Получено писмо от ВИЕНА три месеца след АКЮЗЕ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
demococcus

Re: Получено писмо от ВИЕНА три месеца след АКЮЗЕ

Мнение от demococcus »

И аз не знам какво ще рече. Надявах се, тук някой да знае и да ми каже.
Ми - дай го точно както е написано в писмото и може да стане по-ясно :) Иначе логиката води само към "препоръка от работодателя".
MVM

Мнение от MVM »

В документите, които подготвихме и изпратихме имаше изискване за трудова книжка или сертификат, който показва информацията от трудовата книжка - на фирмена бланка, кога лицето е постъпило на работа, на каква длъжност, подписи и т.н. Предполагам за това става дума?
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Сещам се сега от думите на MVM за една справка, искахме такива за Гери за да удостоверим пред КИИП че е работила като геодезист. Вътре пише колко време е работил човека и какви осигуровки са му внасяни. Тази справка се издава задължително след прекратяване на трудовия договор и се връчва на служителя, но може да се извади при поискване по всяко време.
Довечера ще сканирам и ще ти пратя една такава да я видиш.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

На мен ми намирисва на постепенно отпадане на интервюто по френската процедура - напоследък все повече хора получават шанс да минат без интервю или дори направо минават.

Колкото до сертификата - на мен по федералната ми бяха поискали служебна бележка и аз помолих нашите ЧР да ми издадат една като за банка ("Лицето ********* е служител на ****** договот от ***** и не му е връчено предизвестие за прекратяване") и ми свърши работа. Да не би да е нещо такова?
Karadjova

Мнение от Karadjova »

Марина,браво!! Всъщност не е лесен този изпит TCFQ, но пък няма да чаката интервюто.Но ще трябва доста четене сега :geek:
Хайде, когато идвате към Пловдив се обадете ако имате време.Имаме да обменяме нова информация :)
И залягайте сериозно над "любимият "ти френски, че почти сте с единия крак в Канада :)
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

demococcus написа:Сещам се сега от думите на MVM за една справка, искахме такива за Гери за да удостоверим пред КИИП че е работила като геодезист. Вътре пише колко време е работил човека и какви осигуровки са му внасяни. Тази справка се издава задължително след прекратяване на трудовия договор и се връчва на служителя, но може да се извади при поискване по всяко време.
Довечера ще сканирам и ще ти пратя една такава да я видиш.

Ето това: http://29282978.hit.bg/temp/slujebna_bel.jpg
Аватар
MarinaNik

Мнение от MarinaNik »

ето сега пиша точно какво ми искат (със сигурност не е reference от работодателя, защото и аз и Митко изпратихме references от всичките си работни места на английски с основния пакет документи). Тази служебна бележка за удостоверяване на доход, която demococcus е сканирал може и да ми свърши работа - не знам.

вижте вие как ще преведете това:

1. Attestation originale d'emploi recente datee - за principal applicant
2. Attestation originale recente d'emploi - за придружаващия

за мен определено това са удостоверения от фирмата. Обаче какво точно трябва да съдържат и дали служебна бележка за доход ще е ОК, не знам |(

karajova, сега с този изпит на 21.05.10, на който се каня да се явя, май няма скоро да идвам към Пв :(
... САЩ или Канада? :(
Решено е - USA, идвамееее!

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
:)
НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

MarinaNik, така всичко се нарежда. Ето тук можеш да видиш как се пише туй нещо. Ако имаш нужда от превод, дай сигнал.
Аватар
MarinaNik

Мнение от MarinaNik »

мерси, demococcus, погледнах образеца за Attestation d'emploi.
Ще го ползвам като образец, но може ни ще добавя и други неща, като брой часове в раб.седмица и трудово възнаграждение. Мисля, че канадците няма да се разсърдят :)
Имам още един въпрос, който може да ми отговори (макар че май не е точно тук мястото :$ )
Тъй като по стечение на обстоятелствата от 1 фев. ще се регистрирам като безработна, след като им изпратя уведомително писмо за това, те дали ще преразгледат моята кандидатура и дали от това ще ми паднат точките или остават точките от момента, в който съм я подала.

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

А защо реши че трябва да им изпращаш уведомително писмо!?

В декларацията си се подписала че "j’aviserai le ministère de l’Immigration et des Communautés culturelles de tout changement aux réponses indiquées dans ce formulairedans les trente (30) jours suivant ce changement". Но това че от февруари си безработна не виждам по какъв начин може да помени информацията в молбата. Нали си декларирала че си работила едикакво си до момента на подаване на молбата.. а не си декларирала че ще го работиш и след подаването й.
Аватар
MarinaNik

Мнение от MarinaNik »

да, логично е, да не знам какво ще се случи след подаване на молбата, но нали все пак трудовият стаж е един от важните фактори, които гледат. Но е и по-добре за мен да не ги уведомявам. Обаче остава отворен въпроса какъв attestation d'emploi ще им пратя заедно с резултата от изпита, щом като съм безработна. А и не смятам да работя, поне до момента, до който не издържа успешно изпита. Може би все пак ще трябва да ги уведомя. Направо се обърках вече.

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Еми изкарай си сертификата към днешна дата (29 януари) и го прати в понеделник, хаха...

Стажът си е важен, затова гледат стажа до пет години назад от момента на подаване на документите... а не напред, хаха!
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

MarinaNik написа:
demococcus написа:А да питам - само на водещия кандидат ли искат тест или и на двамата? В нашия случай искаха само за френски, само от водещия, при положение че вторият кандидат беше заявил 4/4 френски и двамата бяхме заявили средно ниво английски.
при нас нещата са така: аз (водещ кандидат) съм заявила френски 8/7 и английски 8/7 (имам от средното образование 200 часа fransais и съм магистър английска филология. На мен ми искат да издържа изпит TCFQ или DELF да си докажа нивото по френски (предполагам В2 отговаря на заявените от мен стойности).

мъжът ми (придружаващ) е заявил: френски 6/5, английски 4/4. На него му искат документи за изкаран курс от одобрена от тях институция или сертификат от одобрена от тях институция.

Вчера попрочетохме за тези изпити и определено ще се явяваме на TCFQ, защото ми се струва, че е най-лесен за подготовка. Поправете ме, ако греша.
demococcus написа:А какво ще рече "сертификат от последното работно място"?
И аз не знам какво ще рече. Надявах се, тук някой да знае и да ми каже.
сигурна ли си, че за мъжът ти искат документ за преминат курс от одобрена институция. При нас за втория кандидат изречението е формулирано, че искат какъвто и да е документ за преминат курс по френски или сертификат от изпит за определяне на ниво, в скоби по възможност преминат сертифициран тест

мислех че при всички са написали еднакво за втория кандидат?
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Не е задължително ,всяка кандидатура си я разглеждат сама за себе си и според точките които събирате са и техните изисквания(предполагам),защото при нас на втория кандидат не ну искат нищо.
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Аватар
MarinaNik

Мнение от MarinaNik »

demococcus написа:сигурна ли си, че за мъжът ти искат документ за преминат курс от одобрена институция. При нас за втория кандидат изречението е формулирано, че искат какъвто и да е документ за преминат курс по френски или сертификат от изпит за определяне на ниво, в скоби по възможност преминат сертифициран тест
пиша цитата на френски:

tout justificatif original de cours de fransais suivi ou de niveau de fransais atteint (de preference test standartise).

и така някакви догадки какво точно да им пратим за втория кандидат?

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
Публикувай отговор