HDTV

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
todor73

Re: HDTV

Мнение от todor73 »

Незнам Бибко, тия работи не ги разбирам, аз съм на източния край на острова, почти до реката и като се замислих няма големи препятствия за сигнала, а при теб планината ще пречи съгласен съм. Аз я купих, защото много лошо хващах дори аналоговите със стайна антена, а сега имам аналогови и цифрови с добро качество, та за мен си струваше да я купя.
От франкофонските цифрови най силен е сигнала на TQC, Radio-Canada, TQS е трудна малко, трябва усилвател.

От англофонските местни само CBC се хваща, другите са аналогови, така че не са много каналите, но за мен е ок.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

След като си наизток, навярно американските канали ти се падат почти в същата посока, както и местните, така че и тях би трябвало да ги хващаш. Така ли е?
Аватар
Мими Гювенделата

Мнение от Мими Гювенделата »

С антената от закачаки се хващат и tva и tqs (v) и CBC и радио канада и споменатите 10-12 щатски, както в кот ст люк, така и на западния остров. Изпробвано е. Само че требе да се върти антената щото предавателите са в различни посоки (предполага се че нищо няма да засенчва сигнала де)
And all the best women are married
All the handsome men are gay
You feel deprived
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

Местните телевизии са доста силни и би трябвало да се хващат с най-обикновена вътрешна УХФ антена ако има добра видимост към предавателите. Отдавна се говори че предавателят на Монт Руаял ще бъде обновен да излъчва и цифрова телевизия но по всичко личи че няма да стане преди предвиденият краен срок за Канада - 31 Август 2011. За сега СВС, СRC, Tele Quebec и V(TQS) излъчват от своите сгради и според това каде се приема сигналът качеството е различно.
Що се късае до американските, повечето се излъчват от Бърлингтън и Платсбърг. Тук може да се изчисли силата на сигнала и посоката според местоположението на приемника:

http://www.tvfool.com/?option=com_wrapper&Itemid=29

Понеже повечето канали са слаби често се получава зашумяване от местни ФМ радио станции и качеството варира. Около 10-ина канала се приемат безпроблемно за другите се изисква добра външна антена. Понякога предусилвател помага но може и да пречи тъй като вкарва допълнителен шум.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Не съм съгласен, че местните ефирни телевизии са силни. Даже аналоговите се хващат проблематично и никъде досега не съм видял качествен сигнал, независимо каква антена се използва. В Кот Сен Люк, както писах, примем стабилно 10 американски цифрови канала и НИТО един местен! Може и в радио-сянка да съм, но ако качат излъчването от хълма нещата действително може и да се оправят...
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

За аналоговите трябва добре усилваща антена СМ4221, СМ4228 (двойно по-голяма) или качествено копие на оригиналните. Хващат се идеално без нито една снежинка. Това разбира се е за каналите от 14-68 (UHF). Дори 10, 12 се хващат много добре но по-надолу усилването намалява. За по-ниските канали трябва отделна VHF антена, но почти всички цифрови са на UHF с изключение на АВС (13.1). Явно положението ти е такова че се получава сянка. Имай предвид че някои антени като изброените са с доста тясна насоченост и трябва да се ориентират точно кам предавателя. Ако сигналите се падат от няколко различни посоки има антени с две крила които могат да се насочват по отделно. Има и такива с мотор но ми се струва голяма играчка да ги насочваш на всеки канал.
todor73

Мнение от todor73 »

bibco написа:След като си наизток, навярно американските канали ти се падат почти в същата посока, както и местните, така че и тях би трябвало да ги хващаш. Така ли е?
Хващам ги да, хамериканските и местните макар че ТЕ-КУ-ЕС накъсва малко, понякога, та се питам дали това не е защото е на терасата, пък тя в момента е изолирана с платно като на темпотата, също така се наложи да сложя един усилвател, мъничък като цигарена кутия, струва към 50-60 $.

От кабелната единствено ми липсва еР-Де-еС, другите не ги гледах много де, та идеи да има някой за хокей мачовете по интернет, досега само платени намирам.
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

todor73 написа: От кабелната единствено ми липсва еР-Де-еС, другите не ги гледах много де, та идеи да има някой за хокей мачовете по интернет, досега само платени намирам.
Скоро почва и формулата. Иначе хокея го гледам по разни стриймове но в повечето случаи са с ниско качеество и прекасват, ама само заради РДС и ТСН кабелна не си заслужава.
todor73

Мнение от todor73 »

delisted_2 написа:
todor73 написа: От кабелната единствено ми липсва еР-Де-еС, другите не ги гледах много де, та идеи да има някой за хокей мачовете по интернет, досега само платени намирам.
Скоро почва и формулата. Иначе хокея го гледам по разни стриймове но в повечето случаи са с ниско качеество и прекасват, ама само заради РДС и ТСН кабелна не си заслужава.
Дай малко повече инфо, това от саита на НХЛ ли са тия стриимове
arogance

Мнение от arogance »

todor73 написа:
delisted_2 написа:
Дай малко повече инфо, това от саита на НХЛ ли са тия стриимове
Вариант едно : http://atdhe.net/ - преди "мача" пускат линкове към различните срещи
Вариант две: http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=51137&st=0 (знам, че пише мачове, но след инсталването на програмите, може да гледаш и други спортове)
http://myp2p.eu/competition.php?competi ... =icehockey
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
todor73

Мнение от todor73 »

Благодаря ще ги пробвам :y:
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Ето това направих - от няколко алуминиеви шиша за плетене и една решетка от стар хладилник ;)
http://img704.imageshack.us/img704/5091/dsc00437o.jpg
Работи отлично!

Модераторът напомня: Не вмъквайте в постингите си ... големи картинки. Цитирайте източника и дайте линк към него.
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

Изглежда много добре. Ако си спазил разстоянията точно ще работи почти като СМ-4221. Аз пробвах и обвих решетката с алуминиево фолио и приемането ми се подобри. Мисля че десктопа който е наблизо вкарваше доста шум но може и да има друго обяснение.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Работи, даже и по-добре, защото с нея-правената, освен всичко друго хващам и 44-FOX(1-2), а с СМ 4228HD, която все пак си купих преди два дни - не. Направо да се пръсна от яд :@
Така, че сега имам с какво да сравнявам...
bp_de

Мнение от bp_de »

Малко ОФФ ама да попитам - bibco от 97 градуса нищо ли не остана за гледане - някои от там арбските ТВ няма ли да дават световното?
Публикувай отговор