Проблем с наема

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Проблем с наема

Мнение от ablood »

Бъди доволен!
Един познат така, без да погледне подписа договор за 17 месеца.

В моя случай: купихме си къща няколко месеца преди изтичане на договора на за наем. Платих в кеш половин месечен наем на едни новопристигащи, за да се съгласят да продължат нашия договор. Важно е също така да бъдат одобрени от наемодателя (стабилна работа, или гарант с такава). Това преотдаване се казва съблет.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Е какво да търся друг наемател ли? Който да ме замести? На суперинтенданта му предложих да ми даде друг апартамент по голям ама той си прави оглушки, сигурно щото е на ясно че тоя път не може да ме върже.
Апропо въобще не съм доволен от тая ситуация.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Една от хилядите небивалици в Канада!!! :doh:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

kill_u написа:На суперинтенданта му предложих да ми даде друг апартамент по голям ама той си прави оглушки, сигурно щото е на ясно че тоя път не може да ме върже.
Всъщност ще те върже и още как! Хубавите жилища се дават с договор за 1 година. Ако сключиш договор за 2 получаваш бенефити.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Човече, не всички живеем в монреал. Проучил съм въпроса тоя ме е изпързалял жестоко, защото съм новобранец. Тук хубави нехубави жилища се дават с договор за не повече от 6 месеца и то и това е рядкост.
pumpy

Мнение от pumpy »

optics написа:Хм, само ablood разбрах какво иска да каже.
Всички тия приказки за недаване на наем ми звучат като фантазия на мене.
След като съм сменил 4 квартири в две провинции (не Кебек обаче) при всички случаи последния месец си плащаш нормално, изнасяш се и малко по-късно (мойта статистика варира от 2 часа до 3 седмици) си получаваш обратно това дето си дал в началото независимо дали е точно колкото един наем или по-малко.
Няма "недаване". Договора е за определена сума и а време. Ако можеш да докажеш, че си платил сумата имаш право да си живееш времето. Реално няма значение дали си дал 12 месечни наема или цялата сума накуп - второто е незаконно да ти го искат обаче и те затова и не го правят. Депозита е друго нещо, но аз не помня някой е КЕбек, някога да си е позволявал да ми иска депозит ???
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Когато четох за наемите в Онтарио, пишеше, че ако искаш да се изнесеш можеш да си намериш друг наемател и да прехвърлиш остатъка от дговора на него. Наемодателя може да ти откаже конкретен наемател (ако например е имал проблеми с него в миналото или по друга нормална причина), но не и прехвърлянето по принцип. Провери дали и в NS правилата не са подобни и се опитай да направиш нещо такова.

/off-topic: вие последно решихте да се установите в NS ли?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

hadministratora написа:Когато четох за наемите в Онтарио, пишеше, че ако искаш да се изнесеш можеш да си намериш друг наемател и да прехвърлиш остатъка от дговора на него. Наемодателя може да ти откаже конкретен наемател (ако например е имал проблеми с него в миналото или по друга нормална причина), но не и прехвърлянето по принцип.
Или не си е платил последния наем, вместо да си изчака връщането на депозита.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

hadministratora написа: /off-topic: вие последно решихте да се установите в NS ли?
Нова Скоша рулз ........
htris

Мнение от htris »

Махай се от там,зарязвай ги и изчезвай без да им цепиш басма,защото прилича на една добре позната схема....
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

htris написа:Махай се от там,зарязвай ги и изчезвай без да им цепиш басма,защото прилича на една добре позната схема....
Този вариант му е ясен на човека, интересното е дали няма да има и какви биха били последствията за него и за този, който го е препоръчал. Без тези разяснения съветът "зарязвай ги" не струва и пет пари.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
htris

Мнение от htris »

Какво повече да му кажа,в колко по-прав текст?Който го е страх от мечки да си стои у тях!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Е, смятам разяснението за пределно ясно и много успокояващо за kill_u.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

kill_u
Проучил съм въпроса тоя ме е изпързалял жестоко, защото съм новобранец. Тук хубави нехубави жилища се дават с договор за не повече от 6 месеца и то и това е рядкост.
Научете се да си четете договорите. Оправдания от рода бях уморен, не видях, новобранец съм не вървят на този континент.
Никой не те е изпързалял още повече суперинтенданта който е повече техническо лице. Договора не се пише от суперинтенданта а от юриста на собственика, юриста на манаджмент фирма ако собственика е наел таква да се занимава с наематели срещу комисиона или от самия собственик.
Суперинтенданта няма такива права да ти даде по голямо жилище докато не е изтекъл договора за наем на по малкото в същата сграда. Да не говорим да ти го даде по голямото и да ти каже някаква цена да доплатиш заради разликата в квадратните метри.
Мухи няма как да стискам зъби брат щото сега дето съм повече от един човек не може да живее. А смятам май месец да докарам моите хора насам.
От този постинг се разбира че твоите хора идват през май.
В малкото жилище си да кажем от ноември- декември и имаш договор за 6 месеца. Не разбирам за какво плачеш като горе долу тогава изтичат 6-те месеца.
И за колко пари говорим след като става дума за нещо като стая или боксионера в Халифакс. За 300 - 500 $ на месец за месец, два повече ако трябва да се застъпят 2 жилища?
Ми то местенето струва повече както те съветват тук разни разбирачи да "бягаш" да не говорим че не можеш да вземеш хубаво жилище после без препръки от стар хазаин. Кой ще ти ги даде после тези препоръки? Тия дето те съветват да бягаш?
А полседиците от това че си подписал договор и не си го изпълнил.
За колекшън агенции чувал ли си? За пари отдържани от заплата в момента в който почнеш работа или запор на сметка ако ти знае или разбере номера на сметката и в коя банка е хазаина. Това те чака за неизпълнен договор.
За развален кредитен рейтинг ? За невъзможност да наемеш после хубаво жилище?
И всичко това заради "спестени" някакви кирливи 300 - 500 $ плюс разходи за местене ( бягане ) които в момента не броиш.

Това на което имаш право е да говориш със собственика или менеджерсакта фирма ти да намериш наемател който да продължи твоя наем до изтичане на договора. Разбира се собственика трябва да го одобри както те одобрил и теб.
Не е невъзможно нито толкова трудно. Аз съм го правил. Пускаш обява, срещаш се с хора, показваш им жилището и ако го харесат ги водиш при собственика за одобрение.
Ако имат работа, не са "бягали" от други жилища, плащали са си коректно, могат да дадат име и тел. за препоръка от стари хазаи ще бъдат одобрени и тогава ти си свободен да се местиш в друго по голямо жилище ако ти харесва в същата сграда или на друго място но оставаш чист и може да ползваш този хазаин за препоръка за бъдещи наеми.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

htris написа:Махай се от там,зарязвай ги и изчезвай без да им цепиш басма,защото прилича на една добре позната схема....
Ти щото си го правил, та сега раздаваш съвети от собствения си успешен опит, а? ;)
Публикувай отговор