Тука отмениха вноските за здравно осигуряване, преди 2 години, но още малко ао се затегне положонието и пак ще ги върнат, бяха 110 за двама, децата безплатно. Тва за базова помощ, иначе линейки, зъболекари други екстри са с пари. Градината гони хилядарка, с две деца по-добре да не ходиш на работа извън къщи. Аз имам алергия към сичко що е социално, ама и при нас има тва-онва. Идете първо в Квебек, а после ще се местите явно, като ви писне на шлифера да се борите с вятърни мелници. И да попремине тая криза отмалко. Ипо-малко акъл от форума, повече мислете самички.Павел написа:Доколкото знам и в Албърта е така, за това казах, че зависи от провинцията.
За разликите в соц.политика в Квебек и др.провинции!
Re: За разликите в соц.политика в Квебек и др.провинции!
Embrace your climate change!
В Квебек здравното осигуряване е безплатно след 3 месец т.е може да ти трябва застраховка за първите 3 месеца. След това се плаща prescription drug insurance, накрая на годината при подаване на данъчната декларация, размера зависи от доходите. Линейни, зъболекари и други подобни ... се плащат.
А тия вноски по другите провинции ги плащате дори когато имате и частни планове ли?
In Québec, everyone must be covered by prescription drug insurance. Two types of insurance plans offer this coverage:
* private plans (group insurance or employee benefit plans);
* the public plan, that is, the one administered by the Régie de l'assurance maladie du Québe
Когато преминавате от единия план към другия т.е от public plan към private plans и обратно, трябва да се обадите в RAMQ да ви отпишат или запишат съответно.The amount of the annual premium varies from $0 to $600 per adult, depending on net family income. This amount is in effect from July 1, 2010 to June 30, 2011.
А тия вноски по другите провинции ги плащате дори когато имате и частни планове ли?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Градината не я ли субсидират. При мен имам субсидия почти половината от цената на градината. Не че пак не ми идва нанагорно ама си е помощ.7George написа:Тука отмениха вноските за здравно осигуряване, преди 2 години, но още малко ао се затегне положонието и пак ще ги върнат, бяха 110 за двама, децата безплатно. Тва за базова помощ, иначе линейки, зъболекари други екстри са с пари. Градината гони хилядарка, с две деца по-добре да не ходиш на работа извън къщи. Аз имам алергия към сичко що е социално, ама и при нас има тва-онва. Идете първо в Квебек, а после ще се местите явно, като ви писне на шлифера да се борите с вятърни мелници. И да попремине тая криза отмалко. Ипо-малко акъл от форума, повече мислете самички.Павел написа:Доколкото знам и в Албърта е така, за това казах, че зависи от провинцията.
Да, бяха задължителни, щото са за различни неща: преглед при лекар и специалист, изследвания в лаборатория, болница. Частните покриват предписаните лекарства, очила, зъболекари, спешна помощ или отделна стая и тнт., цяла книжка дават с указания като я имаш.IRA написа:
Има нещо за по-бедните, ама не съм ползвал, не знам калко идва точно:kill_u написа: Градината не я ли субсидират. При мен имам субсидия почти половината от цената на градината. Не че пак не ми идва нанагорно ама си е помощ.
http://www.child.alberta.ca/home/1190.cfm
Градините би трябвало всички си ги приспадат от данъците, федералните поне, обикновено ти връщат част от парите като си пратиш данъчната декларация.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
Не съм много сигурен, но некаде до 5к разходи по децата (градини, детски лагери и други признати разходи по тях) можете да си приспаднете от данъците. За медицински разходи, до 2к се покриват от вас, над 2к ви се признават за разходи, т.е. ако имате 12к медицински разходи, това означава че ви се намалява данъчната ставка с 12к-2к=10к. При 25% данъчна ставка, това означава че ви връщат обратно 2.5к.
За детската градина - зависи от възраста на детето, дали е инвалид или не, от доходите на родителите. За деца под 6 години, максимума е $7000 на дете, за по-възрастни деца - до $4000. За справка http://www.cra-arc.gc.ca/E/pbg/tf/t778/t778-09e.pdf . Сумата трябва да се приспада от родителя с по-малък доход, което значи, че ако единия родител не работи (или има много нисък доход), не може нищо да се приспада.
За медицинските - можеш да приспадаш сума над 3% от дохода ти. Например, ако дохода ти е 35000 за годината и имаш 6000 медицински разходи, можеш да писпадаш 6000 - (0.03*35000)= $4950. Сумата която ще спестиш е 15% от тези $4950, което е $742.50 (без значение по коя данъчна ставка те облагат).
За медицинските - можеш да приспадаш сума над 3% от дохода ти. Например, ако дохода ти е 35000 за годината и имаш 6000 медицински разходи, можеш да писпадаш 6000 - (0.03*35000)= $4950. Сумата която ще спестиш е 15% от тези $4950, което е $742.50 (без значение по коя данъчна ставка те облагат).