Ам нъл Стивън Харпър ги пита в прав текстIvan1007 написа:...
Остава некой британски пилот да им обясни, защо трябва да говорят на английски.
- Кое от двете Не-та по точно не разбрахте?

Ам нъл Стивън Харпър ги пита в прав текстIvan1007 написа:...
Остава некой британски пилот да им обясни, защо трябва да говорят на английски.
А ти помисли по освобождаването на българската нация и после плюй по другите!Guinness написа:Нито нация,нито народ,а долна паплач-гадна,лъжлива,лицемерна, подла,интриганска- даже не са и племе.Нация не се създава с декрет от парламента.Нация се създава с барут,кръв,сабя в ръката,кураж в сърцето и топки в гащите.Табарнаците са имали един единствен повод да го докажат и са се усрали до ушите.15 минутната битка на Абрахамовите полета.14 000 посрани табарнака срещу 3500 томита.Даже и главнокомадващият им е загинал от рани в гърба.То не е било бягане с омазани гащи.то не е било чудо. Така,че претенците им са нация са пълен смях.По същата логика и индианците и ескимосите и живеещите в Онтарио,Алберта,Бритиш Колумбия и т.н могат да претендират за нация в нацията.Ама табарнаците имали отделен език и култура-ами и индианците и ескимосите го имат и то по много специфичен и уникален по себе си начин.Ама не претендират да са нация.А това,че можеш да изядеш 12 инчова пица/3 двойни чийзбургера с пържени картофи и диетична кола за 3.5 минути или можеш да псуваш на църковни атрибути и говориш на развален френски(даже и езика им е заимстван от друго място)-това не е култура .Някакви други примери за табарнашката ''самобитна култура''
И понеже най-честите сравнения тука са с България-преди да ги направите помислете върху нашата история и създаването на нацията ни.
И какво да му мисли?sommer написа: А ти помисли по освобождаването на българската нация и после плюй по другите!
ivandaman написа:Калифорниан ти изтрепа шараните с теа идеологии..![]()
..
Не си ли чувал за "New World Order", "One world government" "Единната валута амеро" и тем подобни, от които псевдо интелигенцията на цял свят изпада в брутална и неизлечима параноя??
Даже съм отворил тема в "Приказки под шипковия Храст"
Вече има подобна схема "НАФТА" Между САЩ, Канада и Мексико от която май единствените печеливши са интернационалните корпорации..
По принцип и аз съм за глобализацията ама без да се ебава майката на средностатистическия данъкоплатец
Кебек точно за това иска да се отдели: Да си запази езика, който и да е той. Те осъзнават, че са "остров" сред англо-говорящи.Californian написа:Клисуров,
... една голяма Америка като страна - Щатите и Канада...
Кебек е провинция на Канада, която има правото да се разпорежда както намери за добре в сферите които са и дадени в Конституцията: провинциална тьрговия, здравеопазване, природни ресурси, цивилни права, образование и много други. Не знам защо този вьпрос е открит за теб.klisurov написа:Ако Кебек се отдели, аз се изнасям оттук. Не ми се живее отново в малка държава![]()
Кебек точно за това иска да се отдели: Да си запази езика, който и да е той. Те осъзнават, че са "остров" сред англо-говорящи.Californian написа:Клисуров,
... една голяма Америка като страна - Щатите и Канада...
За мен остава открит въпроса: Кебек като какви са "признати"?
Забележи - той говори за "долна паплач-гадна,лъжлива,лицемерна, подла,интриганска". Това ако не е плюене, здраве му кажи. Казва също, че "нация не се създава с декрет, а с барут,кръв,сабя в ръката,кураж в сърцето и топки в гащите". Ако съдим по същия начин, ние, като народ, също не сме се освободили сами. Руснаците са имали интерес и прочие, откъдето и цялата пропаганда за славянски братя.Ivan1007 написа:И какво да му мисли?sommer написа: А ти помисли по освобождаването на българската нация и после плюй по другите!
С този въпрос не се съгласявам с "плюенето по други", но кое ще сравняваме и по какво?
Българското опълчение във войната 1877-а 1878-а да речем, сравнено с какво?
Съединението сравнено с какво?
Сръбско-Българскта война сравнена с какво?
Две балкански войни сравнени с какво?
По участие в Първата и Втората Световна Война?
Ако някога, преди много време, Квебек е влязал в политическото обединение, наречено Канада, за да не бъде бързо завладян от Американците или бавно асимилиран от Британците, няма ли риск, че ако излезе от този политически проект, няма да се маргинализира и да изчезне, като език и култура още по-бързо?klisurov написа:...Кебек точно за това иска да се отдели: Да си запази езика, който и да е той. Те осъзнават, че са "остров" сред англо-говорящи...