Пак за образованието и стажа...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
duzko

Re: Пак за образованието и стажа...

Мнение от duzko »

Ясно, значи аз не съм доразбрал. Обаче тук ми изниква въпроса - от къде се знае какви са изучаваните дисциплини за дадена специалност и не са ли те различни за различните ВУЗ-е? Ако не са, значи би трябвало да ги има някъде написани - Счетоводител - тези и тези дисциплини с толкова часове хорариум, компютърен инженер - тези и тези дисциплина с толкова часове. Някой може ли да даде упътване за подобен род информация, защото аз в сайтовете на университетите откривам само общи дисциплини, но не видях учебни планове с часове? Най-вероятно аз не съм търсил както трябва, но ако някой има някаква упътваща информация ще е полезно да я сподели :)
DSC - 08.11.2011
Получени във Виена - 11.11.2011
Accusé de réception - 20.04.2012
Documents requis - 12.12.2012
Изпратени допълнителни документи - 14.02.2013
Вписване в листата на чакащите - 28.05.2013
Entrevue 15.11.2013 - успешно!
karadachka

Re: Пак за образованието и стажа...

Мнение от karadachka »

emili_vn написа:
karadachka написа:Извиянвам се, че може би се повтарят въпросите, но не мога да разбера точно събирането на точките за образование, област на образувание и трудов стаж. Моля да ми помогнете, ето и инфото:
1. В момента съм в отпуск по майчинство от 16 месеца, но все още е платен отпуск и в трудовата ми книжка мисля, че това ми се води като стаж, но не съм сигурна
2. бакалавър 2007 година компютърни системи в ТУ София
3. трудов стаж от 2004 година непрекъснат до сега, но не по моята спецялност от дипломата
До колкото разбирам точките за образование са ми 10 със сигурност, но допълнителните точки които се дават за област и стажа не съм сигурна как се изчисляват.
Благодаря предварително, защото знам, че ще ми помогнете!
Точките за област на образование се дават, ако специалността ти я има в списъка с търсените професии, покрива над 80 % изучаваните предмети и техния хорариум в Канада и е завършена до преди 5 години от подаването на документите, а ако е завършена преди повече от 5 г. задължително условие е кандидатът да има минимум 1 г. стаж по тази специалност. В твоя случай си завършила през 2007, сега сме 2011, т.е. 4 години и без стаж ако специалността ти е в списъка би следвало да получиш допълнителни точки за област на образование.
Здравей Емили би следва или със сигурност получавам точки. За мен това е важно, защото вися на косъм за точките и тези точки ще са ми много от полза, защото слуаят е следния:

Аз като водещ кандидат:
1. бакалавър - 10 точки
2. област на образование - ?
3. Трудов стаж от 2004 година до сега, но сега съм в платен отпуск по майчинство, което в Бг се води за стаж?
4. Години 31 - 16 точки
5. Френски със сигурност ще хвана 8 точки, което е 5-6 ниво
6. Англисйки 3 - 4 точки тъй като отдавна не съм го използвала

Съпруг
1. Образование 2 точки
2. Област няма точки тъй като няма трудов стаж, а е завършена преди повече от 10 години
3.Години 31 - 3 точки
4. Френски - 2 точки не повече

Дете - 4 точки
Финансова независимот 1 точка

И сега тук е въпроса ако знам дават ли ми се точки за област на образование и колко са ми за трудовия стаж, ще знам колко точки реално събираме и какви са ни шансовете.
Публикувай отговор