HDTV
Re: HDTV
Незнам Бибко, тия работи не ги разбирам, аз съм на източния край на острова, почти до реката и като се замислих няма големи препятствия за сигнала, а при теб планината ще пречи съгласен съм. Аз я купих, защото много лошо хващах дори аналоговите със стайна антена, а сега имам аналогови и цифрови с добро качество, та за мен си струваше да я купя.
От франкофонските цифрови най силен е сигнала на TQC, Radio-Canada, TQS е трудна малко, трябва усилвател.
От англофонските местни само CBC се хваща, другите са аналогови, така че не са много каналите, но за мен е ок.
От франкофонските цифрови най силен е сигнала на TQC, Radio-Canada, TQS е трудна малко, трябва усилвател.
От англофонските местни само CBC се хваща, другите са аналогови, така че не са много каналите, но за мен е ок.
- Мими Гювенделата
С антената от закачаки се хващат и tva и tqs (v) и CBC и радио канада и споменатите 10-12 щатски, както в кот ст люк, така и на западния остров. Изпробвано е. Само че требе да се върти антената щото предавателите са в различни посоки (предполага се че нищо няма да засенчва сигнала де)
And all the best women are married
All the handsome men are gay
You feel deprived
All the handsome men are gay
You feel deprived
-
Местните телевизии са доста силни и би трябвало да се хващат с най-обикновена вътрешна УХФ антена ако има добра видимост към предавателите. Отдавна се говори че предавателят на Монт Руаял ще бъде обновен да излъчва и цифрова телевизия но по всичко личи че няма да стане преди предвиденият краен срок за Канада - 31 Август 2011. За сега СВС, СRC, Tele Quebec и V(TQS) излъчват от своите сгради и според това каде се приема сигналът качеството е различно.
Що се късае до американските, повечето се излъчват от Бърлингтън и Платсбърг. Тук може да се изчисли силата на сигнала и посоката според местоположението на приемника:
http://www.tvfool.com/?option=com_wrapper&Itemid=29
Понеже повечето канали са слаби често се получава зашумяване от местни ФМ радио станции и качеството варира. Около 10-ина канала се приемат безпроблемно за другите се изисква добра външна антена. Понякога предусилвател помага но може и да пречи тъй като вкарва допълнителен шум.
Що се късае до американските, повечето се излъчват от Бърлингтън и Платсбърг. Тук може да се изчисли силата на сигнала и посоката според местоположението на приемника:
http://www.tvfool.com/?option=com_wrapper&Itemid=29
Понеже повечето канали са слаби често се получава зашумяване от местни ФМ радио станции и качеството варира. Около 10-ина канала се приемат безпроблемно за другите се изисква добра външна антена. Понякога предусилвател помага но може и да пречи тъй като вкарва допълнителен шум.
-
- Обратна връзка:
Не съм съгласен, че местните ефирни телевизии са силни. Даже аналоговите се хващат проблематично и никъде досега не съм видял качествен сигнал, независимо каква антена се използва. В Кот Сен Люк, както писах, примем стабилно 10 американски цифрови канала и НИТО един местен! Може и в радио-сянка да съм, но ако качат излъчването от хълма нещата действително може и да се оправят...
-
За аналоговите трябва добре усилваща антена СМ4221, СМ4228 (двойно по-голяма) или качествено копие на оригиналните. Хващат се идеално без нито една снежинка. Това разбира се е за каналите от 14-68 (UHF). Дори 10, 12 се хващат много добре но по-надолу усилването намалява. За по-ниските канали трябва отделна VHF антена, но почти всички цифрови са на UHF с изключение на АВС (13.1). Явно положението ти е такова че се получава сянка. Имай предвид че някои антени като изброените са с доста тясна насоченост и трябва да се ориентират точно кам предавателя. Ако сигналите се падат от няколко различни посоки има антени с две крила които могат да се насочват по отделно. Има и такива с мотор но ми се струва голяма играчка да ги насочваш на всеки канал.
Хващам ги да, хамериканските и местните макар че ТЕ-КУ-ЕС накъсва малко, понякога, та се питам дали това не е защото е на терасата, пък тя в момента е изолирана с платно като на темпотата, също така се наложи да сложя един усилвател, мъничък като цигарена кутия, струва към 50-60 $.bibco написа:След като си наизток, навярно американските канали ти се падат почти в същата посока, както и местните, така че и тях би трябвало да ги хващаш. Така ли е?
От кабелната единствено ми липсва еР-Де-еС, другите не ги гледах много де, та идеи да има някой за хокей мачовете по интернет, досега само платени намирам.
-
Скоро почва и формулата. Иначе хокея го гледам по разни стриймове но в повечето случаи са с ниско качеество и прекасват, ама само заради РДС и ТСН кабелна не си заслужава.todor73 написа: От кабелната единствено ми липсва еР-Де-еС, другите не ги гледах много де, та идеи да има някой за хокей мачовете по интернет, досега само платени намирам.
Дай малко повече инфо, това от саита на НХЛ ли са тия стриимовеdelisted_2 написа:Скоро почва и формулата. Иначе хокея го гледам по разни стриймове но в повечето случаи са с ниско качеество и прекасват, ама само заради РДС и ТСН кабелна не си заслужава.todor73 написа: От кабелната единствено ми липсва еР-Де-еС, другите не ги гледах много де, та идеи да има някой за хокей мачовете по интернет, досега само платени намирам.
-
Вариант едно : http://atdhe.net/ - преди "мача" пускат линкове към различните срещиtodor73 написа:Дай малко повече инфо, това от саита на НХЛ ли са тия стриимовеdelisted_2 написа:Скоро почва и формулата. Иначе хокея го гледам по разни стриймове но в повечето случаи са с ниско качеество и прекасват, ама само заради РДС и ТСН кабелна не си заслужава.todor73 написа: От кабелната единствено ми липсва еР-Де-еС, другите не ги гледах много де, та идеи да има някой за хокей мачовете по интернет, досега само платени намирам.
Вариант две: http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=51137&st=0 (знам, че пише мачове, но след инсталването на програмите, може да гледаш и други спортове)
http://myp2p.eu/competition.php?competi ... =icehockey
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
Едмънтън -09.2011
Благодаря ще ги пробвам 

-
- Обратна връзка:
Ето това направих - от няколко алуминиеви шиша за плетене и една решетка от стар хладилник
http://img704.imageshack.us/img704/5091/dsc00437o.jpg
Работи отлично!
Модераторът напомня: Не вмъквайте в постингите си ... големи картинки. Цитирайте източника и дайте линк към него.

http://img704.imageshack.us/img704/5091/dsc00437o.jpg
Работи отлично!
Модераторът напомня: Не вмъквайте в постингите си ... големи картинки. Цитирайте източника и дайте линк към него.
-
Изглежда много добре. Ако си спазил разстоянията точно ще работи почти като СМ-4221. Аз пробвах и обвих решетката с алуминиево фолио и приемането ми се подобри. Мисля че десктопа който е наблизо вкарваше доста шум но може и да има друго обяснение.
-
- Обратна връзка:
Работи, даже и по-добре, защото с нея-правената, освен всичко друго хващам и 44-FOX(1-2), а с СМ 4228HD, която все пак си купих преди два дни - не. Направо да се пръсна от яд
Така, че сега имам с какво да сравнявам...

Така, че сега имам с какво да сравнявам...
Малко ОФФ ама да попитам - bibco от 97 градуса нищо ли не остана за гледане - някои от там арбските ТВ няма ли да дават световното?