www.saskimmigrationcanada.ca/sinp"
http://www.sasktrucking.com/index.php?s ... antprogram"
Понеже и аз съм карал в САЩ доста време се поинтересувах от тези програми. Най-добре виж
първо тези
http://www.siemenstransport.com/going_global/CAQ.htm"
Благодаря ти! 

Доколкото виждам от изненсената информация,за да имигрираш в Саскачеуан не е чак толкова сложно но самия процес е доста продължителен ако не греша??!Не ми е ясно само едно нещо-да предположим,че някоя от компаниите,които са в Саскачеуан ще изпрати работна оферта.Имам достатъчно опит за да се класирам там,но....SINP изпраща писмо,че сте избран.Следва да изпратим нашия апликейшън заедно с това provincial nomination писмо до CIC Centralized Intake Office (CIO) в Сидни,Нова Скотия.След това CIO го изпраща до виза офис на Канада,предполагам най-близкия до България в случая.Следва ново одобрение от Citizenship and Immigration Canada (CIC) и те изпращат окончателно решение.Звучи ОК,но въпроса ми е кой работодател(освен ако не е твой познат) би чакал толкова време???Защото доколкото имам правилна представа по федералната се чака най-малко 8-10 месеца,а за Eмиграция с осигурена работа или AEO (Aranged employement) неискам и да помисля колко повече......
Няма такова нещо, много по-просто е.minnesota написа:Доколкото виждам от изненсената информация,за да имигрираш в Саскачеуан не е чак толкова сложно но самия процес е доста продължителен ако не греша??!Не ми е ясно само едно нещо-да предположим,че някоя от компаниите,които са в Саскачеуан ще изпрати работна оферта.Имам достатъчно опит за да се класирам там,но....SINP изпраща писмо,че сте избран.Следва да изпратим нашия апликейшън заедно с това provincial nomination писмо до CIC Centralized Intake Office (CIO) в Сидни,Нова Скотия.След това CIO го изпраща до виза офис на Канада,предполагам най-близкия до България в случая.Следва ново одобрение от Citizenship and Immigration Canada (CIC) и те изпращат окончателно решение.Звучи ОК,но въпроса ми е кой работодател(освен ако не е твой познат) би чакал толкова време???Защото доколкото имам правилна представа по федералната се чака най-малко 8-10 месеца,а за Eмиграция с осигурена работа или AEO (Aranged employement) неискам и да помисля колко повече......
Прочети тук
http://www.siemenstransport.com/going_g ... ion_SK.pdf"
ОК,прочетох го.....звучи невероятно:)Но,информацията не е от официалния сайт и звучи прекалено хубаво за да е истина.Както и да,надявам се че все някой е минал по този път и ще сподели неговия опит:)Вик написа:Няма такова нещо, много по-просто е.minnesota написа:Доколкото виждам от изненсената информация,за да имигрираш в Саскачеуан не е чак толкова сложно но самия процес е доста продължителен ако не греша??!Не ми е ясно само едно нещо-да предположим,че някоя от компаниите,които са в Саскачеуан ще изпрати работна оферта.Имам достатъчно опит за да се класирам там,но....SINP изпраща писмо,че сте избран.Следва да изпратим нашия апликейшън заедно с това provincial nomination писмо до CIC Centralized Intake Office (CIO) в Сидни,Нова Скотия.След това CIO го изпраща до виза офис на Канада,предполагам най-близкия до България в случая.Следва ново одобрение от Citizenship and Immigration Canada (CIC) и те изпращат окончателно решение.Звучи ОК,но въпроса ми е кой работодател(освен ако не е твой познат) би чакал толкова време???Защото доколкото имам правилна представа по федералната се чака най-малко 8-10 месеца,а за Eмиграция с осигурена работа или AEO (Aranged employement) неискам и да помисля колко повече......
Прочети тук
Няма сънародници дето са кандидатствали по тази процедура. Поне не виждам флага на България в сайта на компанията. Аз им писахminnesota написа:ОК,прочетох го.....звучи невероятно:)Но,информацията не е от официалния сайт и звучи прекалено хубаво за да е истина.Както и да,надявам се че все някой е минал по този път и ще сподели неговия опит:)Вик написа:Няма такова нещо, много по-просто е.minnesota написа:Доколкото виждам от изненсената информация,за да имигрираш в Саскачеуан не е чак толкова сложно но самия процес е доста продължителен ако не греша??!Не ми е ясно само едно нещо-да предположим,че някоя от компаниите,които са в Саскачеуан ще изпрати работна оферта.Имам достатъчно опит за да се класирам там,но....SINP изпраща писмо,че сте избран.Следва да изпратим нашия апликейшън заедно с това provincial nomination писмо до CIC Centralized Intake Office (CIO) в Сидни,Нова Скотия.След това CIO го изпраща до виза офис на Канада,предполагам най-близкия до България в случая.Следва ново одобрение от Citizenship and Immigration Canada (CIC) и те изпращат окончателно решение.Звучи ОК,но въпроса ми е кой работодател(освен ако не е твой познат) би чакал толкова време???Защото доколкото имам правилна представа по федералната се чака най-малко 8-10 месеца,а за Eмиграция с осигурена работа или AEO (Aranged employement) неискам и да помисля колко повече......
Прочети тук
един мейл и веднага ми отговориха, като ме посъветваха да подам апликейшън. Не съм го направил , защото зациклих в процедурата за Квебек и не мога да го направя преди да са ме отхвърлили (дано да не се случи). Имам и друг проблем, който споделих с тях - изтекла книжка. Отговора ме учуди, че не било проблем и изкарването на канадска книжка е част от процедурата. По скоро им хареса , че опита ми е едиснтвено в САЩ.
Цитат: Това, което казваш не е така - поне не точно. Офертата за работа от канадски работодател за имиграционната процедура Federal Skilled Worker, трябва да мине през HRSDC, но не за да получи LMO (Labour Market Opinion), а за да получи AEO (Arranged Employment Opinion). Това са две различни неща и изискаванията за получаването на всяко от тях, съответно също се различват.
Approval of Job Offer
The job offer may be approved in three ways.
First it may be approved as part of a provincial nominee application.
Second, it may be approved by a Labour Market Opinion (LMO). This is issued after the government ensures that the employer has advertised or recuited to find a Canadian but was not able to find a qualified Canadian to do the job.
The third form of approval is called “arranged employment opinion”. This is given if the employer is willing to give you the job in a year after you get permanent residence. This usually happens through personal connections or when the employer has regular openings or will have positions opening in the future due to an expected increase in work.
Approval of Job Offer
The job offer may be approved in three ways.
First it may be approved as part of a provincial nominee application.
Second, it may be approved by a Labour Market Opinion (LMO). This is issued after the government ensures that the employer has advertised or recuited to find a Canadian but was not able to find a qualified Canadian to do the job.
The third form of approval is called “arranged employment opinion”. This is given if the employer is willing to give you the job in a year after you get permanent residence. This usually happens through personal connections or when the employer has regular openings or will have positions opening in the future due to an expected increase in work.
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри