Не, не и не! Няма да се оправим!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
IRA
Съсел

Re: Не, не и не! Няма да се оправим!

Мнение от IRA »

Аз лично предпочитам фашизма в Канада. И съм станала фашистка, не допускам някой да ми пуши в къщата, нито сядам в затворено помещение в което се пуши в България, на открито не ми пречи. Познавам доста пушачи на които също не им харесва да смърдят отгоре до долу на цигари след заведение. Когато бях в Италия се пушеше по заведенията, но колегите излизаха да пушат навън , за да не ни бълват в лицето дим. Въпрос на възпитание.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

от кога правото на живот и здраве е фашизъм!!!!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

kikolilokiko написа:от кога правото на живот и здраве е фашизъм!!!!
Един мой приятел, който много обичам и който не мога да убедя да емигрира... за да помогне на децата си ме убеждаваше при последната ми визита в БГ, че съм живеела във фашистка държава, защото всичко ни било забранено... :(
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Julian_04 написа:
kikolilokiko написа:от кога правото на живот и здраве е фашизъм!!!!
Един мой приятел, който много обичам и който не мога да убедя да емигрира... за да помогне на децата си ме убеждаваше при последната ми визита в БГ, че съм живеела във фашистка държава, защото всичко ни било забранено... :(
защо искаш да му разваляш щастливия живот в бг?!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Той не е щастлив там!...Знам го!...Още по-малко семейството му...,но е твърде горд за да го признае и твърде комплексиран за да надскочи себе си,... при цялата помощ, която сме готови да му предложим... :(
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Безмислено е да се убеждава някой да имигрира. Това решение се взима самостоятелно ,иначе няма смисъл.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Julian_04 написа:Той не е щастлив там!...Знам го!...Още по-малко семейството му...,но е твърде горд за да го признае и твърде комплексиран за да надскочи себе си,... при цялата помощ, която сме готови да му предложим... :(
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
а вие го карате да живее във фашистка държава
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

kikolilokiko написа:а вие го карате да живее във фашистка държава
Ами по-добре е от мафиотска! Поне има правила, които всички спазват!
jovani

Мнение от jovani »

Да ви имам проблемите...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Кво правиш тук...да си беше стоял в прекрасната постсоциалистическа силно развиваща се икономика :lol: :lol: :lol:
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".

http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Мисля че акцентът не беше върху това какво да правим с пушачите (или те с нас) а че народни представители както от управляващите така и от опозицията приемат, че понеже такъв ни бил нравът и е нормално да не се спазват закони.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Набарахте ми болната тема..

Не понасям цигарите и техните страничните ефекти върху нас непушачите... Противната миризма, отровният пушек и не на последно място негативните здравословни последици...

С нетърпение очаквах тази забрана в БГ защото като се прибирам, нечистоплътната воня на цигари която ме обркръжава на всяка крачка е едно от най-непоносимите неща..

Съгласен съм с автора че забраната на тютюнопушенето беше фундаментална ако искахме да проявим някаква готовност за реална промяна във всички сфери на живота но преди всичко в манталитета..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

becks написа:Най-накрая нещо хубаво в България!!

В Германия също се пуши в заведенията - принципа е - ако не се консумира храна, може да се пуши. В някои ресторанти има зали (отделени и заградени) за пушачи.

Това е много по-цивилизован подход в сравнение с фашизма в страни като Канада по отношение на пушенето
Чак пък фашизъм :?:

Ако държавата (данъкоплатците де) предоставя безплатно здравеопазване, според мен е напълно в правото си да води политика която да обезсърчава тютюнопушенето.

А замислял ли си се за работниците в ресторантите и баровете, където е разрешено пушенето? Цивилизация, ама криворазбрана :!:

Сега, това че държавата - в частност Канада - е монополизирала системата на основното здравеопазване е много по-близо до определението на "фашизъм", ама не че очаквам някое euroweenie да го разбере ;)
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Ако това е фашизъм, то тогава аз съм бетер фашистка.
От едно известно време изпитвам тотална непоносимост към цигарен дим. Реална, физическа непоносимост, която се изразява с моментално прилошаване, повръщане и други подобни. Всеки път, когато излизам от офиса на улицата, трябва да си задържам дъха за около минута, докато се разкарам на достатъчно разстояние от "пушкома". Та в резултат на това ако някой запали цигара близо до мен, директно го карам да се разкара. С най-милата си ангелска усмивка при това. Досега само един табарнак се е направил на ударен.

Та пушачите да извиняват много, но на мен мойто си благо ми е много по-мило. Да не говорим, че е по-здравословно. Ако на някой това му пречи, да ходи някъде другаде.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
prace

Мнение от prace »

Julian_04 написа:Той не е щастлив там!...Знам го!...Още по-малко семейството му...,но е твърде горд за да го признае и твърде комплексиран за да надскочи себе си,... при цялата помощ, която сме готови да му предложим... :(
Не можеш да помогнеш на някой, който не иска да му бъде помогнато!
Публикувай отговор