Явно и двамата са били наясно с услугите и възможностите. Аз пък напоследък все попадам на такива дето не са наясно....kill_u написа:Не знам на какъв съм попаднал, но беше арабин. На жената картата я направи китаец. Все различни служители но на една и съща банка.
За новопристигналите по федералната процедура
- hadministratora
- Хабсурден
Re: За новопристигналите по федералната процедура
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Нямам идея дали е така, но поне от тях не мога да се оплача. Когато си открих чекинг акаунта пишеше че няма да ме чаржват за транзакции над 15 броя. В края на втория месец гледам, че ме ударили обаче 3,95 долара чарж. Обадих им се и спряха веднага. На съпругата ми по същия начин, даже и върнаха пари.
- ZanzibarHero
Добре де.
Не знам каква помощ може да бъде за някой новопристигнал, но за мен все още е пълна мистерия нуждата от кредитна карта.
Кой нормален човек ще плаща за нещо с кредитна карта, ако може да плати по друг начин? Аз ли нещо не разбирам?
Не знам каква помощ може да бъде за някой новопристигнал, но за мен все още е пълна мистерия нуждата от кредитна карта.
Кой нормален човек ще плаща за нещо с кредитна карта, ако може да плати по друг начин? Аз ли нещо не разбирам?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Първо, сам си отговаряш на въпроса.ZanzibarHero написа:Добре де.
Второ за транзакциите по кредитната карта не ти взимат допълнително пари. После на края на месеца като си ги удържат от акаунта ти се води една транзакция, а по кредитната и хиляда да направиш не ги удържат.
Трето кредитна история как правиш не знам, но аз до колкото съм чувал това става като ползваш кредитната карта до определени граници. 40 - 50 процента до колкото съм чувал.
В България никога съм нямал(въпреки че са ми предлагали от ОББ такава за 10 000 лева), защото не ми е трябвала нито кредитна история нито за плащане през интернет. Но тук и двете ми трябват.
Така им прави "мечешка услуга"!Павел написа:Скоша банк от известно време прави масирана промоция по безплатните вестници за новопристигнали емигранти само и само да ги зариби.
Кредитната карта е бонус, а не средство за съществуване!
Съветвам новопристигащите да носят достатъчно пари (каквото и да означава това) и да не разчитат на подобни бонуси в началото!
Мойте 2 ст.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Това ми прилича на един съвет на Uspial да се увеличи дохода. Много се смях тогава.tonich написа:Така им прави "мечешка услуга"!Павел написа:Скоша банк от известно време прави масирана промоция по безплатните вестници за новопристигнали емигранти само и само да ги зариби.
Кредитната карта е бонус, а не средство за съществуване!
Съветвам новопристигащите да носят достатъчно пари (каквото и да означава това) и да не разчитат на подобни бонуси в началото!
Мойте 2 ст.
Никой не ти прави мечешка услуга. Хората си предлагат услугата, ти ако искаш я взимай. Ако искаш недей. Щом си тръгнал до другия край на света отдавна трябва да можеш да си правиш сметка на парите, а не като се видиш с два долара повече в джоба си да ги даваш за безполезни щуротии. Аз лично бих посъветвал този който има възможност да си вземе кредитна карта, но да управлява разумно харчовете си по нея. Да не просрочва задълженията по нея и да не ползва всичкия и лимит.
Недобходимо е да имаш кредитна карта и кредитна история, а за какво ти е..примерно искаш да сключиш договор за мобилни услуги към Роджърс и да вземеш на промо-цена мобилен телефон.За това ти трябва кредитна карта и история по нея.Ако нямаш такава оставяш на мобилния оператор депозит, за да е сигурен той,че може да си плащаш сметките.Друг пример, искаш да взмеше рент-а-кар, освен цената на колата под наем има и застраховка за нея.Някои кредитни карти покриват тази застраховка, ако платиш колата с тях.Ако след вереме искаш да взмеш заем от банка, банката ти гледа кредитната история, която се "изгражда" с обслужването на кредитната ти карта.ZanzibarHero написа:Добре де.
Никой не е казал,че новопристигналите имигранти трябва да си "издумкат"кредитните карти, всички са пълнолетни и кой как си управлява финансите си е негов проблем.
Изобщо не ме вълнува на какво ти прилича и как си се смял!kill_u написа:Това ми прилича на един съвет на Uspial да се увеличи дохода. Много се смях тогава.
Акцентирам върху подчертаното в моя коментар!
Иначе всеки е свободен да си вземе и 100 кредитни карти.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
- ZanzibarHero
Това за заема звучи най-полезно за мен, но в такъв случай банката ще се интересува повече от дохода ми и сумата на евентуален дълг по кредитните карти. Т.е. ако нямаш дълг в момента на искане на заема, кредитната история няма значение, но може да говори за други неща, май ...def34 написа:Недобходимо е да имаш кредитна карта и кредитна история, а за какво ти е ....ZanzibarHero написа:... за мен все още е пълна мистерия нуждата от кредитна карта....
Ако ... искаш да взмеш заем от банка, банката ти гледа кредитната история, която се "изгражда" с обслужването на кредитната ти карта...
Може да изглежда странно,но не дохода е решаващ в много от случаите.Логиката им е железна:Ако си се справял с малко пари и си поддържал добро кредитно досие,то ти си човек,който си прави сметката.Може да не работиш,обаче да ти се обаждат да ти предлагат ипотека,по-вървежни карти и т.н.ZanzibarHero написа:Това за заема звучи най-полезно за мен, но в такъв случай банката ще се интересува повече от дохода ми и сумата на евентуален дълг по кредитните карти. Т.е. ако нямаш дълг в момента на искане на заема, кредитната история няма значение, но може да говори за потребителските ти навици, май ...def34 написа:Недобходимо е да имаш кредитна карта и кредитна история, а за какво ти е ....ZanzibarHero написа:... за мен все още е пълна мистерия нуждата от кредитна карта....
Ако ... искаш да взмеш заем от банка, банката ти гледа кредитната история, която се "изгражда" с обслужването на кредитната ти карта...
- ZanzibarHero
Твоята логика наистина е желязна, но на банковите чиновници - много се съмнявам. Поне до сега никой не ми е предлагал нещо по-изгодно. По-неизгодно - да! И не вярвам някой да ми "гледа" досието без да съм го помолил изрично.IFF написа:....Може да изглежда странно,но не дохода е решаващ в много от случаите. Логиката им е железна: Ако си се справял с малко пари и си поддържал добро кредитно досие, то ти си човек, който си прави сметката. Може да не работиш,обаче да ти се обаждат да ти предлагат ипотека, по-вървежни карти и т.н.
По интересно е за мен, какво имаш в предвид като пишеш - "по-вървежни карти". Кои карти наричаш така?
За кредитни карти ставаше въпрос.Значи,тия от банките,колкото по-малко им ползваш кредитите,толкова повече те натискат да ти дават.За съмненията ти,знам за човек,който беше на социални помощи,когато му предложиха ипотечен кредит на 100% покритие.Човека им вика,чакайте бе хора,аз не работя.Казаха му да си намери каква да е работа,и на минимална надница да е и заема е негов.Това щото 2 години си ползваше картите само по 50-60 $ на месец,колкото да не е без хич.ZanzibarHero написа:Твоята логика наистина е желязна, но на банковите чиновници - много се съмнявам. Поне до сега никой не ми е предлагал нещо по-изгодно. По-неизгодно - да! И не вярвам някой да ми "гледа" досието без да съм го помолил изрично.IFF написа:....Може да изглежда странно,но не дохода е решаващ в много от случаите. Логиката им е железна: Ако си се справял с малко пари и си поддържал добро кредитно досие, то ти си човек, който си прави сметката. Може да не работиш,обаче да ти се обаждат да ти предлагат ипотека, по-вървежни карти и т.н.
По интересно е за мен, какво имаш в предвид като пишеш - "по-вървежни карти". Кои карти наричаш така?
- ZanzibarHero
Ако под "ипотечен кредит" разбираш "mortgage", ще трябва да уточниш и времето на събитието. Защото, когато Американските банки "надуваха балонът", може би е било възможно да се случи нещо подобно. Последните регулации на Канадския пазар, изключват нещо подобно да се случи, май.IFF написа:За кредитни карти ставаше въпрос.Значи,тия от банките,колкото по-малко им ползваш кредитите,толкова повече те натискат да ти дават.За съмненията ти,знам за човек,който беше на социални помощи,когато му предложиха ипотечен кредит на 100% покритие.Човека им вика,чакайте бе хора,аз не работя.Казаха му да си намери каква да е работа,и на минимална надница да е и заема е негов.Това щото 2 години си ползваше картите само по 50-60 $ на месец,колкото да не е без хич.ZanzibarHero написа:...По интересно е за мен, какво имаш в предвид като пишеш - "по-вървежни карти". Кои карти наричаш така?
Наистина ли е възможно, някоя банка да е "изтълкувала" ниската активност по кредитната карта (или карти), като наличие на ресурс за закупуване на жилище? Има ли вероятност, това да е причината за офертата за "ипотечен заем" и липса на down-payment (ако това разбираш под "100% покритие")?
Ако имаш още въпроси,можеш да питаш Agile.ZanzibarHero написа:Ако под "ипотечен кредит" разбираш "mortgage", ще трябва да уточниш и времето на събитието. Защото, когато Американските банки "надуваха балонът", може би е било възможно да се случи нещо подобно. Последните регулации на Канадския пазар, изключват нещо подобно да се случи, май.IFF написа:За кредитни карти ставаше въпрос.Значи,тия от банките,колкото по-малко им ползваш кредитите,толкова повече те натискат да ти дават.За съмненията ти,знам за човек,който беше на социални помощи,когато му предложиха ипотечен кредит на 100% покритие.Човека им вика,чакайте бе хора,аз не работя.Казаха му да си намери каква да е работа,и на минимална надница да е и заема е негов.Това щото 2 години си ползваше картите само по 50-60 $ на месец,колкото да не е без хич.ZanzibarHero написа:...По интересно е за мен, какво имаш в предвид като пишеш - "по-вървежни карти". Кои карти наричаш така?
Наистина ли е възможно, някоя банка да е "изтълкувала" ниската активност по кредитната карта (или карти), като наличие на ресурс за закупуване на жилище? Има ли вероятност, това да е причината за офертата за "ипотечен заем" и липса на down-payment (ако това разбираш под "100% покритие")?