Май вече ти казаха, че впрягаш каруцата пред коня, а аз продължавам да не те разбирам.johnsmith написа: Имах предвид като нает. В Англия не може да работиш като нает, ако не учиш или не си придобил такава възможност по друг начин. Ако учиш, тези 20 часа работа реално трябва да е доста платена, за да се издържаш с нея.
Да, знам за ордерите и респективно, че трябва да членуваш в съответния ордер за да упражняваш определени професии /повечето квалифицирани/.
С две думи отговаряш ли на изискванията за да кандидатстваш за емиграция в Квебек или по федералната процедура?
Ако отговорът ти е искренно "да" не разбирам какво тепърва питаш за учене.

Същото нещо може да го направиш и в UK. Намираш си работа, работодателя ти вади разрешение и почваш. Една година след това всички ограничения отпадат.
Ако отговорът е "да, да, ама не" - учил съм нещо си, може да скалъпя някакъв си професионален опит, колкото да вържа емиграционните, то McGill те топли толкова, колкото и Оксфорд и Кембридж.
Разбира се има варианта да учиш "нещо си", заради стипендия и социални помощи. За това ти писах, че безплатно сирене има само в капана за мишки.